Indonesië  is één van de meest veelzijdige landen in Azië en heeft van alles te bieden. Je kan makkelijk twee maanden rondreizen door dit fascinerende land zonder je te vervelen of een plek twee keer te bezoeken. Indonesië lijkt op meerdere landen in één. Of je nu op een van de oogstrelende stranden relaxt, een vulkaan beklimt of een van de indrukwekkende tempels bezoekt. Indonesië heeft het allemaal.

Waar je vroeger nog je spaarpot moest plunderen voor goedkope vliegtickets Indonesië hoeft dat vandaag de dag niet meer zo veel te kosten. Vliegtickets Indonesië boek ja vandaag de dag al voor minder dan €450. Op deze pagina delen we 10 tips voor het boeken van goedkope vliegtickets Indonesië.

10x Tips voor goedkope vliegtickets Indonesië

Waar vind je goedkope vliegtickets Indonesië? Helaas is er niet één gouden regel voor het boeken van een ticket. Er zijn verschillende factoren van invloed op de prijs van je ticket. Zo is er een groot verschil tussen vliegen in het hoog- en laagseizoen of het weekend. Op internet zijn er veel websites waar je goedkope vliegtickets Indonesië kan boeken. De beste manier om goedkope tickets Indonesië te boeken is om de volgende 10 tips in overweging te nemen en wie weet wandel jij binnenkort door de rijstvelden van Bali!

TIP – onze ervaring leert dat CheapTickets.nl en Skyscanner.nl vaak de goedkoopste aanbieders zijn.

 1. Boek op het juiste tijdstip
 2. Jakarta of Bali!
 3. Wees flexibel
 4. Vroeg boeken is niet altijd beter
 5. Gebruik de beste zoekmachine
 6. De fabel van last minutes
 7. Stel een prijsalarm in
 8. Check ‘error flights’
 9. Alternatieve luchthavens
 10. Check je stop over

TIP 1  Boek op het juiste tijdstip

Er zijn ontelbaar veel blogs geschreven en onderzoeken gedaan naar het boeken van goedkope vliegtickets Indonesië. Allemaal hopen we op die ene Gouden Tip die kan leiden naar het goedkoopst mogelijke ticket. We moeten het doen met onderzoeken van Universiteiten en vergelijkingssites.

Uit die onderzoeken komt gelukkig wel de nodige handige informatie die we graag met je delen. Het schijnt dat je deze regels moet aanhouden als je de goedkoopste tickets wil boeken. Niet alleen voor Indonesië, maar voor alle vliegtickets.

 • Dinsdagmiddag is je vriend dinsdag is aanbiedingen dag. Luchtvaartmaatschappijen maken hun beste deals bekend op deze dag! Statistieken laten ook zien dat prijzen dalen op dinsdagmiddag;
 • Vermijd het weekend  vliegen en boeken in het weekend is altijd duurder;
 • Wel of niet vroeg boeken?  lastig antwoord op te geven. Wat we wel weten is dat vliegtickets Indonesië pas 10 tot 12 maanden van tevoren bekend zijn. Men zegt dat 2 tot 6 maanden van tevoren de beste tijd is;
 • Hou januari in de gaten  waar juli de duurste maand is om te boeken is januari veruit de goedkoopste maand en je hebt vaak vroegboekkortingen
 • Boek tussen 18:00 uur en 24:00 uur  wij hebben zelfs geprobeerd ’s nachts te boeken maar het schijnt dat tussen 18:00 en 24:00 uur de beste tijd is.
Padar Island

Een vliegticket is een flinke investering, maar dan kun je wel plekken als Komodo National Park bezoeken!

TIP 2  Ga je naar Jakarta of Bali?

De twee goedkoopste plekken om naar toe te vliegen in Indonesië zijn Jakarta en Bali. Je zou ook nog naar Lombok kunnen vliegen, maar dit is een stuk duurder. Waar je het beste heen kunt vliegen ligt een beetje aan de route die je wil volgen. Over het algemeen is vliegen op Jakarta goedkoper dan vliegen op Denpasar (Bali).

Bij vergelijkingssites als CheapTickets.nl, Vliegtickets.nl en Skyscanner zijn tickets naar Jakarta allemaal zo’n €50 goedkoper. Dat is toch weer 2 nachten slapen in Indonesië!

TIP 3 ✈  Zoek met flexibele data

Een van de beste tips die we kunnen geven voor het zoeken naar goedkope vliegtickets Indonesië is zoeken met flexibele data. Als je jezelf vast ‘pint’ aan een bepaalde data betekent dat dat je ook ‘de lul’ bent als dat toevallig hele dure dagen zijn om te vliegen. Daarom kun je beter je opties open houden en met meerdere data zoeken. Prijzen voor goedkope vliegtickets Indonesië veranderen best snel, zelfs per dag. Daarom hebben mensen altijd moeite met het vinden van het goedkoopste tickets.

