Hong Kong Park

Hong Kong is een stad waar het leven voorbij raast. Het dagelijkse leven wordt hier gedomineerd door neon reclameborden, een 24-uurs economie en een drukte op straat waardoor Amsterdam een dorp lijkt. Het is dan ook lekker om tijdens je verblijf in Hong Kong te kunnen ontspannen op een plek waar je niet tussen duizenden mensen loopt en voorbij wordt geraasd door taxi’s en bussen. Gelukkig heeft Hong Kong zo’n plek. Hong Kong Park is een oase van rust in een metropool als Hong Kong.

Hong Kong Park

Hong Kong park is een park waar je niet om heen kunt. Sinds 1991 vindt je dit park midden in de stad. Hong Kong Park biedt de uitgelezen mogelijkheid om te ontsnappen aan de hectiek van Hong Kong die 24/7 plaats vind. In het park kan je niet alleen wandelen. Je vindt er ook een volière met de bekende ‘Bird Exhibition’. Verder is er nog een kas waar je verschillende planten kunt bekijken en zijn er nog schitterende moderne tuinen en zijn er in het hele park watervallen, beekjes, vijvers  en zijn er kliffen gemaakt van kunstmatige rotsen. Het park is ook een geweldig uitkijkpunt om foto’s te nemen van de omliggende wolkenkrabbers.

Voor de echte sportliefhebbers heb je in het Hong Kong Park ook nog een squash- en sportcentrum in de stad en het heeft een slordige 398 miljoen gekost. Het park is 80.000 vierkante meter groot en daarmee twee keer zo groot als het Vondelpark in Amsterdam. Deel van het park is bekend als de Cantonment Hill wat al bestaat sinds 1841. Tijdens het ontwerp is rekening gehouden met de moderne stijl van Hong Kong. Dit vindt je dan ook duidelijk terug in het park.

Locatie Hong Kong Park