Inentingen Hong Kong

Een trip naar Azië, in dit geval Hong Kong, is in veel opzichten niet te vergelijken met een reis in Europa of andere delen van de wereld. De cultuur, de inwoners, de natuur, het geloof, alles over Hong Kong is anders dan andere landen. Een goede voorbereiding van je vakantie is belangrijk om onaangename verrassingen te voorkomen. Eén daarvan is de inentingen die je nodig hebt in Hong Kong.

Je wilt niet alle highlights bezoeken en het risico lopen geïnfecteerd te worden waardoor je planning in de soep loopt. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met de belangrijkste inentingen die nodig zijn voor Hong Kong. Dit is uiteraard een globaal advies, voor meer specifiekere informatie verwijzen we je graag door naar SGZ Op Reis.

Verplichte vaccinaties Hong Kong:

  • Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór Hong Kong in een gele koorts land bent geweest

Aanbevolen vaccinaties Hong Kong:

  • Hepatitis B

Overige aanbevelingen
Naast de nodige inentingen is het ook goed om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen die niet opgelost kunnen worden met vaccinaties. Dit gaat dan vooral om medicijnen. We adviseren deze altijd mee te nemen! Paracetamol kan je overal kopen maar mocht je het direct nodig hebben en je in een onbewoond gebied zitten is het lekker als het in je backpack zit. Wij raden aan:

  • Diarreeremmers
  • Paracetamol
  • Anti-muggen spray (DEET)