Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Tips voor Angkor Wat

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 25 maart, 2020

De Angkor Wat is de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja. Hier vind je honderden oude tempels en religieuze structuren verspreid over 400 vierkante kilometer. Ondanks dat het vrij toeristisch is, is het dé plek om te bezoeken in Cambodja. Maar hoe bezoek je deze plek het beste? Wij hebben een mini online reisgids gemaakt met handige tips voor Angkor Wat!

De beste tips voor Angkor Wat

Samen met Bagan en plekken als Sukhothai in Thailand behoort de Angkor Wat tot de belangrijkste ontdekkingen in Azië. Zo heb je meer van die bijzondere plekken zoals de Machu Picchu in Peru, de Maya tempel Tikal in Guatemala of de Ciudad Perdida in Colombia.

Het zijn van die typische plekken die je een keer gezien moet hebben.

Wij delen hier onze tips voor Angkor Wat.

tips voor Angkor Wat

Ties Angkor Wat

#1 Het kopen van je ticket

Voordat je überhaupt je camera vol kunt schieten met foto’s moet je eerst je ticket kopen. En daarin heb je verschillende opties. Tickets worden verkocht als pasjes. Je hebt de volgende mogelijkheden;

 • Pas voor één dag  US$37
 • Pas voor drie dagen  US$62
 • Pas voor zeven dagen  US$72

Welke pas koop je?

Dat ligt een beetje aan wat je zelf wil. Een pas voor 7 dagen is niet heel gebruikelijk. Ondanks dat dit een van de mooiste en beste plekken in Zuidoost-Azië is om tempels te kijken zijn er maar weinig reizigers die hier daadwerkelijk 7 dagen rondlopen.

Daarom zijn de passen voor één dag het populairst. Daarnaast heb je met een pas voor een dag voldoende tijd om de belangrijkste tempels te bezoeken. Dat zijn Angkor Wat, Bayon en Ta Prohm.

Als je meer van de gebaande paden wil en ook buiten het bekende tempelcomplex wil kijken om meer ruïnes te ontdekken, weg van de drukke drukte, dan is een driedaagse pas zeker het overwegen waard.

TIP ♥ – met een meerdaagse pas kun je ook de verder gelegen tempels bezoeken zoals Banteay Srei en Koh Ker. 

Passen koop je het makkelijkste bij Angkor Ticket Center (Angkor Enterprise).

Tips voor Angkor Wat

Angkor Thom

#2 Hoe verken je het complex?

Het gebied waar de tempels van Angkor liggen is gigantisch. Als je alles te voet wil doen, heb je inderdaad een 7-daagse pas nodig, maar laten we eerlijk zijn; dat gaat niemand doen :) Als je één dag bij Angkor Wat hebt en alleen de belangrijke tempels wil bezoeken kun je het prima lopend doen.

Als je echter wat meer wil zien of meerdere dagen hebt, is de TukTuk de populairste optie om je te verplaatsen bij dit tempelcomplex.

Met de TukTuk

Een van de beste tips voor Angkor Wat is dat je met een TukTuk de regio kunt verkennen. Zodra je in Siem Reap aan komt, zie je dat er overal TukTuks rijden. Waar wij Nederlanders overal fietsen voor gebruiken, gebruiken ze hier TukTuks.

Er zijn verschillende opties wat betreft de TukTuks.

Je kunt een TukTuk huren om je naar de ingang van Angkor Wat te brengen. Vanuit Siem Reap kost een TukTuk vaak niet meer dan US$5. Meer daar over lees je op onze pagina over Angkor Wat.

TIP ♥ – vanuit Siem Reap kost een TukTuk naar de tempels $20 tot $30 per dag. Ze rijden je dan de hele dag rond.

Met de fiets

Als echte Nederlanders kun je natuurlijk ook gewoon op de fiets springen. In Siem Reap kun je al fietsen huren vanaf US$1 per dag. De toegangspoort bevindt zich op ongeveer 6 kilometer van het centrum van Siem Reap dus dat is prima te fietsen.

Er zijn ook fietstours te boeken. Een beetje vergelijkbaar met de fietstours in Bangkok, alleen fiets je dan door een tempelcomplex.

Vliegend

Je je leest het goed. Als je echt geld wilt uitgeven en een uniek zicht wilt hebben op de tempels kun je met een helikopter of luchtballon boven het almachtige Angkor Wat vliegen.

Angkor

Baphuon Temple

#3 To guide or not to guide?

Om Angkor Wat te bezoeken heb je geen gids nodig. Het kan natuurlijk wel, maar het is niet noodzakelijk. Bij de meeste tempels staan informatieborden in het Engels waardoor je zelf over de tempel kunt lezen.

Daarnaast is de weg vinden vrij makkelijk. Je krijgt bij de ingang een kaartje, zodat je alles zelf kan zoeken.

Toch een gids?

Als je wel een gids wil tijdens je bezoek aan dit complex kan dat natuurlijk wel. Gidsen kun je inhuren voor ongeveer $20 per dag. Dat kan in Siem Reap of op het complex zelf. Een gids kan je net wat meer vertellen over de tempels en de geschiedenis, maar nogmaals: het is niet noodzakelijk.

#4 Beste tijd om te gaan

Met de beste reistijd doelen we niet op het weer (daarover lees je hier meer). We hebben het hier over het moment waarop het minder druk is. Een van de beste tips voor Angkor Wat is (helaas) dat je nooit de enige zijn die hier heen komt. Het is hier altijd druk.

Zeker bij de populaire tempels Angkor Wat, Bayon en Ta Prohm is het mensen ontwijken. Als je de drukte wilt vermijden kan het helpen om niet de ‘vaste route’ te volgen, maar gewoon zonder plan door het complex te lopen op zoek naar rustige plekken.

TIP ♥ – qua weer zijn de maanden november tot en met april de beste maanden om Cambodja te bezoeken.

Angkor Wat

#6 Wat niet te doen bij Angkor

Dit tempelcomplex is heilige grond en voor locals ontzettend belangrijk. Helaas hechten sommige reizigers daar niet al te veel waarde aan waardoor ze zich (onbewust) ontzettend asociaal gedragen. Wij zijn fan van reizen in Azië en delen graag onze passie voor reizen, maar we willen jullie ook wijzen op je plichten als reizigers.

Voor sommige is het logisch, maar er zijn nog altijd te veel reizigers die zich respectloos gedragen bij dit soort bezienswaardigheden. Daarom enkele nog wat laatste tips voor Angkor Wat;

 • Kleed je respectvol. Dat betekent; knieën en schouders bedekt. Tanktops zijn dus niet toegestaan!
 • Respecteer de tempels, monniken en locals
 • Beklim niet zomaar de tempels. Waar het mag staat het aangegeven. Als je niet mag staat dat ook aangeven
 • Kijk waar je foto’s van maakt en zet niet zomaar monniken op de foto
 • Roken is op het hele complex NIET toegestaan
 • Alchohol is ook niet toegestaan
 • Hou het rustig. Schreeuwen is in heel Azië überhaupt niet handig

2 comments

 1. iris

  Pas voor één dag ➜ $367. lijkt me sterk….:) typo
  Pas voor drie dagen ➜ $62
  Pas voor zeven dagen ➜ $72

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Iris,

   scherp! :)
   We hebben het gelijk aangepast!

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder