Jordanië is een relatief onbekende bestemming in Azië. Het is de laatste jaren meer in opkomst onder reizigers en dat is te begrijpen. Het land dat voor 85% uit woestijn bestaat biedt meer dan alleen zand. Je vindt er bergen, stranden, kastelen, oude kerken, een rijke cultuur en natuurlijk de Dode Zee! Denk jij er aan om Jordanië te bezoeken? Bekijk dan hier onze tips!

Waarom naar Jordanië?

Jordanië is een ontzettend mooi land. Ondanks het feit dat je hier vooral woestijn vindt is het een veelzijdig land. Daarnaast wordt Jordanië nog niet overspoeld door toeristen. Het is een van de meest authentieke landen in het Midden-Oosten. Wat veel mensen ook niet weten is dat Jordanië een rijke cultuur heeft.

Jordanië was, en is, een belangrijk punt tussen Europa, Afrika en Azië. Hierdoor is een grote mix van culturen ontstaan tussen Romeinen, Grieken, moslims en christelijke kruisvaarders. Het land biedt naast een bijzondere natuur dan ook heel veel archeologische vindplaatsen.

Highlights

Laat je inspireren en lees hier alles over de mooiste en indrukwekkendste highlights!

Vliegtickets

Op zoek naar de voordeligste vliegtickets? Lees dan snel verder want wij geven de beste tips!

Backpacken

Ga jij binnenkort backpacken in dit land? Lees dan onze handige tips over het backpacken.

Wat is er te zien?

Hoewel Jordanië als vakantiebestemming relatief onbekend is onder Europeanen herbergt het wel een aantal bezienswaardigheden die wereldwijd bekend zijn. De bekendste zijn natuurlijk de Dode Zee en Rode Zee. Maar wat dacht je van de historische stad Petra of de Wadi Rum woestijn.

Er is meer dan genoeg te zien en te doen in het land. Chillen aan het strand, eeuwenoude steden verkennen, ritjes maken op een kameel, de Jordan Valley bezoeken of oude kastelen ontdekken. Je zult versteld staan van de veelzijdigheid van het land. We weten zeker dat een bezoek aan Jordanië een onvergetelijke ervaring wordt.

Beste reistijd

Voorkom slecht weer op reis en lees hier alles over de beste reistijd van Jordanië.

Budget

Het reizen is niet gratis. Ben je benieuwd wat het ongeveer kost? Lees dan snel verder.

Reisinformatie

Lees hier alles over visum, inentingen, vervoer, cultuur, backpacken en nog veel meer!

Leuke bestemmingen in Jordanië

Petra

Petra

Wadi Rum

Wadi Rum

Dode Zee

Dode Zee

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.