Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Vakantie China

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 6 juni, 2019

Vakantie in China… je denkt er waarschijnlijk niet als eerste aan. Bijna iedereen kiest eerder voor Thailand, Indonesië of de Filipijnen, maar China heeft meer te bieden dan je denkt. De laatste jaren wordt een vakantie China steeds populairder. China heeft alles wat je zoekt in een vakantie. Van spectaculaire natuur tot traditionele dorpjes in het binnenland steden en van eeuwenoude cultuur tot booming steden. Zie jij een vakantie China wel zitten? Bekijk dan onze tips!

Bekijk de China reizen van Tenzing Travel

6x tips voor een vakantie China

China is een groot land met veel unieke highlights. Een vakantie China kan je daarom op twee manieren invullen. Je kan er voor kiezen om een rondreis te boeken of één of twee plekken bezoeken. Een vakantie kan je zelf regelen of online boeken. Het heeft beide zijn voor- en nadelen.

Wat je ook van plan bent, check eerst eens onze tips voor het boeken van een vakantie China!

Yangshuo

Een bezoek aan het Li River National Park is een must tijdens je vakantie in China

TIP 1  Boek op het juiste moment

De meest logische tip die we je kunnen geven. Het is niet bij iedereen mogelijk, maar reizen buiten het hoogseizoen is een stuk goedkoper. Niet alleen qua rondreizen of vakanties die worden eengeboden, maar ook de prijzen in China zelf liggen goedkoper. Onze vakantiemaanden (juni, juli en augustus) zijn de duurste maanden om een vakantie China te boeken.

Als je niet aan onze zomervakantie vast zit is het beter om buiten ons hoogseizoen te reizen. Een nadeel is dat onze zomermaanden ook de beste maanden zijn om China te bezoeken. Hou daarnaast ook de aanbiedingen van verschillende reisorganisaties in de gaten!

TIP 2  Boek bij een reisorganisatie

Het is misschien leuker om je vakantie naar China zelf te regelen, maar dit hoeft niet altijd goedkoper te zijn. Een georganiseerde vakantie van twee weken kost al snel €1.500. Dat is heel veel geld. Maar een ticket kost al snel €700 (in het hoogseizoen). Als je daar nog 14 dagen accommodatie bij rekent á €35 per nacht, plus de kosten van vervoer zit je ook al snel aan de €1.500 p.p.

Daarnaast weet je zelf nooit precies wat de beste accommodatie of plekken zijn. De reisorganisaties hebben veel ervaring met reizen in China en zorgen voor de beste prijs/kwaliteitverhouding van reizen. Je krijg dus altijd waar voor je geld.

China Specialist

Chinese Muur

Tijdens je vakantie China is een bezoek aan de Chinese Muur onmisbaar!

TIP 3  Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Niet iedereen is er van van. Soms lijkt het wel alsof je hele mailbox vol zit met nieuwsbrieven, maar hoe vervelend ze ook kunnen zijn. Ze zijn ook ontzettend handig. Veel reisorganisaties maken de aanbiedingen voor vakantie China of rondreizen bekend via hun nieuwsbrief.

Naast prijskortingen (soms wel tot 10%) geven ze vaan ook handige tips en tricks voor een bestemming. Zo kun je én op de hoogte blijven én misschien wel een flinke korting meepakken!

TIP 4  Bedenk wat je wil zien of doen

Dat klinkt heel logisch, maar veel mensen boeken een vakantie China zonder eerst uit te vogelen wat ze precies willen. En er is nogal wat te zien in China. In één reis kun je nooit alles zien dus bedenk goed wat je wel en niet wil zien of welk deel van China je graag wil ontdekken.

Reisorganisaties bieden vaak reizen of vakanties aan die in grote lijnen op elkaar lijken, of in ieder geval dezelfde plekken aan doen. Dat betekent echter niet dat deze reizen ook hetzelfde zijn. Bekijk goed wat je bezoekt tijdens een georganiseerde reis, hoe je hier naar toe gaat en hoe lang je er blijft.

TIP ♥ – bekijk alle highlights van China

Lijiang

Lijiang is een van de bekendste bezienswaardigheden van China

TIP 5  Vergelijk reisorganisaties

Er zijn heel wat reisorganisaties waar je een vakantie China kan boeken. De een specialiseert zich in rondreizen met de trein, de ander laat je in korte tijd zo veel mogelijk van het land zien terwijl sommige standaard rondreizen aanbieden en er zijn organisaties waarbij je je eigen reis/vakantie zelf samen kan stellen.

Bijna alle reisorganisaties gaan naar de belangrijkste bezienswaardigheden van China, dus let vooral op de extra dingen zoals waar je overnacht, hoe je reist en met hoeveel personen je eventueel gaat. Vergelijk dus alle reisorganisaties, en dan niet alleen op prijs!

TIP ♥ – bij Tenzing Travel hebben ze vaak leuke rondreizen door China

TIP 6  Bekijk de verschillende bouwstenen

Twijfel jij nog tussen een of je een georganiseerde reis of vakantie China wil boeken of dat je het zelf wil regelen? Kijk dan eens bij reisorganisaties waar je zelf een reis of vakantie kan samenstellen aan de hand van bouwstenen. Sommige reisorganisaties bieden hele leuke bouwstenen waardoor je makkelijk je eigen reis kan samenstellen. Wel zo handig!

Wat wij vinden:
  • 8.3/10
    Azië Expert - 8.3/10
8.3/10

Samenvatting

Op vakantie in China. China heeft alles wat je zoekt in een vakantie. Van spectaculaire natuur tot traditionele dorpjes in het binnenland steden en van eeuwenoude cultuur tot booming steden.

1 comment

  1. Judith

    Wie heeft ervaringen met reizen rondom Guilin/yanshuo en Zhangjiajie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.