Indonesië  is één van de meest veelzijdige landen in Azië en heeft van alles te bieden. Je kan makkelijk twee maanden rondreizen door dit fascinerende land zonder je te vervelen of een plek twee keer te bezoeken. Waar je vroeger nog je spaarpot moest plunderen voor goedkope vliegtickets Indonesië hoeft dat vandaag de dag niet meer zo veel te kosten. Vliegtickets Indonesië boek ja vandaag de dag al voor minder dan €550. Wij hebben onze tips voor het boeken van goedkope vliegtickets Indonesië onder elkaar gezet.

Goedkope vliegtickets Indonesië boeken

Waar vind je goedkope vliegtickets Indonesië? Er zijn verschillende factoren van invloed op de prijs van je ticket.  Het verschil tussen vliegen in het hoog- en laagseizoen of het weekend bijvoorbeeld. Op internet zijn er veel websites waar je goedkope vliegtickets Indonesië kan boeken.

Hou met zoeken rekening met de volgende punten:

 • Zorg dat je flexibel bent met je vluchtdata
 • Boek het liefst 7 weken van te voren. Uit onderzoek blijken de tickets dan het goedkoopst te zijn.
 • Zoek op een dinsdag. Uit onderzoek blijkt dit de meest gunstige dag voor het boeken van een vliegticket te zijn.
 • Wees geduldig.

De beste manier om goedkope vliegtickets Indonesië te boeken is om naar vergelijkingssites te gaan. Uit ervaring weten wij dat de websites CheapTickets.nl vaak goedkope tickets en goede service aanbieden. Wij maken zelf altijd van één van deze twee gebruik. Binnenlandse vluchten boeken we vaak online via tiket.com. Deze handige website heeft ook een superhandig app die je onderweg goed kunt gebruiken. Je boekt er eenvoudig vliegtickets, treintickets en hotels.

Goedkoopste ticket naar Indonesie

Er zijn wel een aantal dingen waar je op kan letten.  Zo is door de weeks vliegen bijna altijd goedkoper dan wanneer je voor het weekend kiest. Het plannen van je (vlieg) reis is dus wel van belang.

Daarnaast kan je naast Amsterdam als vertrekpunt ook eens kijken naar Brussel, Düsseldorf en Frankfurt. Dit kan nog wel eens schelen qua prijs. Ook de website Matrix Airfare Search een handige tool om goedkope vliegtickets Indonesië te vergelijken! Je ziet hier een overzicht van alle vluchten die er zijn naar jouw bestemming. Het enige wat je dan zelf nog hoeft te doen is de juiste vlucht bij een boekingswebsite te boeken.

Bij skyscanner.nl kan je een prijsalarm instellen op je email. Op andere websites kan je jezelf inschrijven voor een nieuwsbrief. Op die manier blijf je op de hoogte van de laatste aanbiedingen.

Wat we zelf veel doen is geduldig zoeken. Het kan namelijk wel eens veel voordeel opleveren. Zo kan je twee weken lang iedere dag dezelfde prijs vinden voor een retourtje Jakarta maar kan het in de derde week ineens goedkoper zijn. Geduld wordt dus beloond.

TIP: Spaar jij AirMiles? Kijk dan eens bij Vliegtickets.nl. Hier krijg je korting in ruil voor je airmiles, zeker de moeite waard om eens te bekijken dus.

Vliegtickets websites

Voor het zoeken naar en het boeken van goedkope vliegtickets Indonesië heb je veel mogelijkheden. Goed zoeken, veel vergelijken en op tijd boeken kan zomaar ineens €100 schelen! Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste websites voor het boeken van je ticket!

Cheaptickets.nl

Vliegtickets.nl

Skyscanner

WTC

Ons oordeel
 • Azië Expert

Samenvatting

Indonesië  is één van de meest veelzijdige landen in Azië en heeft van alles te bieden. Je kan makkelijk twee maanden rondreizen door dit fascinerende land zonder je te vervelen of een plek twee keer te bezoeken. Waar je vroeger nog je spaarpot moest plunderen voor goedkope vliegtickets Indonesië hoeft dat vandaag de dag niet meer zo veel te kosten.

4.8

Vragen, opmerkingen en antwoorden

6
 1. Karim

  Beste Azie Expert,

  Ik wil graag het goedkoopste vliegticket naar Indonesie boeken. Welke website raden jullie aan. Ik kom zowel op cheaptickets als skyscanner eigenlijk wel zo’n beetje dezelfde prijzen tegen.

  Greetz,
  Karim

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Goedemorgen Karim,

   Onze ervaringen vertellen dat cheaptickets en skyscanner elkaar niet zoveel ontlopen. Wat ik wel zou aanraden is om bijvoorbeeld een aantal weken lang de prijs voor een bepaalde datum te volgen. Soms wil een maatschappij wel eens een extra vliegtuig inzetten met als gevolg dat de prijzen wat dalen. Boek dus niet direct.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 2. Bas

  Ik heb gister ook via CheapTickets mijn ticket geboekt. Waren veruit de goedkoopste naar Jakarta. Boeken jullie binnenlandse vluchten ook altijd vooruit of pas ter plekke?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Bas,

   Wij boeken binnenlandse vluchten vaak ter plekke. Omdat we ons nooit helemaal vast willen leggen aan een planning geeft dit net iets meer vrijheid. We boeken echter wel altijd een paar dagen van te voren. De website of app tiket.com is hierbij een zeer handig hulpmiddel.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 3. Esther

  Hoeveel maanden van tevoren kan je het beste boeken?

  Groetjes,
  Esther

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Esther,

   over het algemeen geldt; hoe eerder hoe beter. Maar ook daar zit de laatste tijd veel verandering in. Er is niet één gouden regel wanneer je je ticket zou moeten boeken. Onze zomermaanden zijn sowieso erg duur, ook al boek je het ver van tevoren. 8 weken van tevoren schijnt de beste tijd te zijn.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.