Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Vakantie in de Filipijnen

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 28

Bijgewerkt op 18 februari, 2020

De Filipijnen is gezegend met schitterende stranden, het hele jaar zon en ‘s werelds beste locaties voor duiken, snorkelen, eiland hoppen en surfen. Het heeft zo veel te bieden dat je niet weet waar je moet beginnen. Een vakantie in de Filipijnen is echter veel meer dan eilanden en stranden.

Als je verder het land in trekt kom je terecht bij mystieke traditionele dorpen, de vriendelijke bevolking, de groenste rijstterrassen, dichte jungle, mooie bergen, rivieren en watervallen en afbrokkelende Spaanse kerken. De Filipijnen wordt helaas nog (te) vaak overgeslagen door de internationale reiswereld. Dat is zonde want het is een prachtig land. Bekijk onze tips voor het boeken van een indrukwekkende vakantie Filipijnen.

Tips voor een vakantie naar de Filipijnen

De Filipijnen staat bij veel reizigers niet in de Top 3 als ‘te bezoeken land’. Omdat het land relatief afgesloten ligt van de rest van Zuidoost-Azië is het minder makkelijk om er te komen. Een vakantie Filipijnen is echter een mooie manier om het land te ontdekken. Er zijn genoeg verschillende reizen naar de Filipijnen te boeken.

Het land is nog vrij authentiek als je het vergelijkt met landen als Thailand of Indonesië. Waar na het landen nog niet direct aangedrongen wordt op het afnemen van één of andere dienst. Waar de mensen oprecht interesse hebben in de bezoekers en je dan ook met open armen verwelkomen. Maar hoe zorg je er dan voor dat je ook daadwerkelijke de mooie stukken van het land ziet?

Waarom op vakantie in de Filipijnen?

Een vakantie in de Filipijnen lijkt in grote delen op een rondreis. Het grootste verschil is dat je met een rondreis, zoals het woord doet vermoeden, door het land reist. Met een vakantie blijf je vaker op één plek. En een vakantie in de Filipijnen kan je invullen zoals je zelf wil.

Maar vrees niet. Je hoeft je absoluut niet te vervelen tijdens je vakantie in de Filipijnen. Met ruim 7.000 eilanden is het land zeer geschikt voor een strandvakantie. Maar je kan ook vulkanen beklimmen, duiken en wandelen / fietsen door de bergen en rijstvelden. Lekker uitrusten maar wel leuke activiteiten doen tijdens je vakantie is eigenlijk een must in de Filipijnen. Ondanks dat je op één of twee plekken verblijft hoef je jezelf geen seconde te vervelen.

TIP ♥ – Een vakantie Filipijnen boek je het best bij een gespecialiseerde reisorganisatie als Undiscovered.

vakantie Filipijnen
Ties op vakantie in de Filipijnen

Een duurzame vakantie

De natuur in de Filipijnen behoort tot de mooiste ter wereld. De magische stranden, de bijzondere rijstvelden, de machtige vulkanen maar ook de bijzondere cultuur maken het land tot een bijzondere plek.

Met de komst van meer toeristen komt de mooie natuur en unieke cultuur echter wel onder druk te staan. Als je je verantwoordelijkheid wil nemen (wat iedere reiziger zou moeten doen) kan je kiezen voor een duurzame reis door de Filipijnen. Dit is voor iedereen anders en er zijn gelukkig veel reisorganisaties die er rekening houden met cultuur en natuur.

Evaneos

banner Evaneos

Undiscovered

banner Undiscovered

PANGEA Travel

Banner Pangea

4 tips voor een fijne vakantie in de Filipijnen

De Filipijnen mogen dan wel niet hoog in de top notering staan het is absoluut de moeite waard om het land te bezoeken. Het unieke karakter en het feit dat veel toeristen het land nog “links laten liggen” maken het een geweldige ervaring. Voor iedere soort reiziger.

Of je nou avontuurlijk bent ingesteld of gewoon een luxe strandvakantie wil. Het kan allemaal. Maar ga wel goed voorbereid op weg. Lees daarom onze tips voordat je een vakantie naar de Filipijnen boekt.

1. Neem je tijd

Mensen vergissen zich al snel in het feit dat de Filipijnen uit heel veel eilanden bestaat. Dat geeft niet, het maakt het land juist uniek en prachtig. Maar het vervoer gaat vrijwel altijd per boot of vliegtuig wat meer tijd in beslag neemt dan je denkt.

De veelgemaakte fout die wij tegenkomen is dat mensen hun 3 weken helemaal vol plannen. Hier door zien ze heel veel maar zijn ze ook veel tijd kwijt met reizen. Zonde wat ons betreft. Wij raden dan ook aan om het wat minder plekken te bezoeken. Zo heb je meer  kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Door alle haast zie je de plaatsen die je aandoet namelijk niet echt. Je ziet maar een klein stukje.

Kies daarom zorgvuldig een aantal bestemmingen die je echt wil zien. En zorg er dan voor dat je voldoende tijd hebt om die bestemmingen ook op je gemak te kunnen ontdekken.

