Het woord Indonesië betekent letterlijk ‘Indische eilandengroep’ en als er één land in Azië de titel ‘Eilanden Paradijs’ mag dragen is het wel Indonesië. Met 17.508 eilanden, waarvan er ruim 6.000 bewoond zijn, is er keuze genoeg wat betreft een vakantie op één van de eilanden Indonesië. De bekendste, of meest bezochte eilanden van Indonesië zijn Java, Kalimantan, Sumatra, Bali, Lombok, Sulawesi, Flores en de Gili eilanden. Mensen die dromen van een leven ver weg van de bewoonde wereld en het liefst voor een jaar willen zeilen rondom tropische eilanden in azuur blauw water zijn in Indonesië aan het juiste adres.

Eilanden Indonesië

Met de duizenden eilanden Indonesië is het waarschijnlijk het beste land ter wereld om te eiland hoppen, chillen aan het strand, snorkelen of duiken. Hoewel de meeste eilanden Indonesië niet echt ‘toerist vrij’ zijn, zijn er ontelbaar veel mini-eilandjes of verlaten stranden waar je weken kan ronddwalen zonder andere mensen tegen te komen. Denk maar aan de minder bekende Gili Eilanden zoals Gili Gede, Gili Asahan of Gili Nanggu. Op deze eilanden moet je van te voren reserveren omdat er zo weinig accommodatie is dat het al snel vol zit. De charme hier van is dat je het eiland dan ook nagenoeg voor jezelf hebt. Het nadeel is dat als je NIET van te voren boekt, je vaak niet meer terecht kunt.

Heb even geduld tot alle eilanden hieronder zichtbaar zijn 🙂

Maar natuurlijk zijn er ook de Banda Eilanden en de Togean eilanden van Sulawesi waar je nog vrij rustig kunt genieten van het tropisch paradijs dat Indonesië ooit geweest moet zijn. Al moet je op de Togean eilanden wel rekening houden met het feit dat je ‘back to basic‘ gaat. Op dit soort eilanden is nauwelijks stroom en geen stromend water. Je ‘doucht’ met een emmertje en je kunt alleen ’s avonds je camera opladen. Internet is er uiteraard niet en ook je telefoon heeft geen ontvangst. Heerlijk rustig dus.. of misschien toch iets te basic voor sommige? 😉

Als je de eilanden Indonesië bezoekt val je van de ene betoverende ontdekking in de andere. Of je nu wilt genieten van tropische stranden, wil duiken op beste duiklocaties ter wereld of wil chillen in een hangmat zonder andere reizigers. De eilanden Indonesië bieden het allemaal. Dat kan ook niet anders met zoveel verschillende eilanden.  Wij hebben een overzicht gemaakt met de mooiste en meest indrukwekkende eilanden Indonesië.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Als de naam van het land al letterlijk "Indische eilandengroep" betekent dan kan het bijna niet anders of het stikt er van de prachtige paradijsjes. En ja je bent aan het goede adres als je op zoek bent naar eilanden. Indonesië bestaan officieel uit meer dan 17.000 eilanden. Genoeg keuze dus. De bekendste, of meest bezochte eilanden van Indonesië zijn Java, Kalimantan, Sumatra, Bali, Lombok, Sulawesi, Flores en de Gili eilanden.

4.9

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.