Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Beste reistijd Cambodja

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Cambodja is het hele jaar lekker warm, al zijn er wel verschillende seizoenen die de beste reistijd voor Cambodja bepalen. Er valt heel weinig regen van november tot en met maart, het zogenaamde droge seizoen en dus ook het hoogseizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. Vooral in onze zomermaanden valt er in Cambodja veel regen.

Wat is de beste reistijd voor Cambodja

Hoewel het het hele jaar door warm is, is er wel degelijk een beste reistijd voor Cambodja. De temperatuur kan half februari tot en half mei kan oplopen tot 40°C! Het is dan behoorlijk droog. Dit is fijn als je de hele dag op het strand wil relaxen, maar niet als je wat actiefs wil doen zoals tempels bekijken of wandelingen maken.

TIP ♥ – de beste reistijd voor Cambodja zijn de maanden november tot en met maart

Beste reistijd voor Cambodja

Als je alles wil weten over de beste reistijd voor Cambodja lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

De seizoenen van Cambodja

De beste reistijd voor Cambodja heeft niet alleen te maken met het weer. Er zit namelijk ook een groot verschil tussen drukte en prijzen in het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Prijzen van bijvoorbeeld accommodatie of highlights. Bedenk daarom goed van te voren in welk seizoen je wilt reizen.

TIP ♥ – Als jij wil backpacken in Cambodja en het maximale uit je reis wil halen, kijk dan eens bij Oak Travel. Vriendelijk, behulpzaam en met hun jongeren reizen ontmoet je makkelijk andere backpackers!

Hoogseizoen

November tot en met maart

Dit is het droge seizoen en tevens het drukste seizoen. De temperatuur is aangenaam en er staat een lekker windje. Het is de beste tijd van het jaar om Cambodja te bezoeken. Hou er rekening me dat accommodatie sneller vol zit.

Tussenseizoen

Ream national Park
Juli en augustus

In veel delen van het land regent het in deze maanden. Het voordeel van de vele regen is dat het landschap prachtig groen kleurt en watervallen een stuk groter zijn. Aan de kust kan het wat drukker zijn door lokale vakanties.

Laagseizoen

Apr. – jun + sep. en oktober

Tussen april en mei is het extreem heet met temperaturen van 40 graden. September en oktober kunnen vrij nat zijn en gaan gepaard met stormen en veel wolken. Niet de ideale voor het strand.

Angkor Wat

Tijdens een bezoek aan de Angkor Wat wil je wel mooi weer!

Wanneer is het lekker?

De luchtvochtigheid en temperatuur stijgt lichtjes tijdens het warme seizoen (maart t/m mei). Met name in Phnom Penh en Battambang kan het warm worden met temperaturen van zo’n 35 °C. Deze maanden zijn wel erg goed om de kust te bezoeken, terwijl het rond Angkor ronduit heet is.

Een bezoek aan Cambodja tijdens het regenseizoen (uni tot en met oktober) kan bepaalde uitdagingen met zich meebrengen zoals ondergelopen wegen of vertragingen. Maar het is ook een boeiende tijd om het land te zien omdat het land zicht door de regen transformeert in een tropische groene oase met schitterende zonsondergangen.

TIP ♥ – neem genoeg water mee als je een dag gaat wandelen. Je zweet meer dan je denkt!

Vervoer en van A naar B reizen wordt met name lastig in september en oktober. Onverharde wegen veranderen in modder en overstromingen zijn vrij normaal. Niet verrassend is het dan ook de stilste tijd van het jaar. Zelfs bij de Angkor Wat is het relatief rustig.

Koh Rong

De beste tijd om eilanden als Koh Rong te bezoeken zijn maart, april en mei en het hoogseizoen

Beste reistijd per maand

Het kan zijn dat je niet in het hoogseizoen naar Cambodja kan reizen. Dat betekent niet dat je helemaal niet naar Cambodja kunt reizen. Om je op weg te helpen hebben we het weer per maand beschreven. Let op; dit zijn voorspellingen, het kan altijd afwijken van wat wij beschrijven.

Weer in januari

Januari is de droogste maand van het jaar en met een gemiddelde temperatuur van 26°C is het goed vertoeven. Het is een prima maand om te reizen en bijvoorbeeld de tempels te verkennen of aan het strand te hangen in het zuiden.

Weer in februari

In februari valt er iets meer regen, hoewel dat verschil bijna niet waarneembaar is. De temperaturen zijn nog steeds goed genoeg om het land te verkennen. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen iets op beginnen te lopen. Februari hoort dan ook tot de beste reistijd voor Cambodja.

