Nepal staat vol met schitterende highlights. Het landschap rondom de Himalaya met rondtrekkende sherpa’s, de bijzondere cultuur met tempels, kloosters en stoepa’s. Nepal biedt genoeg vermaak voor een indrukwekkende reis. Als je op zoek bent naar stranden of feesten tot in de late uurtjes is Nepal niet jouw ding. Het land is pas sinds de jaren ’50 open voor toerisme en sindsdien heeft Nepal een enorme aantrekkingskracht op mensen die op zoek zijn naar cultuur en avontuur.

Highlights Nepal

Nepal ligt ingeklemd tussen India en Tibet waardoor het een uniek landschap heeft. Van subtropische bossen tot de grauwe landschappen op de Himalaya en van gebieden waar tijgers rondlopen tot gebieden waar de zeldzame sneeuwluipaard jaagt. Nepal heeft genoeg te bieden en zelfs een aantal highlights die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Wij hebben een overzicht gemaakt van de mooiste, indrukwekkendste en meest bijzondere highlights Nepal.

Wat is er te zien?

Het lijkt misschien niet zo, maar Nepal is een van meest veelzijdige landen in Azië. Het ligt ingeklemd tussen India en Tibet. Werkelijk alles vind je hier; van subtropische bossen naar de besneeuwde toppen van de Himalaya en van de de jungle met tijgers naar het jachtgebied van de sneeuwluipaard. Op een dag kun je in de ochtend in de schaduw van een bananenpalm weg zweten en in de middag in een sneeuwstorm schuilen.

Maar dat is lang niet alles. Want de cultuur is minstens zo indrukwekkend als de natuur. Met oude koningssteden als Kathmandu en Bhaktapur is er genoeg te zien. En wat te denken van Lumbini; de geboorteplaats van Boeddha. En dan heb je nog het pittoresk gelegen Pokhara. Kortom, de highlights Nepal zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Aardbeving 2015

Al onze content over Nepal is geschreven voor de aardbeving van 25 april 2015. Veel van de bezienswaardigheden in het land zijn verwoest.

We raden zeker aan om Nepal te bezoeken want het blijft een indrukwekkend land.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

De highlights van Nepal zijn ontzettend veelzijdig. Zowel de natuurliefhebbers als cultuursnuivers kunnen hier het beste uit hun reis halen. Bezoek de ene dag de indrukwekkende tempels en beklim de volgende dag een van de gigantische bergen.

4.0

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.