Kirishima National Park

Kirishima National Park is een nationaal park in het zuiden van het eiland Kyushu. Het staat bekend om zijn 23 vulkanen in dit gebied waarvan sommige nog steeds actief zijn! Het Kirishima park strekt zich uit tussen twee vulkanen; de Karakunidake (1.700 meter) en de vulkaan Takachiho-nomine (1.574 meter) . Tussen deze twee vulkanen liggen nog eens 21 andere vulkanen waarvan er 15 prachtige kraters hebben. Van die 15 kraters zijn er tien gevuld zijn met regenwater.

Schitterende natuur

In het zuidwesten van die schitterende park vindt je het verschillende dorpjes als Myoban, Yunotani en Shin-yu waar je verschillende resorts en hotsprings hebt. Het Kirishima National Park is een mooi staaltje werk van moeder natuur want naast vulkanen vindt je hier ook prachtige bossen, meren, bergen, hot springs, schiereilanden, baaien en een eiland bij de zuidkust genaamd Yakushima wat bekend staat om zijn gigantische ceders waarvan sommige 1.000 jaar oud zijn.

TIP – als je hier bent probeer dan de 4 kilometer lange Ebino-kogen Circuit te lopen langs meertjes en vulkanen.

Beste reistijd

De beste tijd om het Kirishima National Park te bezoeken is in de lente vanwege de schitterende kleuren van de bossen en bloemen. Het park kent enorm veel wandelroutes en is daardoor erg populair onder wandelaars. De meren gelegen op de Kirishima bergketen behoren tot de grootste kratermeren boven zeeniveau. Daarnaast kan je verschillende beklimmingen doen op één van de bergen in het park.

Wij raden aan zeker één van de bergen te beklimmen want het uitzicht van vanaf de top over het park is spectaculair!

Locatie Kirishima

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.0