Hoofdmenu
Onze Producten

AZIË

Vervoer Malediven

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

De Malediven is een eilandengroep van ongeveer 1.190 eilanden. In totaal zijn er zo’n 200 eilanden bewoond en het grootste eiland is slechts vijf vierkante kilometer groot. Verwacht dan ook geen minivans en treintrajecten. Alle eilanden zijn te voet verkennen. Om tussen de eilanden te reizen gebruikt men vooral ferry’s. Lees hier alles over het vervoer Malediven.

Vervoer Malediven

Een voordeel van een reis of vakantie in de Malediven is dat je geen uren in overvolle bussen of treinen hoeft te zitten. De eilanden zijn zo klein dat je ze makkelijk te voet kan verkennen. Dit maakt het vervoer Malediven dan ook vrij makkelijk bespreekbaar. En zelfs dan ben je vaak niet langer dan een half uurtje onderweg. Met transport op de Malediven doelen we dan ook op de transportmogelijkheden tussen de verschillende eilandjes. Dat zijn er maar een paar. De lokale ferry, een speedboat of en watervliegtuig.

Lokale ferry

Qua vervoer Malediven is dit de beste optie. Sinds 2010 heeft de overheid een netwerk van lokale ferry’s aangelegd. Deze boten varen tussen Male (het hoofdeiland) en de lokale eilanden en niet naar resorts.

Ze vertrekken in de middag op vaste tijden vanuit Male naar de eilanden. Vanuit de eilanden varen ze in de ochtend weer richting Male. Het is een zeer goedkope optie. Zo kost de ferry tussen Male en Maafushi maar $2 per persoon.

De vertrektijden van de ferry’s zijn niet altijd zeker. Check daarom eerst de tijden van het hotel of hostel waar je hebt geboekt! Meer informatie vind je op de site van de overheid. Check aal de linker kant onder ‘Route Map & Schedule’ de vertrektijden naar verschillende eilanden. Route 310 en 311 gaan richting Maafushi.

  • Ferry van Male – Maafushi vertrekt elke dag (behalve vrijdag) om 14:30 uur
  • Ferry van Maafushi – Male vertrekt elke dag (behalve vrijdag) om 7:30 uur

Houd er rekening mee dat de lokale ferry’s niet op vrijdag varen!

Ferry MaledivenFerry Malediven1

*afkomstig van Maldives Transport and Contracting Company Plc

Malediven

De lokale ferries

Van en naar het vliegveld

Het vliegveld ligt niet op het eiland Male. Het ligt er naast. Er is op het eiland van het vliegveld maar één hotel. Dat is het Hulhule Island Hotel. En dit hotel is vrij prijzig. Als je geen transport hebt geregeld via je hotel of resort moet je dus nog naar Male zien te komen. Dit kan met een airport ferry. Deze ferry varen 24 uur per dag, grofweg elke 10 minuten.

Bij het vliegveld liggen de ferry’s direct bij de uitgang. Mocht je het niet kunnen vinden kun je er naar vragen. In Male ligt de Airport Ferry in het noordoosten van het eiland tegenover Nasandhura Palace Hotel. Vraag aan je taxi chauffeur om je naar Airport Ferry te brengen.

Kosten van het vliegveld naar Male en andersom zijn $2 per persoon

Vrijdag

Houd er rekening mee dat lokale ferry’s die tussen de eilanden varen ’s avonds en op vrijdag niet varen. De laatste ferry naar de lokale eilanden vertrekt om 15:00 uur. Als je overnacht op één van de lokale eilanden moet je er voor zorgen dat je voor 15:00 uur landt.

Als dat niet mogelijk is moet je een nacht overnachten in Male om de volgende dag de ferry te nemen. Je kunt ook contact opnemen met je hotel en/of resort. Die kunnen je ophalen met een eigen speedboot maar dit kost minimaal $150 per boot. Dus hoe meer mensen in de boot hoe goedkoper.

Tassen, koffers of backpack droppen

De ferry van de lokale eilanen naar Male varen bijna altijd vroeg in de morgen. Als je ’s middags of ’s avonds vliegt moet je daarom op Male wachten. Als je je tassen ergens af wil geven kan dat bij Jade Bistro.