Er zijn gelukkig verschillende websites die het mogelijk maken om met verschillende data te zoeken.

TIP ♥ – bij CheapTickets kun je na je zoekopdracht rechts bovenin op  ‘± 3 dagen’ klikken. Zodra je daar op klikt laadt de pagina automatisch andere data en prijzen

Goedkope vliegtickets Indonesie

TIP 4  Vroeg boeken is niet altijd beter

Je hoort nog wel eens verhalen over dat je zo vroeg mogelijk moet boeken voor het goedkoopste vliegticket. Dat is maar deels waar. Zoals zo vaak ligt het ook aan het seizoen waarin je vliegt. Vlieg je bijvoorbeeld in juli en augustus kun je je klok er op gelijk zetten dat tickets niet goedkoper worden. Puur omdat je in het hoogseizoen vliegt.

Maar wanneer moet je dan boeken? iets dat we weten is dat prijzen vliegtickets pas 10 tot 12 maanden van tevoren bekend zijn. Dus een jaar van tevoren boeken heeft niet zo heel veel nut. Uit allerlei onderzoeken komen ook heel veel verschillende dingen naar voren. Het schijnt dat je het beste tussen de 2 en 6 maanden voor vertrek kunt boeken.

TIP ♥ – uit onderzoek blijkt dat juli de duurste maand is om te reizen. April en mei zijn de goedkoopste maanden

TIP 5 ✈ Gebruik de beste zoekmachine

Dat is nogal logisch, maar wat is dan de beste zoekmachine? het probleem is dat er nogal wat zijn. En daarnaast vind jij misschien CheapTickets fijn zoeken terwijl de ander liever op Skyscanner kijkt. Vaak zijn de prijzen op al deze vergelijkingssites bijna hetzelfde. Je ziet haast nooit dat het verschil tussen CheapTickets meer dan €100 per ticket is. Als dat zo zou zijn, zou er maar één vergelijkingssite zijn.

Uiteraard kunnen sommige wel aanbiedingen hebben waardoor tickets goedkoper zijn, maar dit is sporadisch. Bij het zoeken naar goedkope vliegtickets Indonesië draait het vooral om lang zoeken en veel vergelijken. Het verschil van die paar tientjes zit hem vaak in de administratiekosten die de ene site bij de prijs noemt en de andere site pas bij het betalen. Dit zijn de beste vergelijkingssites;

Nusa Penida

De bekende kliffen van Nusa Penida

TIP 6  De fabel van last minutes

Last minute tickets naar Indonesië kun je uit je hoofd zetten. Het woord ‘last-minute’ doet bij de meeste meteen denken aan goedkoop en zo snel mogelijk weg. En dat kan ook, maar niet richting Indonesië. Last minutes zijn meer weggelegd voor vliegtickets of reizen richting Spanje of Italië. Een luchtvaartmaatschappij gaat geen vliegtickets Indonesië aanbieden tegen €250 alleen maar om het vliegtuig vol te krijgen. Last minutes richting Azië worden wel gepromoot, vooral in de reisbranche (complete reizen), maar zijn zelden zo goedkoop dat je gelijk boekt.

Op de bonnefooi naar Schiphol

Je kent het wel. Je koffer inpakken en hopen dat er nog plek is op een vlucht. Dat is leuk als je geen bestemming hebt en overal naar toe kunt. Maar zelfs dan is een ticket negen van de tien keer duurder dan vooraf boeken. Naar Schiphol komen in de hoop het laatste plekje in het vliegtuig richting Bali te pakken? Vergeet het maar. Ook die tickets zijn duurder dan vooraf boeken.

TIP 7 ✈ Stel een prijsalarm in

Een prijsalarm is waarschijnlijk wel bekend. Het is een handige feature van Skyscanner waar wij nog niet helemaal zeker van zijn of het werkt of niet. Wij hebben meerere keren een prijsalarm ingesteld, maar de tickets werden vaker duurder dan goedkoper. Hoewel dat ook een verkoopstrategie zal zijn. Het kost echter weinig moeite dus kan het geen kwaad.

Stel jij wil heel graag naar Indonesië, maar je hebt geen zin om dagen achter elkaar het internet af te struinen op zoek naar goedkope vliegtickets Indonesië. Dan heb je bij Skyscanner de optie ‘Stel prijsalarm in’. Daar vul je je e-mail adres in en zodra je prijs stijgt of daalt krijg jij een melding!

