Chennai

Aan de Golf van Bengalen ligt de op vier na grootste stad van India; Chennai, ook wel ‘Capital of the South’ genoemd. De stad telt ruim zeven miljoen inwoners en het is een hete, overbelaste en lawaaierige stad waar de meeste toeristen net lang genoeg blijven om een ticket te boeken ergens anders heen. Mensen die de tijd nemen zien Chennai juist als de stad die de religies en tradities van het zuiden in stand houd.

Chennai

Chennai, dat ook nog vaak wordt aangeduid met de voormalige Britse naam, Madras, heeft geen spectaculaire bezienswaardigheden hoewel de Raj architectuur wel indrukwekkend is. Maar als je de tijd neemt is de kans groot dat Chennai zo maar je hart steelt, het heeft namelijk wel zijn charme. De bekendste troef van Chennai zijn juist de inwoners die aanstekelijk enthousiast zijn over hun stad. Ze vallen je niet lastig, dringen zich niet op en zien je echt als gast in plaats van iemand die geld uit geeft. De laatste jaren maakt de stad wel een ontwikkeling door met nieuwe luxe hotels, fancy winkelcentra, classy restaurants en bars en clubs die tot in de late uurtjes open zijn. Ook al ben je hier alleen maar om door te reizen naar je volgende bestemming, het is de moeite waard om even rond te kijken in musea en tempels of de zonsondergang te zien op Marina Beach.

Eigenlijk kan je Chennai opdelen in drie delen. Ten noorden van de Cooum rivier staat Fort St. George. Dit was de eerste Britse buitenpost in India. Tussen de Cooum en Adyar rivier ligt Centraal Chennai, het moderne en commerciële hart van de stad. In het oosten ligt de oude, sfeervolle islamitische wijk van Triplicane. Verder oostelijk ligt nog het enorme strand van Marina met de vissersboten en hordes toeristen. In het zuiden van de stad langs de kust ligt nog de wijk Mylapore, in 1500 bewoond door de Portugezen. Hier liggen ook twee belangrijke pelgrimsoorden en toeristische attracties; de Kapalishvara Tempel en de kathedraal van San Thomé.

Locatie Chennai