Een trip naar Indonesië, is in geen enkel opzicht te vergelijken met een reis in Europa of andere delen van de wereld. De cultuur, de inwoners, de natuur, het geloof, alles over Indonesië is anders dan andere landen. Een goede voorbereiding van je vakantie is belangrijk om onaangename verrassingen te voorkomen. Eén daarvan zijn de inentingen Indonesië die je nodig hebt.

Inentingen Indonesië

Je wilt niet alle highlights bezoeken en het risico lopen geïnfecteerd te raken waardoor je planning in de soep loopt. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met de belangrijkste inentingen die nodig zijn voor Indonesië. Dit is uiteraard een globaal advies, voor meer specifiekere informatie verwijzen we je graag door naar SGZ Op Reis.

Aanbevolen vaccinaties Indonesië:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A+B
  • Rabiës
  • BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad)
  • Buiktyfus
  • Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór Indonesië in een gele koorts land bent geweest

Mocht je na het lezen van deze pagina liever vandaag dan morgen naar Indonesië vertrekken, kijk eens bij de vliegtickets, de highlights of de rondreis pagina en ervaar zelf hoe prachtig het land is en hoe heerlijk het eten er is.

Sumatra

Malaria

In veel delen van Indonesië komt Malaria voor. Het is daarom verstandig om malariatabletten (malarone of lariam) mee te nemen tijdens je reis door Indonesië. Klik op de malariakaart hier naast om te zien waar er malaria voor komt.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

  • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
  • Groen = muggenwering
  • Grijs = geen malaria
Inentingen Indonesie

Bron: Vaccinatie Op Reis

Let op; Het advies voor malaria tabletten is aangepast. Tabletten worden nu meegegeven als noodpakket (dus als je malaria krijgt). Er wordt afgeraden om pillen preventief te slikken.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.