TIP ♥ – Lees meer over het vervoer op de Filipijnen op de pagina vervoer Filipijnen!

Bohol Filipijnen

2. Leer een paar lokale woorden / zinnen

Nee, niet omdat mensen er weinig tot slecht engels spreken. Sterker nog, door het koloniale verleden spreken veel Filipinos prima engels. Maar dan nog staat het wel zo netjes als je een paar lokale woorden of zinnen kan gebruiken. Al is het maar om mensen in hun eigen taal te kunnen bedanken of groeten.

3. Zorg altijd voor voldoende cash

Het pinnen op sommige Filipijnse eilanden is lastig. Zorg daarom dat wanneer je wel kunt pinnen je voldoende cash pint. Zeker als je naar een afgelegen eiland gaat waar geen of weinig pinapparaten staan. Het is ons een paar keer gebeurt dat een pinapparaat leeg was of het gewoon niet deed.

4. Lees over de beste tijd om de Filipijnen bezoeken

Niet geheel onbelangrijk denken wij. Als je naar de Filipijnen afreist is het wel prettig dat je lekker weer hebt. Helaas is het weer anno 2019 / 2020 nog steeds niet te voorspellen. Wel kunnen we op basis van verleden aangeven in welke maanden je de beste kans hebt op goed weer. Lees daar meer over op onze Beste reistijd voor de Filipijnen pagina.

TIP ♥ – de beste reistijd voor de Filipijnen zijn de maanden november tot en met mei.

28 comments

 1. Betsy

  Mooie website. Wij willen graag naar de Filipijnen. Hebben jullie zelf ervaring met de touroperators die hier vermeld staan?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Betsy,

   wij reizen altijd zelf maar weten uit ervaring dat de hier genoemde reisorganisaties absoluut goede touroperators zijn.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 2. mike

  Ik heb een vriendin wonen in tandag en ik wil haar graag opzoeken maar is het ook veilig om er naartoe te gaan.
  En wat kost een vliegreis?is 3of4 weken genoeg?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Mike,

   misschien dat een reisorganisatie je beter kan helpen.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 3. Joost

  Beste,

  Ik heb een aantal vragen omtrent een vakantie naar de Filipijnen,.

  4 jaar geleden heb ik met een vriend 2,5 week in Thailand rond getrokken en vorig jaar ben ik samen met mijn vriendin ruim 2,5 week naar Vietnam geweest.

  Dit jaar staat de Filipijnen misschien op het programma.

  Wat is de ideale tijd om te reizen qua weersomstandigheden?
  We willen ongeveer 19 dagen gaan, dan moeten we toch een aardige reis kunnen maken?
  Hoe zit het financieel, het leven (eten/drinken/onderdak) is dit een beetje hetzelfde als Vietnam en Thailand?
  Welke eilanden raden jullie aan om in die 19 dagen zeker te bezoeken?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Joost,

   De antwoorden op de meeste van deze vragen kan je terug vinden op onze website. Mocht je behoefte hebben aan persoonlijk advies kan je ons een Reis Advies aanvragen of ons bezoeken op de vakantiebeurs de komende dagen. We staan daar op het bloggers square (hal 12 stand D125) om mensen met vragen over hun reizen te helpen.

   Groeten,
   Sjoerd

 4. Ingrid de nijs

  Ik ,Ingrid, wil volgend jaar jullie- augustus gaan rondreizen samen met mijn dochter van 20 jaar. Hoe is het weer in die tijd, en is het makkelijk om ter plekken overnachtingen, openbaar vervoer, bootovertochten enz te boeken of raad je aan dit op voorhand al te regelen? Welke eilanden raad je aan. We willen graag combinatie van cultuur, natuur, wandeltochten, fotograferen, en beetje strand. Mogelijk surfen en snorkelen. Wat kan ik verwachten we kosten eten, drinken en overnachtingen?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Ingrid,

   Als je persoonlijk reis advies van één van onze Reis-Experts wil kan je dat doen via de webshop. Daar kan je tevens je vraag kwijt en dan gaan wij gelijk voor je aan de slag.

   Alvast bedankt.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 5. Eva

  Beste Azië-expert,

  Mijn vriend en ik willen eerst 3 weken naar Vietnam en dan afsluiten op de Filipijnen voor een week.
  We willen daar echt even tot rust komen voor we weer terug gaan.
  Welke plek zouden jullie aanraden om te genieten van de natuur, rust en het strand?

  Groetjes,
  Eva

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Eva,

   dat is een lastige vraag :)
   Het reizen in de Filipijnen duurt namelijk best lang. Aangezien je maar een week hebt zou ik een eiland aanrader waar je heen kunt vliegen. Eilanden als Siquijor of Bohol zijn per erg leuk, maar als je maar een week hebt is dat best een beetje krap.

   Ik zou eens kijken naar Port Barton op het eiland Palawan. Dit vonden wij een van de leukste plekken in de Filipijnen. JE kunt vanuit Manilla naar Puerto Princesa vliegen en vanaf daar de reis maken naar Port Barton. Dat moet mogelijk zijn in een week :)

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.