Goedkope vliegtickets Indonesie

TIP 8  Check ‘error flights’

Error Flights is iets dat je steeds vaker hoort. Dit zijn extreem goedkope vliegtickets die ontstaan door foutjes met valuta-omzettingen, technische storingen of menselijke fouten. Hierdoor kunnen prijzen van vliegtickets ineens zo goedkoop zijn dat je ze niet kunt laten schieten.

Uiteraard zit er bij de ‘too good to be true‘ prijzen ook een ‘maar’ aan. Zo zit je bijvoorbeeld vast aan bepaalde data. Je bent daardoor iets minder flexibel, maar mocht je geen vaste vakantieperiode hebben kan zo’n error flight wel degelijk goedkoop uitpakken. Het kan zeker geen kwaad om de websites in de gaten te houden.

TIP ♥ –  check de site van Secret Flying. Zij zoeken naar errors!

TIP 9  Alternatieve luchthavens

Wij hebben met Schiphol een hele goede internationale luchthaven. Veel vluchten maken hier een tussenstop op weg naar een verdere bestemming. Toch heeft Schiphol lang niet altijd de beste prijzen. Als je zoekt naar goedkope vliegtickets Indonesië kun je ook eens over de grens kijken. We zitten binnen 2 uur rijden in België of Duitsland, ongeacht waar je woont.

Andere internationale luchthavens hebben soms betere prijzen voor precies dezelfde tickets. Dat kan te maken hebben met de luchtvaartmaatschappij. Het is logisch dat Lufthansa goedkoper vliegt vanuit Duitsland dan vanaf Schiphol. Check bij het zoeken naar vliegtickets ook eens deze luchthavens;

 • Dusseldorf
 • Frankfurt
 • Brussel

TIP 10 ✈ Check je stop over

Een lange tussenstop heb je liever niet, maar het kan behoorlijk wat geld schelen. Het is een overweging die je moet maken. Als je 10 dagen naar Bali gaat is een tussenstop van 20 uur niet zo handig. Ga je 2 maanden backpacken in Indonesië, dan maakt die tussenstop van 20 uur ineens niet zo veel uit. En het scheelt een hoop geld.

Over het algemeen is de regel, hoe langer de tussenstop, hoe goedkoper de vlucht (uitzonderingen daargelaten). Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een dag in je stop-over plaats te blijven. Zo kun je nog snel een stad van je bucketlist afstrepen!

Ons oordeel
 • 8.8/10
  Azië Expert - 8.8/10
8.8/10

Samenvatting

Indonesië  is één van de meest veelzijdige landen in Azië en heeft van alles te bieden. Je kan makkelijk twee maanden rondreizen door dit fascinerende land zonder je te vervelen of een plek twee keer te bezoeken. Waar je vroeger nog je spaarpot moest plunderen voor goedkope vliegtickets Indonesië hoeft dat vandaag de dag niet meer zo veel te kosten.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

6
 1. Karim

  Beste Azie Expert,

  Ik wil graag het goedkoopste vliegticket naar Indonesie boeken. Welke website raden jullie aan. Ik kom zowel op cheaptickets als skyscanner eigenlijk wel zo’n beetje dezelfde prijzen tegen.

  Greetz,
  Karim

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Goedemorgen Karim,

   Onze ervaringen vertellen dat cheaptickets en skyscanner elkaar niet zoveel ontlopen. Wat ik wel zou aanraden is om bijvoorbeeld een aantal weken lang de prijs voor een bepaalde datum te volgen. Soms wil een maatschappij wel eens een extra vliegtuig inzetten met als gevolg dat de prijzen wat dalen. Boek dus niet direct.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 2. Bas

  Ik heb gister ook via CheapTickets mijn ticket geboekt. Waren veruit de goedkoopste naar Jakarta. Boeken jullie binnenlandse vluchten ook altijd vooruit of pas ter plekke?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Bas,

   Wij boeken binnenlandse vluchten vaak ter plekke. Omdat we ons nooit helemaal vast willen leggen aan een planning geeft dit net iets meer vrijheid. We boeken echter wel altijd een paar dagen van te voren. De website of app tiket.com is hierbij een zeer handig hulpmiddel.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 3. Esther

  Hoeveel maanden van tevoren kan je het beste boeken?

  Groetjes,
  Esther

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Esther,

   over het algemeen geldt; hoe eerder hoe beter. Maar ook daar zit de laatste tijd veel verandering in. Er is niet één gouden regel wanneer je je ticket zou moeten boeken. Onze zomermaanden zijn sowieso erg duur, ook al boek je het ver van tevoren. 8 weken van tevoren schijnt de beste tijd te zijn.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.