China zal bij veel mensen niet boven aan het lijstje staan als backpackland. Toch is het een geweldig land om te backpacken! De afstanden zijn groot maar de vervoersmogelijkheden eindeloos! Daarnaast heeft het land ongelooflijk veel te bieden met spectaculaire natuur, booming steden en ontzettend veel culture hoogtepunten. Het grote voordeel van backpacken China is dat je alle vrijheid hebt om het land écht te leren kennen.

China zal bij veel mensen niet boven aan het lijstje staan als backpack land. Toch is het een geweldig land om te backpacken! De afstanden zijn groot maar de vervoersmogelijkheden eindeloos! Daarnaast heeft het land ongelooflijk veel te bieden met spectaculaire natuur, booming steden en ontzettend veel culture hoogtepunten. Het grote voordeel van backpacken China is dat je alle vrijheid hebt om het land écht te leren kennen.

Backpacken China

China is een geweldig land. Het is meer dan alleen metropolen en 24/7 life. De natuur in het binnenland van China is van ongekende schoonheid en de traditionele dorpjes zijn een wereld van verschil met het China wat iedereen ‘kent’. China heeft zelfs tropische eilandjes voor de kust liggen! China heeft daarnaast schitterende culturele bezienswaardigheden. Het heeft zelfs 45 bezienswaardigheden of natuurgebieden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan! De eeuwen oude cultuur in combinatie met moderne wolkenkrabbers met een 24/7 economie en schitterende natuur maken China zo’n eindeloos fascinerende bestemming. Het backpacken in China geeft je de ultieme vrijheid om al dit moois in je eigen tempo te bekijken!

Top Highlights China

Het op vier na grootse land ter wereld biedt een breed scala aan veelzijdige highlights. Of je nu tempels wilt bekijken of wil cruisen door schitterende natuur, China heeft het. Voor backpackers zijn de volgende 5 highlights een aanrader! Wil je nog meer highlights van dit mooie land ontdekken? Kijk dan eens op onze Highlights China  pagina voor een compleet overzicht.

Beste reistijd China

China heeft veel verschillende klimaatzones waardoor de beste reistijd China wat lastig te bepalen is. Je kan er van uit gaan dat de zomers in de meeste delen van China erg warm kunnen zijn. Zeker in de grote, drukke, steden is het dan erg benauwd. De winters daarentegen kunnen behoorlijk fris zijn, zeker in het binnenland. Het noorden en noordwesten van China kent een landklimaat. Dit betekend extreem koude winters maar ook heerlijke zomers waar de temperatuur soms op kan lopen tot 40 graden. Het zuiden van China is meer wat je van Azië verwacht; hier heerst namelijk een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn hier aangenaam en in de wintermaanden wordt het zelden kouder dan 10 graden. Zoek je nog meer reistips over China dan kan je terecht op het reisblog Mooji.nl dat een aantal leuke Chinese bestemmingen beschrijft.

Overnachten China

Als je gaat backpacken door China zal je ook moeten nadenken over het overnachten. De meeste backpackers kiezen voor hostels of guesthouses. Een hotel is echter ook een optie als je net even wat meer luxe zoekt. Je kan er voor kiezen om dit thuis allemaal te regelen. Je zal dan een schema moeten maken waar je wanneer slaapt. Zo kan je vanuit huis je accommodatie alvast regelen. Het leukste van backpacken is echter de vrijheid en het avontuur. Het feit dat je niet weet waar je de volgende dag slaapt is heerlijk! Ter plaatse op zoek gaan naar een slaapplek is dan ook veel leuker! In China zijn voldoende mogelijkheden voor overnachten. Of je nu een budget hostel zoekt of een goed hotel, je vindt het altijd. En ondanks de soms asociale bevolking zijn er altijd mensen die je willen helpen! Kijk voor meer informatie over overnachten hier.

Vliegtickets China

In China ontkom je niet aan vliegen. Ten eerste zullen de meeste naar China vliegen, op Beijing, Shanghai of één van de andere steden. China heeft genoeg internationale vliegvelden die aansluiten op je reisschema. Aangezien er veel mensen naar China gaan, ook voor zaken, zijn vliegtickets China een stuk goedkoper dan andere landen in Azië. Voor €450 vlieg je heen en weer naar China. Als je eenmaal in China bent is de kans groot dat je door middel van binnenlandse vluchten door China reist. Het is een gigantisch land waardoor binnenlandse vluchten China een prima uitkomst zijn. Als je niet de tijd hebt om uren lang in de bus of trein te zitten kan je de mogelijkheid tot vliegen overwegen.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.3/10
    8.3/10

Samenvatting

China zal bij veel mensen niet boven aan het lijstje staan als backpackland. Toch is het een geweldig land om te backpacken! Wij zouden het land dan ook zeker niet overslaan!

8.3/10

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.