Je hoeft in de Malediven geen eeuwenoude tempels te verwachten of uitgestrekte rijstvelden. De belangrijkste highlights Malediven zijn de hagelwitte stranden en het helder blauwe water rondom de eilanden. De Malediven behoren tot de beste duiklocaties ter wereld en snorkelen hier is een feest voor het oog. En wie denkt dat het alleen voor de rich & famous is die in dure resorts slapen heeft het mis. De Malediven is namelijk voor iedereen toegankelijk!

Highlights Malediven

Je kunt er voor kiezen om in een resort te overnachten en te baden in luxe. Maar als dat niet je ding is kun je sinds 2009 ook tussen de locals leven op een van de eilandjes zoals Maafushi of Thulusdhoo. Op de lokale eilandjes, met de vriendelijke inwoners, vindt je geen mega tempels of grote markten. Maar je kunt wel genieten van de mooiste highlights Malediven; de stranden!

Het leven speelt zich heir af zoals het al jaren doet. De locals doen hun ding, vooral vissen en relaxen, en jij kunt je vermaken aan het strand of door te snorkelen, duiken of een van de watersporten.

Wat is er te zien?

Je komt voornamelijk naar de Malediven om te genieten van de indrukwekkende stranden. Want vergeet alle stranden in Indonesië, Thailand of de Filipijnen. De mooiste stranden in Azië vind je zonder enige twijfel in de Malediven. De plaatjes die je op Google vindt (of hieronder) zijn zeker niet nep. En bij deze stranden kun je snorkelen, duiken, surfen, kajakken, jetskiën en veel meer!

En wij kunnen het weten! Toch zijn er wel een aantal dingen die je kan doen, zo kan je de Old Friday Mosque of de Utheemu Ganduvaru bezoeken. Je komt hier steeds meer toeristen en backpackers tegen in plaats van newlyweds. Dus check de highlights Malediven en laat je verrassen!

Local eilanden

De Malediven is helemaal niet zo duur als veel mensen denken. Je kunt namelijk overnachten op lokale eilandjes voor $20 per nacht per persoon. Enkele van die eilandjes zijn Maafushi en Thulusdhoo.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

De Malediven behoren tot de beste duiklocaties ter wereld en snorkelen hier is een feest voor het oog. Je hoeft echter geen weken in te plannen om alle highlights Malediven aan te doen. Op de lokale eilandjes met de vriendelijke inwoners vindt je dorpjes met leuke marktjes maar geen tempels of stoepa’s.

4.7

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Wil je er zeker van zijn dat je antwoord krijgt? Dan zou je ons hier alvast kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.