Indonesië, het land waar 1,7 miljoen Nederlanders een emotionele band mee hebben. Het land van zo veel verschillende culturen, mensen, dieren, planten, kunst en eten dat het lijkt alsof je in 100 landen tegelijk bent. Indonesië is met 200.000 Nederlanders per jaar waarschijnlijk het meest bezochte land door Nederlands in Zuidoost-Azië. Het land strekt zich 5.000 kilometer uit langs de evenaar waardoor het een enorm veelzijdig land is. Het land telt 17.508 eilanden waarvan er zo’n 6.000 bewoond zijn maar allemaal verschillen qua natuur, cultuur en inwoners.

Waarom naar Indonesië?

Jaarlijks trekken ruim 7 miljoen buitenlanders naar Indonesië. En terecht, Indonesië is werkelijk schitterend. Het heeft 55.000(!) kilometer aan schitterende stranden, ruim 17.000 eilanden, de mooiste duik- en snorkellocaties ter wereld, dichte regenwouden, ontelbare vulkanen en een breed scala aan flora en fauna.

TIP – boek hier voor €425 een retourtje Jakarta

Naast de stranden, eilanden en zeeën heeft Indonesië enorm veel bergen, of vulkanen. De bekendste vulkanen die je tevens kan bezoeken zijn Gunug Agung, Gunug Bromo en de Gunug Rinjani. Het gebied waar de meeste vulkanen liggen wordt ook wel de ‘Ring of Fire’ genoemd. Mocht je geen natuurliefhebber zijn (wat in Indonesië bijna ondenkbaar is) heeft het land veel tradities en culturele bezienswaardigheden.

Budget

Hoeveel geld je nodig hebt voor je reis door Indonesië, hangt af van de manier waarop je reist. Onze ervaring is dat je als budget voor een reis door Indonesië zo’n €30 – €35 per persoon per dag kan aanhouden.

Dit is als je niet te veel uitgeeft. Meer info vind je hier.

Highlights

Laat je inspireren en lees hier alles over de mooiste en indrukwekkendste highlights van Indonesië!

Vliegtickets

Op zoek naar de voordeligste vliegtickets Indonesië? Lees dan snel verder want wij geven de beste tips!

Backpacken

Ga jij binnenkort backpacken in Indonesië? Lees dan onze handige tips over het backpacken in Indonesië.

Wat is er te zien?

Zo vind je op Java de wereldberoemde Borobudur tempel en de Prambanan tempel die het bezoeken meer dan waard zijn. Op Bali vind je ook nog eens de Tanah Lot, één van de belangrijkste zeetempels voor de bewoners van het land.

En naast deze bekende tempels liggen er door het hele land nog vele kleine tempels zoals bij het Dieng Plateau. Elke tempel heeft zijn eigen verhaal en geschiedenis en zijn het bezoeken meer dan waard zijn!

TIP – Sinds juni 2015 krijgen alle Nederlanders en Belgen gratis een 30 dagen visum bij aankomst in Indonesië

Beste reistijd

De b reistijd voor Indonesië zijn de maanden mei tot en met oktober. Juli en augustus vormen het hoogseizoen wat resulteert in een flinke drukte en verhoogde prijzen. Meer informatie hierover vind je hier.

Beste reistijd

Voorkom slecht weer op reis en lees hier alles over de beste reistijd in Indonesië.

Budget

Het reizen in Indonesië is niet gratis. Ben je benieuwd wat het ongeveer kost? Lees dan snel verder.

Reizen

Ga jij reizen door Indonesië? Lees dan onze tips over boeken van leuke reizen door Indonesië.

Top bestemmingen in Indonesië

Gili eilanden

Gili Eilanden

Borobudur

Borobudur

Sumatra

Sumatra

Top Tips Indonesië

Indonesië is een land wat door veel Nederlanders bezocht wordt. Omdat het uit zoveel eilanden bestaat is het wel wat anders reizen. Waar je in Thailand op elke hoek van de straat een bus of trein kunt boeken is dat in de Indonesië wat anders. Dat maakt het reizen wel uitdagend (vinden wij). We hebben een aantal tips voor je.

  • Hou je van mooie eilanden? Check dan naast de bekende eilanden ook eens de Derawan eilanden, Karimunjawa of Raja Ampat!
  • Huur een brommer op (kleinere) eilanden. Het is de makkelijkste en leukste manier om grote delen te verkennen en geeft je veel vrijheid.
  • Ga je het liefst bergen beklimmen? Dan zijn de vulkanen Gunung Rinjani of Kerinci hele goede opties
  • Surfers opgelet! Indonesië is misschien wel het beste land ter wereld om een golf te pakken. Niet Bali maar Sumbawa is DE bestemming om te surfen.
  • Zorg altijd dat je cash bij je hebt. Amerikaanse Dollars of Indonesische Roepia. Er zijn genoeg gebieden waar ATM’s niet werken of helemaal niet aanwezig zijn.
  • Respecteer de gebruiken die in het land gelden. Hier lees je daar meer over.

Overnachten

In Indonesië heb je verschillende soorten accommodatie. Van luxe resorts tot low budget hostels.

Reisinformatie

Lees hier alles over visum, inentingen, vervoer, eten en drinken, geloof, inwoners en nog veel meer!

Reisgids Indonesië

Ben je op zoek naar een handige en super gedetailleerde reisgids voor Indonesië? Check dan onze reisgids eens!

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Het land waar je geweest MOET zijn in Azië. De relaxte sfeer, de unieke cultuur op de verschillende eilanden, de geweldige golven (voor de surfers onder ons) en de duizenden (letterlijk) eilanden waar je uit kunt kiezen. Het maakt het tot één van onze favoriete landen in Azië en misschien ook wel wereldwijd. Je kunt er heerlijk ontspannen aan het strand, geweldige feestjes bezoeken, surfen, vulkanen beklimmen, (schitterend) duiken, mooie treinreizen maken, of alles even helemaal loslaten op een lekker (strand) feest.

5.0