Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Cultuur Indonesië

Bijgewerkt op 15 januari, 2020

Er zit een wereld van verschil tussen onze cultuur en de cultuur Indonesië. De verschillen zijn zo groot dat je er een aparte website over kan maken.  Cultuur Indonesië heeft met verschillende dingen te maken. de grootste invloed op de cultuur Indonesië heeft het geloof, de inwoners en de geschiedenis. Het geloof in Indonesië speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Indonesiërs. Dit heeft geleid tot verschillende tradities maar ook tot indrukwekkende bouwwerken die de cultuur Indonesië tot één van de meest bijzondere in Azië maakt.

Cultuur Indonesië

Indonesië heeft een bewogen geschiedenis. Verschillende koningen en koninkrijken (waaronder Nederland) hebben en stempel gedrukt op de cultuur Indonesië. De verschillende tempels en religieuze bouwwerken zijn hier een goed voorbeeld van. De Borobudur, Prambanan of de Pura Tanah Lot hebben een voorname rol binnen de cultuur Indonesië. Wij hebben een overzicht gemaakt van de mooiste en meest indrukwekkende culturele bezienswaardigheden in Indonesië.

Prambanan

De Prambanan is een van de mooiste tempels in Indonesië. Het complex wordt dagelijks bezocht door toeristen vanuit de hele wereld. En hoewel het vrij toeristisch is, is het absoluut een bezoek waard.

Borobudur

De Borobudur is de bekendste tempel in Indonesië. Het is een gigantisch bouwwerk werd in 1814 ontdekt door de Nederlander H.C. Cornelius. Ondanks dat het vrij toeristisch is, is het wel een aanrader!

Yogyakarta

Yogyakarta is een van de belangrijkste steden van het eiland Java. Het staat vooral bekend als een van de belangrijkste culturele centra van Indonesië. Het mooie van Yogyakarta is dat veel oude tradities en gewoonten zijn behouden. Het heeft zoveel moois te bieden dat het de laatste jaren is uitgegroeid tot een populaire bestemming onder toeristen.

Pura Tanah Lot

De Pura Tanah Lot is de meest gefotografeerde en bezochte tempel van Bali. Zodra je land in Indonesië, een markt bezoekt, een souvenir winkel in loopt of gewoon op straat kijkt, is de kans groot dat je een beeldje of fotohanger van de Pura Tanah Lot tegenkomt. Er zijn weinig mensen in Bali die niet naar deze tempel gaan.

Nusa Penida

Steeds meer reizigers vertrekken richting Nusa Penida. Vreemd is dat niet, want dit eiland, op kleine afstand van Bali, is een waar paradijs zonder massatoerisme zoals op Bali en de Gili eilanden. Nusa Penida begint nu pas op de radar te verschijnen van reizigers. Het is een van de best bewaarde geheimen van Indonesië.

Bukit Lawang

Veel reizigers trekken naar Bali, Java of de Gili eilanden. Begrijpelijk, zeker als je voor de eerste keer in Indonesië komt, maar als je een bestemming zoekt die nog niet overlopen wordt door reizigers en waar je écht weg bent van de mensenmassa is Bukit Lawang een geweldige optie. Wij delen graag onze tips.

Verzenden
User Review
9.5/10 (1 vote)

Meer lezen over Indonesië?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

We Need You!

Wij houden van reizen en het delen van Reisgeluk, maar de reisbranche heeft het zwaar. Ook wij.

Gebruik jij graag onze website en wil je iets doen? Steun ons dan in deze lastige tijd.

Dan kunnen wij doorgaan met het maken van de beste reiscontent! Wij zijn je zeer dankbaar.

 

JA, IK WIL HELPEN!