In Shangri-la waan je je eerder in Tibet dan in China. De stad wordt ook wel Zhongdian genoemd en ligt hoog in de bergen tussen Yunnan, Sichuan en Tibet. Shangri-la ligt in een schitterende omgeving omringd door een paar prachte Tibetaanse kloosters.

Shangri-la

Shangri-la, of Zhongdian, was een onbekende stad totdat de boskap in 1998 verboden werd. De overheid had echter een plan om toeristen naar dit stadje te trekken en verbouwde de stad. Er werd een fortuin uitgegeven om deze Tibetaans georiënteerde stad om te toveren in een oud traditioneel stadje. Er werden traditionele huizen, straten met kinderkopjes, religieuze monumenten, cafés, accommodatie en bars gebouwd. Maar eerlijk gezegd is dit niet waarom je hier naar toe komt.

Shangri La

Songzanlin Temple in Shangri La

De reden om naar Shangri-La te komen is de indrukwekkende natuur, de vriendelijke locals en het Tibetaanse boeddhisme met als letterlijk hoogtepunt de kloosters. Daarnaast kun je hier ook mooie wandelingen maken door de natuur. Het ligt wel op 3.000 meter hoogte dus doe het rustig aan als je net uit de laaglanden komt.

Lost Horizon

De stad werd eigenlijk pas bekend toen de Britse schrijver James Hilton het opnam in zijn boek Lost Horizon in 1939. Daarin werd Shangri-La mooi omschreven als een plek die ‘te mooi is om te bestaan op aarde’. Hoewel dat niet het geval is, is omgeving waarin het ligt wel heel erg indrukwekkend. Je vindt hier continue besneeuwde bergtoppen, eindeloze graslanden, grote steile kloven, azuurblauwe meren, landelijke dorpen en de Tibetaanse kloosters. De combinatie van natuur en cultuur maken het een mooie regio om te bezoeken.

Shangri La

Songzanlin Temple in Shangri La

Hoe kom je er?

De stad ligt op zo’n 3.000 meter hoogte waardoor het moeilijk te bereiken is. Er rijden geen treinen net als er geen vliegveld is. Je kunt er daarom alleen met de auto/bus komen. Vanuit Kunming reis je naar Lijiang om vanaf daar de long-distance bus naar Shangri-La te nemen. Het is ongeveer 175 kilometer van Lijiang naar Shangri-La en onderweg kun je de bekende Tiger Leaping Gorge zien. Houd er rekening mee dat het tussen oktober en maart erg koud kan zijn.

Locatie Shangri-La

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.7

Samenvatting

In Shangri-la waan je je eerder in Tibet dan in China. De stad wordt ook wel Zhongdian genoemd en ligt hoog in de bergen tussen Yunnan, Sichuan en Tibet. Shangri-la ligt in een schitterende omgeving omringd door een paar prachte Tibetaanse kloosters.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.