Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Backpacken Cambodja

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Backpacken is de ultieme manier om een land en de inwoners te leren kennen. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wil en zit niet vast aan schema’s van reisorganisaties. Je kan stoppen op de plekken waar jij wil om de mooiste foto’s te maken.

Je kan blijven in een plaats waar je het leuk vindt en je kan inwoners leren kennen op de manier die jij wilt. Backpacken Cambodja is de laatste jaren dan ook erg populair geworden.

Backpacken Cambodja

Cambodja behoort tot één van de makkelijkste landen in Zuid-Oost Azië om te backpacken. Niet omdat het vervoer hier zo perfect geregeld is maar omdat het land niet erg groot is. De highlights en steden liggen hierdoor dicht bij elkaar waardoor je niet lang hoeft te reizen.

De tempels in Cambodja zijn de grootste reden om hier te komen maar het land biedt naast tempels nog veel meer in de vorm van schitterende natuur, ongerepte tropische eilandjes en vriendelijke inwoners.

Overnachten in Cambodja

Als je gaat backpacken Cambodja staan je overnachtingen meestal niet vast. Je kan er voor kiezen om thuis online alles vooruit te plannen maar je verliest dan wel een stuk vrijheid. Het voordeel is wel dat je dan altijd zeker bent van een slaapplek, wat zeker in het hoogseizoen wel handig is. Wij zijn echter voorstander om ter plaatste een hostel of guesthouse te boeken.

Backpacken Cambodja is goed mogelijk aangezien er voldoende mogelijkheid is voor een hotel of guesthouse. De kans dat je niks vindt is niet groot. In geval van nood kan je altijd nog bij de behulpzame locals aankloppen!

TIP ♥ – de best accommodatie boek je via Booking.com of lees meer op onze overnachten in Cambodja pagina.

Als je gaat backpacken door Cambodja zal je gebruik moeten maken van bus, boot, vliegtuig of brommer, of het openbaar vervoer. Het land is niet groot en de meest gebruikte vervoersmiddelen zijn de bus en boot. In de steden zelf is het vooral de brommer en TukTuk wat je zal gebruiken. De kosten voor vervoer in Cambodja liggen niet hoog. Zo betaal je voor een ritje met een TukTuk vaak maar een paar cent per kilometer.

Als je geld wilt besparen kan je het beste reizen met het openbaar vervoer. Lokale bussen zijn vaak spot goedkoop maar ook wel trager en niet heel comfortabel. De meest gebruikte manier van vervoer onder backpackers is dan ook de minivan. Deze boek je vaak bij je hostel en de kosten zijn dusdanig laag dat het niet nodig is de lokale bus te nemen.

TIP ♥ – Voor meer informatie over vervoer in Cambodja kan je kijken op onze pagina Vervoer.
Backpacken Cambodja

Beste reistijd

De gemiddelde jaartemperatuur in Cambodja ligt maar liefst tussen de 25 en 27 graden Celsius. Het weer en klimaat in Cambodja zijn sterk afhankelijk van de locatie waarop je op een bepaald moment bent. Als je hier meer over wilt lezen, kijk dan eens op de pagina beste reistijd Cambodja.

Beste reistijd voor Cambodja

Highlights Cambodja

Cambodja mag dan kleiner zijn dan zijn  buurlanden, het barst van de prachtige highlights. Het absolute hoogtepunt is natuurlijk de Angkor Wat. Als je gaat backpacken Cambodja zijn er echter nog meer highlights te bezoeken zoals onze top 7 off the beaten track. Kijk dan eens op onze highlights Cambodja pagina voor een compleet overzicht.

Angkor

Vliegtickets Cambodja

Rechtstreeks vliegen naar Cambodja zit er niet in. Je kan vanuit Nederland tickets boeken naar Phnom Penh (de hoofdstad van Cambodja) maar deze tickets zijn vaak erg duur. Je kan daarom beter een ticket boeken naar Bangkok om vanaf Bangkok een bus te boeken naar Siem Reap. Voor Thailand heb je dan geen visum nodig (je bent er minder dan 30 dagen) en het scheelt je een hoop euro’s.

Als je een vliegticket Cambodja boekt (of Bangkok) moet je op een aantal dingen letten. Let op vluchten met een overstap of niet, dit scheelt in prijs. Ook het seizoen waarin je vliegt is van belang op de prijs en weekenden zijn vaak duurder dan ‘normale’ dagen. Cheaptickets.nl is in onze ogen de beste website om online jouw ticket naar Cambodja te boeken!

Koh Rong

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.4/10
    8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Één van de leukste landen van Azië. Ingeklemd tussen de populaire landen Vietnam en Thailand vind je in Cambodja nog het authentieke Azië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken