Denpasar

Bali is het bekendste vakantie-eiland van Indonesië. Bali is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. De hoofdstad Denpasar is zeer interessant om te bezoeken en daarnaast een prima uitvalsbasis voor een rondreis over het eiland.

Over Denpasar

Denpasar is de grootste stad van Bali en daarmee ook gelijk de hoofdstad van het eiland. Er wonen bijna 800.000 mensen in de stad aan de zuidkust van Bali. De drukte en hectiek van Denpasar is niet voor iedereen weggelegd. Het is echter heel leuk om deze stad voor één of enkele dagen te bezoeken. Je kunt in Denpasar goed winkelen op een van de vele markten. Daarnaast zijn er nog andere interessante bezienswaardigheden als tempels en musea.

Pura Jagatnatha

Midden in het centrum van Denpasar staat de Pura Jagatnatha. Deze tempel werd in 1953 gebouwd te ere van de god Sanghyang Widi. De tempel is een belangrijke gebedsplaats voor de inwoners van Denpasar. Op alle muren zijn schitterende schilderingen aangebracht waar je gebeurtenissen uit oude verhalen kunt terugzien.

Bali Museum

Het Bali Museum is een van de belangrijkste en meest vooraanstaande musea van de stad. Het museum werd in 1931 gebouwd en richt zich vooral op Balinese geschiedenis en kunst. Het museum bestaat uit vier aparte gebouwen die allemaal hun eigen specialisatie hebben. Er is een gebouw voor textiel, een gebouw voor archeologie, een gebouw voor schilderijen en beelden en een gebouw voor maskers en muziekinstrumenten.

Puri Pemecutan

Puri Pemecutan is een voormalig koninklijk paleis. Het paleis werd in 1906 gesloopt door de Nederlanders tijdens de militaire interventie. Gelukkig werd het paleis na het vertrek van de Nederlanders weer herbouwd in de originele stijl. Vandaag de dag kun je het voormalig paleis bezoeken en er enkele interessante historische voorwerpen bewonderen.

Denpasar is erg leuk om te bezoeken wanneer je op zoekt bent naar een mix van zon, strand en cultuur.

Locatie Denpasar