Het Karstgebergte en Li Rivier

China zal bij de meeste mensen niet bekend zijn vanwege de schitterende natuur. Het meest bekend zijn de tempels in Beijing of de Chinese Muur en het Terracottaleger. Toch heeft China een prachtig landschap wat veel mensen helaas vergeten tijdens hun reis door China. Het Karstgebergte is zo’n gebied. Voor dat je verder leest raden we aan op Google naar afbeeldingen te zoeken over het Karstgebergte. Als je dit gezien hebt is de overige tekst eigenlijk overbodig en zou je het liefst gelijk een ticket richting China kopen.

Het Karstgebergte

Het Karstgebergte is een enorm gebied en daarom niet in één dag te bezoeken. Wij raden aan om dit toch in te plannen in je reis. Het is er werkelijk schitterend! Het Karstgebergte is zo’n deel van China wat je tijdens je reis door China gezien moet hebben. Met name de regio Guilin tot Yangshuo en de Li River zijn het bezoeken waard. Bij  deze highlight vertellen we al over het gebergte in China en de vergeten dorpjes in deze regio. Het Karstgebergte is een adembenemende omgeving, één van de mooiste van het land. Het bestaat uit kalksteen en is ongeveer 360 miljoen jaar oud! De meeste bergen die je hier vindt kleuren prachtig groen door de struiken en bomen die er tegenaan groeien. Dit geeft een sprookjesachtig beeld wat een onvergetelijke ervaring is.

Yangshuo

Hoewel je je hier dagen kan vermaken bij het schitterende berglandschap heeft het Karstgebergte nog veel meer te bieden. Zo vindt je er bijvoorbeeld ook meer dan 60 grotten. De belangrijkste hier zijn de Reed Flute Grotten (Rietfluitgrotten), de Moon Hill, een rots in de vorm van de maan, en de Elephant Trunk Hill (Olifantslurfheuvel). Door de bergen trekt deze regio niet alleen veel toeristen en natuurliefhebbers maar ook veel klimmers die in dit stukje paradijs op zoek gaan naar stijlen wanden om in te klimmen.

Li River

De cruises over de Li Rivier in China zijn een bekend fenomeen. De omgeving doet denken aan de rotsformaties bij Ha Long Bay in Vietnam. De Li Rivier is zeker niet de grootste rivier in China maar ligt wel in één van de mooiste gebieden. In Yangshuo kan je zeer eenvoudig een tour boeken over deze indrukwekkende rivier. ‘s Avonds heb je ook nog een vuurwerkshow (mits het weer het toelaat) wat zeker aan aanrader is.

Bij onze highlight ‘Grasvlaktes en Nomaden Dorpen’ en ‘Het Platteland van China’ vindt je meer informatie over de mogelijke routes die je kan volgen in het Karstgebergte. De dorpjes die je hier aan doet zijn een echte meerwaarde in jou reis door China.

Li River