Dit is een opvallend groen restaurant rechts van de Airport Ferry (op 100 meter). Hier kun je gratis je tassen achter laten zodat je er niet de heel dag mee hoeft je sjouwen.

Vervoer Malediven

De ferry naar het vliegveld

Maafushi en Thulusdhoo

De Malediven is zo’n plek die altijd tevoorschijn komt op zo’n ‘Top 10 Things To See Before You Die’ lijstje. Iedereen kent de plaatjes van luxueuze watervilla’s die lijken te zweven boven een magisch heldere, blauwe zee met op loopafstand een hagelwit zandstrand met een paar palmbomen. En iedereen kent ook het prijskaartje daarvan…

Maar gelukkig heb je nog Maafushi en Thulusdhoo. Twee lokale eilanden waar de kosten voor verblijf een stuk lager liggen (€50 per dag). Iedereen kan dus naar de Malediven! Maar hoe kom je op die eilanden? Op de pagina’s over Maafushi en Thulusdhoo vertellen we je stap voor stap hoe je hier komt.

Speedboot

Met speedboten bedoelen we de speedboten die de meeste accommodatie hebben en de bedrijven die speedboten inzetten om toeristen te vervoeren. Beide opties zijn sneller dan de lokale ferry en de dhoni’s maar wel duurder.

De meeste hotels, hostels en resorts hebben een eigen speedboot die ze inzetten om hun gasten op te pikken. Dit is handig als je bijvoorbeeld op donderdagavond aankomt en de lokale ferry niet meer vaart (en op vrijdag varen ze niet). Je kunt dan een nacht overnachten op Male of een speedboot boeken. Bij een resort kost dit zo’n $150 per boot. Hoe meer mensen in de boot hoe goedkoper het wordt.

Er zijn ook steeds meer bedrijven die speedboten inzetten op eilanden om toeristen te vervoeren. Ze bieden plekken aan tussen de $15 en $30 per persoon afhankelijk van welk eiland je bezoekt.

Deze speedboten varen net als de ferry op vaste tijden en niet ’s avonds. Een van die bedrijven is bijvoorbeeld iCom Company. Bij je accommodatie kun je vaak navragen welke andere mogelijkheden er zijn.

Probeer je aankomst op Male te plannen vòòr 15:00 uur zodat je of de lokale ferry kunt nemen of een speedboot.

Dhoni en vedis

Een dhoni is een gemotoriseerde bootje die tussen de verschillende dichtbij gelegen atolls (eilanden) varen. Voordat de ferry er was, werd dit het meest gebruikt als vervoer Malediven. Met name door vissers en locals.

De bootjes die de langere afstanden afleggen naar verder gelegen eilanden noemen ze vedis. Sinds de komst van de ferry worden deze boten eigenlijk alleen nog gebruikt door locals en resorts.

Malediven

De bekende dhoni’s

Vervoer Malediven

Sommige eindigen op het land

Watervliegtuig of helikopter

Voor de rijkere is dit de makkelijkste optie qua vervoer Malediven. Zij kunnen tussen de verschillende eilanden reizen met een watervliegtuigje of helikopter. Dit is niet weggelegd voor de doorsnee reiziger aangezien het behoorlijk duur is.

De watervliegtuigjes en helikopters worden vooral ingezet om naar de verder afgelegen eilanden en resorts te reizen. Om hier met de boot te komen kan namelijk wel een paar uur of zelfs meerdere dagen duren. Als je een groter budget en minder tijd hebt zijn de watervliegtuigjes en helikopters een goede optie.

Wat wij vinden:
  • 8.7/10
    Azië Expert - 8.7/10
8.7/10

Samenvatting

De Malediven is een eilandengroep van ongeveer 1.190 eilanden. Verwacht dan ook geen minivans en treintrajecten. Alle eilanden zijn te voet verkennen. De makkelijkste manier is de lokale ferries die je voor een paar dollar overal brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets
boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.