De Perhentians

De Perhentians zijn misschien wel de mooiste eilanden rondom Maleisië. Het is een tropisch paradijs waar bij een bezoek het woord bounty-eiland zeker in de gedachte op komt. Kristalhelder water, dichte en vruchtbare jungles en witte stranden zijn hier standaard. ’s Avonds wordt het strand verlicht met kampvuurtjes en lampionnen terwijl er boven je een adembenemende sterrenhemel tevoorschijn komt.

De Perhentians

De meeste mensen komen hier om te snorkelen of te duiken maar de eilanden zelf bieden genoeg voor een weekje ontspanning. Er zijn twee eilanden; Kecil (wat ‘klein’ betekent) waar vooral veel backpackers te vinden zijn, en Bear (wat ‘groot’ betekent) waar je wat meer luxere hotels vindt en tevens wat meer rust. Mocht je op Kecil zitten en je vindt het niks?! Geen nood, voor RM20 ben je op het andere eiland. Op beide eilanden zijn er ’s avonds genoeg feestjes hoewel je hier geen Full Moon achtige taferelen hoeft te verwachten. En dat is maar goed ook. De Perhentians blinken uit in natuurlijke schoonheid en de heerlijke charme.

De Pulau Perhentian Islands, zoals de officiële naam luid, zijn één van de bekendste trekpleisters in Maleisië. Met het kristal heldere water en een onderwaterwereld die net zo indrukwekkend is als de eilanden zelf is het een nationale trots voor de Maleisiërs. Je vindt de Perhentian Islands in het noordoosten van Maleisië, vlakbij de Thaise grens.

Duiken en snorkelen Perhentians

De meeste reizigers komen naar de Perhentians om te duiken en snorkelen. Het water is hier zo helder dat dit makkelijk kan en de onderwaterwereld is minstens net zo mooi als de witte stranden! Een ervaren duiker hoef je niet te zijn in dit ondiepe water. Hierdoor kom je makkelijk onderwater zodat je kan genieten van het koraal en verschillende vissoorten en schildpadden!

Bij een reis naar de Perhentians is het goed om te weten dat de eilanden normaal gesproken ‘afgesloten’ worden tijdens de moeeson die duurt van half november tot half februari. Er zijn wel delen die open blijven voor reizigers zoals Coral Bay. Daarnaast zijn er geen ATM’s op het eiland dus is het verstandig om cash geld mee te nemen!

Duurzaam reizen Perhentians

Een veel voorkomend probleem op de eilanden is het afval wat het toerisme met zich meebrengt. Veel afval wordt niet verwerkt zoals wij dat gewent zijn maar wordt verbrand. Zeker plastic (flesjes) worden hier veel verbrand wat niet alleen stank achter laat maar ook een grote invloed heeft op de natuur hier. Als reiziger heb jij een invloed op natuur en cultuur in andere landen. Wij willen jullie attenderen op duurzaam reizen zodat ook de generaties na ons nog kunnen genieten van deze schitterende omgeving. Kijk bij onze Duurzaam reizen pagina voor meer informatie!

Locatie Perhentians