Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Overnachten in Indonesië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 februari, 2020

Een land waar ruim 7 miljoen reizigers per jaar komen, ruim 17.000 eilanden kent, waar meer vulkanen zijn dan waar ook ter wereld en waar de totale kustlijn langer is dan 55.000 kilometer. Een land als Indonesië moet iedereen een keer bezocht hebben want naast deze indrukwekkende cijfers heeft het land bijzonder veel tempels die het bezoeken waard zijn en de nationale parken behoren tot de mooiste ter wereld.

Voor wie naar Indonesië reist is het goed om wat meer te weten over de opties qua overnachten Indonesië. Wij hebben onderscheid gemaakt tussen guesthouses, hotels en hostels. Lees hier onze tips over overnachten in Indonesië en het boeken van accommodatie.

Molukken

Kosten overnachten Indonesië

De kosten voor het overnachten Indonesië kunnen heel erg variëren. Je kan er voor kiezen om low-budget te overnachten in een guesthouse voor €3 maar ook in een vijf sterren hotel slapen voor meer dan €500 per nacht. De precieze kosten voor het overnachten Indonesië vallen daarom moeilijk te bepalen.

Als je op een budget reist kan je voor €5 per nacht prima slapen. Ben je op huwelijksreis en zoek je het meest luxe hotel wat er bestaat is dat ook mogelijk. Voor precieze kosten kan je kijken op de pagina’s hotels, hostels en guesthouse.

Eerste nacht boeken?

Eén van de meest gestelde vragen tijdens het plannen van je reis naar Indonesië. Moeten we de eerste nacht wel of niet boeken? Als je niet met een groepsreis of georganiseerde vakantie gaat raden wij altijd aan de eerste nacht te boeken.

Niet alleen heb je dan de zekerheid van een slaapplaats maar het scheelt ook een hoop zoeken en lopen na een lange vlucht. De meeste accommodatie in Indonesië kan je ter plekke wel boeken maar het boeken van overnachtingen kan tegenwoordig zo makkelijk online dat dit geen kwaad kan. Wat wij ook nog aanraden is om de eerste nacht in een iets luxer hostel of hotel te boeken. Na een lange reis is een zacht bed en warm water wel lekker.

Met de opkomst van internet zijn er ook steeds meer online aanbieders waar je snel en veilig kan boeken. Een guesthouse, hotel of hostel is daardoor steeds makkelijker te vinden en te boeken. Als je zeker wilt zijn van een plekje in dat hostel waar je zo veel over gelezen hebt is het handig om van te voren te boeken.

TIP ♥ – kijk eens bij Booking.com voor de laatste aanbiedingen.

Gili Nanggu

Hostel Indonesië

De favoriete optie qua overnachten voor backpackers is bijna altijd het hostel. Een hostel is een goedkopere, en meestal, kleinere versie van een hotel. Het grootste voordeel van een hostel is dat je makkelijk andere reizigers ontmoet.Lees verder

Hotel Indonesië

Niet altijd de goedkoopste optie maar wel een veel gebruikte optie onder reizigers is het hotel. Toch kan een hotel vaak een uitkomst zijn. Denk bijvoorbeeld aan je eerste nacht of een weekje in een hotel na vier maanden in budget accommodatie!Lees verder

Guesthouse Indonesië

Wat is nu het verschil tussen een hostel en een guesthouse? Vaak wordt met beide het zelfde bedoeld. Toch zit er een verschil tussen een hostel en een guesthouse. Een guesthouse is echt een huis waar jij mag slapen. Locals die kamers over hebben verhuren die kamer.Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder