Horton Plains (World’s End)

Horton Plains is een prachtige regio in zuiden van Sri Lanka vlak bij Nuwara Eliya. Horton Plains  ligt in de omgeving van de op twee en drie na hoogste bergen van Sri Lanka (Kirigalpotta en Totapola) en ligt daardoor automatisch omgeven op een golvend plateau op zo’n 2.000 meter hoog.

Boek hier voordelige vliegtickets naar Sri Lanka

Horton Plains wordt bedekt door mooie graslanden, dichte bossen, indrukwekkende rotsen, watervallen en mistige meren. De verrassende diversiteit van het landschap wordt nog eens versterkt door de grote verscheidenheid van wilde dieren. Doordat de Horton Plains zo hoog ligt lijkt het landschap hier totaal anders dan de rest van Sri Lanka. Niet alleen de natuur maar ook het klimaat. Het is hier een stuk koeler dan in de rest van het land. Het natte klimaat hier beïnvloed ook de natuur die hier bijzonder groen is. In de Horton Plains komen ook de Mahaweli, Kelani en Walawe rivieren voorbij waardoor je hier ook indrukwekkende watervallen hebt.

De wilde dieren die je hier nog steeds vind zijn er helaas in mindere aantallen dan vroeger. Wilde olifanten zijn allang verjaard door koloniale jaegers en de 45 luipaarden die hier leven komen niet in de buurt van mensen. De dieren die je hier kan spotten beperkt zich vooral tot herten, apen en vogels.

World’s End

Eén van de bekendste plekken op de Horton Plain is World’s End. Hier lijkt het plateau in één keer op te houden door een spectaculair uitzicht op een prachtige vallei van zo’n 900 meter diep. Tenzij je heel vroeg bij World’s End komt wordt het uitzicht hier belemmerd door de mist wat op zich niet erg is aangezien het het uitzicht een magisch randje geeft. Zeker in het regenseizoen (april tot september) is hier veel mist. DeE beste tijd om World’s End te bekijken is tussen 6:00 uur en 10:00 uur voordat de wolken verschijnen. Voordat de mist in komt zetten hier spot je in de vallei groene theeplantages en kan je zelfs de kust zien.

Hou er rekening mee dat je op hoogte zit en dat het ’s avonds en vroeg in de morgen behoorlijk gris kan zijn. Je hebt dan minimaal een trui en een lange broek nodig. ’s middags warmt het hier behoorlijk op. Het beste weer heb je van januari tot maart.

Locatie Horton Plains