Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Natuur Laos

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Wie in Laos is geweest, of veel over Laos heeft gelezen herinnert zich waarschijnlijk de vriendelijke mensen, het laid-back leven en de bijzondere cultuur. Wat op ons echter de grootste indruk heeft gemaakt is de overweldigend mooie natuur. Loas ligt ingeklemd tussen Myanmar, Vietnam, Cambodja en Thailand. Dit komt de natuur Laos zeker ten goede. Het land bestaat uit rivieren, beboste bergen, rijstvelden, vlaktes met heuvels, immense watervallen en uiteraard de Mekong.

natuur Laos

Natuur Laos

De natuur Laos is één van de meest authentieke in Azië en nog grotendeels in tact. De jungle met wilde dieren, pittoreske watervallen en bergdorpjes doen je denken aan een fantasiewereld. Daarnaast vind je in het zuiden nog de 4.000 Islands wat ongetwijfeld één van de mooiste natuurverschijnselen in Azië is. De machtige Mekong stroomt hier door het land en laat de heel regio opfleuren. De natuur Laos is zoals je nog nooit gezien hebt! Laos is een kunststukje van Moeder Natuur. Check hieronder de mooiste stukjes natuur Laos.

Luang Prabang

Sfeer, gezelligheid, kleur en geur is hetgeen wat Luang Prabang siert. Cafetjes, backpackers, restaurantjes, activiteiten op de Khan rivier en kleurrijke producten op marktjes; het hoort allemaal bij Luang Prabang. Dit dorpje is omringd door bergen en ligt op zo’n 700 meter boven de zeespiegel. Luang Prabang is een bekende toeristische plek in Laos.

Si Phan Don – 4000 eilanden

Si Phan Don, ook wel bekend als de 4000 Islands, is een eilandengroep waarvan een deel bewoond en een deel onbewoond is. Je vindt het in zuid Laos tegen de grens van Cambodja. Het is een archipel van eilanden waar de tijd stil lijkt te staan. Alles gaat hier in een rustig, laid-back tempo, zelfs voor Laotiaanse begrippen.

Nong Khiaw

Als je één van de mooiste regio’s in Laos zoekt ben in Nong Khiaw aan het juiste adres. Het kleine, slaperige dorpje ligt aan de oever van de Nam Ou. Een dorp is het nauwelijks te noemen aangezien het niet meer dan een paar straten zijn. Aan oever van de rivier vindt je een paar guesthouses en restaurants die over een schilderachtig landschap uit kijken.

Muang Sing

In Muang Sing ga je terug in de tijd. Het is een klein stadje in de Gouden Driehoek dat grenst aan Myanmar en de groene heuvels van China. In de jaren ’90 was Muang Sing een absolute must-see in Laos maar vandaag de dag staat het maar bij weinig reizigers in de top drie voor Laos. Vroeger was het een belangrijke plek voor de opiumhandel maar sinds dat aan banden is gelegd is het een stuk rustiger en trekken veel mensen richting Nong Khiaw of Vang Vieng.

Bolaven plateau

Het Bolaven Plateau ligt in het noordoosten van Loas, twee uur rijden van de stad Pakse in de provincie Champasak. Het Bolaven Plateau staat in Laos ook bekend als het Phu Phieng Bolaven en is beroemd vanwege het koele klimaat, schitterende watervallen, vruchtbare grond, regenwouden en koffieplantages.

Vieng Xai

Vieng Xai is een meer dan bijzondere plek in het noorden van Laos. Omgeven door karstgebergte en schitterende uitzichten maar gekenmerkt door de oorlog in de 20e eeuw waarvan de schuilgrotten nog altijd zichtbaar zijn. Vieng Xai heeft veel weg van Vang Vieng alleen dan met een dramatische historie in plaats van het bekende ‘tuben’. Degene die Vietnam ook gezien hebben zullen bij Vieng Xai denken aan de Cu Chi Tunnels in Vietnam.

Huay Xai

Huay Xai is een klein, rustig stadje in het noorden van Laos wat grenst aan Thailand. Het ligt ingeklemd tussen de bergketens en wordt afgescheiden van Thailand door de Mekong Delta, de machtige rivier die dwars door Zuidoost-Azië stroomt en in de Himalaya begint. Vroeger schijnen de Amerikanen hier heroïne verhandeld te hebben maar tegenwoordig komen hier alleen nog toeristen.

Namtha Mountain Trail

Het noorden van Laos wordt door reizigers vaak overgeslagen. Jammer want dit is juist een regio waar je prachtige natuur vindt! Veel mensen beginnen hun Laos reis in Luang Prabang en reizen richting het zuiden. Het noorden is de plek om het ongerepte dorpsleven van Laos te ontdekken.

Wat wij vinden:
  • 8.4/10
    Azië Expert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

De natuur Laos is één van de meest authentieke in Azië en nog grotendeels in tact. De jungle met wilde dieren, pittoreske watervallen en bergdorpjes doen je denken aan een fantasiewereld. Daarnaast vindt je in het zuiden nog de 4.000 Islands wat ongetwijfeld één van de mooiste natuurverschijnselen in Azië is. De machtige Mekong stroomt hier door het land en laat de heel regio opfleuren. De natuur Laos is zoals je nog nooit gezien hebt! Laos is een kunststukje van Moeder Natuur. Check hieronder de mooiste stukjes natuur Laos.

Meer lezen over Laos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder