China is één van de meest gezochte landen op Google. Het is het land van de toekomst waardoor veel mensen richting dit grote land vertrekken, of dat nu voor zaken of voor reizen is. China is geen land van palmbomen, hangmatjes aan het strand en feestjes tot in de late uurtjes aan de kust. Maar het mag dan niet de tropische stranden van Maleisië hebben, het heeft schitterende culturele bezienswaardigheden en prachtige natuur in het binnenland.

TIP – voor €325 boek je bij CheapTickets al een retourtje Amsterdam – Beijing.

Of je nu op zoek bent naar de eeuwen oude cultuur of de metropolen met moderne wolkenkrabbers en een 24/7 life. De combinatie van oud en nieuw maakt China zo’n eindeloos fascinerende bestemming. Door de snelle ontwikkelingen is China steeds makkelijker te bereizen. Voordat je echter naar China afreist is het goed om een aantal dingen te weten, zoals;

Backpacken in China

Het backpacken in China geeft je de ultieme vrijheid om al het moois in China met je eigen ogen te bekijken. En er is nogal wat te zien! China is een geweldig land. Het is meer dan alleen metropolen en 24/7 life. De natuur in het binnenland van China is van ongekende schoonheid en de traditionele dorpjes zijn een wereld van verschil met het China wat iedereen ‘kent’. China heeft zelfs tropische eilandjes voor de kust liggen!

TIP – meer over backpacken in China lees je op onze pagina backpacken in China.

Het is niet meteen het eerste land waar je aan denkt bij een backpackreis. Toch wordt China steeds populairder bij backpackers. En dat is niet vreemd. De eeuwen oude cultuur in combinatie met moderne wolkenkrabbers met een 24/7 economie en schitterende natuur maken China zo’n eindeloos fascinerende bestemming, met name voor backpackers.

Routeboek

Speciaal voor China-reizigers heb we, samen met een andere reizigers, een routeboek ontwikkeld. Hierin zijn meer dan 25 routes verwerkt, waaronder voor China. Super handig voor onderweg!

Geïnteresseerd? Check dan snel ons boek!

Li River

De natuur rondom Yangshuo is al reden genoeg om naar China te gaan

Beste reistijd China

Net als de rest van Azië is China het hele jaar door te bezoeken. Temperaturen zijn bijna altijd aangenaam en de zomers negen van de tien keer warmer dan in Nederland. China heeft veel verschillende klimaatzones waardoor de beste reistijd China wat lastig te bepalen is.

Je kunt er van uit gaan dat de zomers in de meeste delen van China erg warm kunnen zijn. Zeker in de grote, drukke, steden is het dan erg benauwd. De winters daarentegen kunnen behoorlijk fris zijn, zeker in het binnenland.

TIP ♥ – meer over de beste reistijd van China lees je op onze pagina beste reistijd China

Reisinformatie China

Budget China

Zoals veel landen in Azië is het leven in China goedkoper dan in Nederland. Prijzen voor overnachten in hostels en hotels en het eten liggen vrij laag. Verwacht niet dezelfde prijzen als in Thailand of Vietnam. China is wel wat duurder. Je kunt er van uit gaan dat Oost China duurder is dan West China.

In (Zuid) Oost China liggen de grotere, bekende steden en je budget China zal hier groter zijn dan wanneer je het binnenland wil bezoeken. Reken op zo’n €50 per dag als budget. Het kan goedkoper als je echt low-budget reist.

TIP ♥ – info vind je op budget China.

Visum China

Alle Nederlanders hebben een visum nodig om China te bezoeken. De meeste kiezen voor een toeristenvisum. Helaas kan je vandaag de dat niet meer terecht bij de Chinese Ambassade in Den Haag. Je moet nu je visum China regelen bij het Chinese Visa Application Service Center (CVASC). Je kan op drie verschillende manieren een visum aanvragen;

  • CVASC
  • online
  • een visum aanvragen buiten Nederland

TIP ♥ – zoek je meer informatie over het visum? Check dan onze pagina Visum China

Verboden Stad, China

De Forbidden City in Beijing

Inentingen China

Ziek worden is een van de ergste dingen tijdens het reizen. Wij spreken helaas uit ervaring. Een ziekenhuis bezoek in Beijing is geen pretje :). Als je naar China gaat zijn er geen verplichte inentingen maar wel een aantal die worden aangeraden zoals DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A+B. We raden aan om je hier tegen te laten inenten. Vaak wordt het verzekerd door je verzekering.

TIP ♥ – meer informatie vind je op de pagina Inentingen China.

Eten en drinken China

Doordat China een groot land is, is het eten China ook erg gevarieerd. Dit komt mede doordat China veel klimatologische gebieden heeft waardoor er verschillende soorten eten verkrijgbaar is. Daarnaast telt het land veel inwoners en dus veel culturen met ieder hun eigen gerechten. Van één specifieke keuken in China kan je dan ook eigenlijk niet spreken.

TIP – meer info over het eten en drinken vind je op de pagina Eten en Drinken China

Drinken is in alle soorten en maten verkrijgbaar in China. Door de globalisering kan je eenvoudig aan Cola, Fanta of Heineken bier komen. De meeste supermarkten verkopen ‘Westers’ drinken. Verder vindt je in supermarkten veel IJsthee en typische zoete Aziatische drankjes.

Vervoer China

Over het vervoer in China is een hoop te vertellen. Niet omdat er veel vervoersmiddelen zijn maar omdat het land vele malen groter is dan andere landen in Azië. Er zit in China een groot verschil tussen het vervoer in de steden en in het binnenland. Welk vervoer China jou voorkeur heeft is afhankelijk van jouw tijdschema en budget. De snelste en makkelijkste manieren om te reizen zijn de trein, het vliegtuig en de bus.

TIP ♥ – meer informatie lees op op Vervoer China.

Reisinspiratie

Wat wij vinden:
  • 8.5/10
    Azië-Expert - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

China is één van de meest gezochte landen op Google. Het is het land van de toekomst waardoor veel mensen richting dit grote land vertrekken, of dat nu voor zaken of voor reizen is. China is geen land van palmbomen, hangmatjes aan het strand en feestjes tot in de late uurtjes aan de kust. Maar het mag dan niet de tropische stranden van Maleisië hebben, het heeft schitterende culturele bezienswaardigheden en prachtige natuur in het binnenland.