Weer in maart

Nog steeds het hoogseizoen. Sterker nog; maart is de drukte maand  om Cambodja te bezoeken en de temperaturen zullen oplopen tot boven de  30°C. Het is samen met april een van de warmste maanden van het jaar dus hou daar rekening mee als je lange dagtochten gaat maken.

Weer in april

Samen met maart vormt april het hoogseizoen en de temperaturen lopen op tot boven de de 33°C. Deze twee manden zijn de piekmaanden van de beste reistijd voor Cambodja. Het is extreem heet en droog. Daarom kun je het beste veel ondernemen in de ochtend en late namiddag. Overdag is het vaak rustig op straat i.v.m de hitte.

Weer in mei

In mei begint het regenseizoen in te zetten. Dat betekent dat er minder reizigers komen en dat de prijzen voor tours en accommodatie iets beginnen te zakken.  Je kan tijdens deze maand wel wat meer regen verwachten, maar dat heeft geen grote invloed op je reis. Sterker nog; de regen zorgt voor een betere luchtvochtigheid.

Weer in juni

Het droge seizoen is in juni wel over. Er komt steeds meer regen, hoewel het nog niet zo heel veel is dat je er ook daadwerkelijk last van hebt. Je hebt nog steeds daten met veel zonneschijn. Tempels en andere toeristische bezienswaardigheden zijn in deze tijd van het jaar rustiger. Grote voordeel; ze noemen juni ook wel het ‘groene seizoen‘ van Cambodja.

Weer in juli

Juli is qua weer vergelijkbaar met juni. De regenval zet zich voort in het hele land. Met name bij de stranden aan de zuidkust. De temperaturen beginnen te dalen naar zo’n 28°C. Het is niet de meest ideale maand, maar zeker niet de slechte. Het is qua drukte drukker dan juni gezien de Europese zomervakanties.

Weer in augustus

De temperaturen neemt iets af, waardoor het bezoeken van tempels of jungle hikes net iets lekkerder is. Er valt meer regen, hoewel de meeste buien maar een paar uur duren en vooral in het noorden vallen. Laatje niet te veel afschrikken door het regenseizoen. Ook in augustus blijft het druk door de zomervakanties.

Weer in september

September is samen met oktober de natste maand van Cambodja en je kan dagelijks zware buien verwachten. Ook deze buien zijn weer van korte duur. Vaak heb je tussen de buien door nog prima weer. Niet de beste tijd om Cambodja te bezoeken.

Weer in oktober

In sommige delen van het land neemt de regen in oktober nog iets toe, in andere delen begint het weer af te nemen. De temperaturen zijn nog steeds goed, maar echte en goede maand om te reizen is het niet. Het is wel rustig aangezien de meeste vakanties voorbij zijn. Daarnaast is de natuur door de vele regen mooi groen.

Weer in november

November is het begin van het hoogseizoen. Het wordt drukker rondom de stranden en de tempels. Het is naar onze mening een van de beste maanden om Cambodja te bezoeken. De regen wordt minder, je hebt veel zonnige dagen, het is nog niet zo druk en de natuur is op haar best aangezien het veel geregend heeft.

Weer in december

Vergelijkbaar met november alleen dan met nog minder regen. In december ziet Cambodja overal geweldig uit. Hou er rekening mee dat accommodatie snel vol zit tussen Kerst en Ou&Nieuw.

Regenseizoen Cambodja

Het regenseizoen wordt niet gezien als de beste reistijd voor Cambodja, maar is dat wel zo?

Vanaf april/mei kan de paraplu uit de tas. Dan veranderd het weer Cambodja en komt namelijk het regenseizoen geleidelijk inzetten. De moesson komt via het zuiden het land binnen en je hebt meer kans op een flinke regenbui. De regen valt niet op een vast tijdstip, maar vooral in de middag, ’s ochtends is het meestal droog.

De meeste regenbuien duren één tot twee uur, maar het kan ook dagen achter elkaar regenen. Na de regenbui is het weer bijna altijd goed. Het voordeel van het regenseizoen is dat het landschap schitterend groen is. Het levert spectaculaire plaatjes op met groende rijstvelden, donkere regenwolken en strak blauwe luchten.

Wat wij vinden:
  • 8.6/10
    Azië Expert - 8.6/10
8.6/10

Samenvatting

Cambodja is het hele jaar lekker warm, al zijn er wel verschillende seizoenen die de beste reistijd Cambodja bepalen. Er valt heel weinig regen van november tot en met maart, het zogenaamde droge seizoen en dus ook het hoogseizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. Vooral in onze zomermaanden valt er in Cambodja veel regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken