Li River National Park is één van de highlights die bij menig reiziger op het to-do lijstje prijkt. Dit park, gelegen bij Guilin herbergt een schitterend landschap, één van de mooiste in China. Het hoogtepunt in het park is de 83 kilometer lange Li Rivier die stroomt van Guilin naar Yagshuo. Een boottocht hier komt met spectaculaire landschappen en bizarre uitzichten.

Voor veel mensen is dit een van de plekken die ze graag willen zien tijdens hun rondreis door China. Lees daarom deze pagina goed door. We leren je op deze pagina het volgende over deze schitterende omgeving;

Li River; intro

Li River National Park geeft je niet het gevoel in een National Park te lopen. Je hoeft ten eerste geen entreegeld te betalen en daarnaast beslaat het park het gebied rondom de Li Rivier. Voor vele is een trip naar of over de Li River en het national park dé highlight van China.

TIP – je kunt met een bamboo vlot over de rivier dobberen. Een aanrader!

De Li River is beroemd om zijn schoonheid van groene bergen, de schilderachtige rivier, mysterieuze grotten. Langs de rivier zie je een prachtig landschap met duizenden rotsen en bruisende watervallen. De rotsen die reflecteren in het water laten het lijken alsof je droomt. Li River National Park heeft voor veel schilderijen model gestaan maar je zal er heen moeten om met eigen ogen te zien hoe ongelooflijk mooi en magisch het landschap hier is.

Wat is er te zien?

Er is rondom de Li River een hoop te zien. Bekende punten zijn Reed Flute Cave: een kalkstenen grot met stalactieten. Mountain of Splendid Hues: een berg die bestaat uit gekleurde rotsen. Elephant-Trunk Hill: een heuvel die lijkt op een wate drinkende olifant.

Li River

Uitzicht op een dorpje en de omgeving

Waarom Li River?

Het is heel anders dan het stedelijke in Beijing of Shanghai. Als je in je bootje over de rivier heen cruised zie je een ongekend mooi landschap voorbij komen en zal het je niet verbazen dat Li River National Park voor vele het hoogtepunt van China is. De rivier kronkelt door een oogverblindend landschap met karstheuvels, steile kliffen , bijzondere grotten, groene graslandschappen en karakteristieke bootjes bekleed met bamboe.

TIP – bij TravelBird boek je voor €1.469 een twee-weekse rondreis door China inclusief Li River

Je tuft voorbij een landschap van grazende waterbuffels, boeren die hun velden bewerken, locals die half- ondergedompelde bamboevlotten boven water houden en een paar kleine dorpjes met elk een unieke architectuur en cultuur. De pieken van de karstheuvels blijven altijd in het zicht met als hoogtepunt de pieken tussen Caoping en Xingping.

Li River

Een van de vele bootjes waarmee je de Li River kunt verkennen

Beste reistijd

Aangezien Li River voor vele hét hoogtepunt is van hun reis door China is het goed om te weten wat de beste tijd is om het park te bezoeken. Een cruise door de rivier is het mooist in de natte en vochtige maanden. Dit zijn mei tot en met september. In deze maanden is het landschap het mooist (lees groen) en de rivier het diepst waardoor de boten verder kunnen dan in het droge seizoen.

Hoogseizoen

Hou er wel rekening mee dat je zeker niet de enige zal zijn op de rivier. In het hoogseizoen is de kans groot dat je meerdere boten tegen komt op de rivier. Maar laat dit je niet tegenhouden want zoals ze hier zeggen; ‘He who sails along the Li River finds himself boating in a sweet dream’ en daar is niks aan gelogen!

Fietsen

Een hele leuke manier om de regio te ontdekken is een Boat ‘n’ Bike Combo. Je vaart dan met de boot van Yangshuo naar Xingping. Je fietst het stuk terug (15-20km) door de schitterende vallei.

In Yangshuo kun je deze trip boeken.

Hoe kom je er?

De belangrijkste plaatsen om op de LI River te komen zijn Yangshuo en Xinping. Yangshuo is het meest ingericht op toeristen en vanaf hier kun je met boten de Li River op. Je kunt ook met de fiets of auto de regio verkennen. Yangshuo is met de bus, trein of vliegtuig te bereiken. Check Yangshuo voor meer info over hoe je hier komt.

Locatie Li River National Park

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Li River National Park is één van de highlights die bij menig reiziger op het to-do lijstje prijkt. Dit park, gelegen bij Guilin herbergt een schitterend landschap, één van de mooiste in China. Het hoogtepunt in het park is de 83 kilometer lange Li Rivier die stroomt van Guilin naar Yangshuo. Een boottocht hier komt met spectaculaire landschappen en bizarre uitzichten.

4.7

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.