Nepal staat vol met schitterende highlights. Het landschap rondom de Himalaya met rondtrekkende sherpa’s, de bijzondere cultuur met tempels, kloosters en stoepa’s. Nepal biedt genoeg vermaak voor een indrukwekkende reis. Als je op zoek bent naar stranden of feesten tot in de late uurtjes is Nepal niet jouw ding. Het land is pas sinds de jaren ’50 open voor toerisme en sindsdien heeft Nepal een enorme aantrekkingskracht op mensen die op zoek zijn naar cultuur en avontuur.

Highlights Nepal

Nepal ligt ingeklemd tussen India en Tibet waardoor het een uniek landschap heeft. Van subtropische bossen tot de grauwe landschappen op de Himalaya en van gebieden waar tijgers rondlopen tot gebieden waar de zeldzame sneeuwluipaard jaagt. Nepal heeft genoeg te bieden en zelfs een aantal highlights die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Wij hebben een overzicht gemaakt van de mooiste, indrukwekkendste en meest bijzondere highlights Nepal.

Wat is er te zien?

Het lijkt misschien niet zo, maar Nepal is een van meest veelzijdige landen in Azië. Het ligt ingeklemd tussen India en Tibet. Werkelijk alles vind je hier; van subtropische bossen naar de besneeuwde toppen van de Himalaya en van de de jungle met tijgers naar het jachtgebied van de sneeuwluipaard. Op een dag kun je in de ochtend in de schaduw van een bananenpalm weg zweten en in de middag in een sneeuwstorm schuilen.

Maar dat is lang niet alles. Want de cultuur is minstens zo indrukwekkend als de natuur. Met oude koningssteden als Kathmandu en Bhaktapur is er genoeg te zien. En wat te denken van Lumbini; de geboorteplaats van Boeddha. En dan heb je nog het pittoresk gelegen Pokhara. Kortom, de highlights Nepal zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Aardbeving 2015

Al onze content over Nepal is geschreven voor de aardbeving van 25 april 2015. Veel van de bezienswaardigheden in het land zijn verwoest.

We raden zeker aan om Nepal te bezoeken want het blijft een indrukwekkend land.

Pokhara

Pokhara is misschien wel de mooist gelegen stad in Nepal. Het ligt namelijk aan de voet van het Annapurna gebied in de Himalaya. Je kunt hier goed hiken en andere outdoor activiteiten doen. Daarnaast is het Phewa Lake een van de meest pittoreske plekken in Nepal.

Kathmandu

Kathmandu, you hate it or you love it. Het is geen stad die gelijk een verpletterende indruk achter laat. Tenzij je van chaotisch verkeer, zwervers en vervuiling houdt. Maar ls je iets verder kijkt merk je dat Kathmandu wel degelijk een indrukwekkende stad is.

Chitwan Nationaal Park

Chitwan Nationaal Park is een van de bekendste en meest bezochte highlights van Nepal. En dat is niet voor niets. Als je wilde dieren wil spotten in een schitterende omgeving is dit THE place to be!

Bhaktapur

Bhaktapur is de best bewaarde stad van Nepal. Van alle drie de koningssteden is dit de mooiste. Het ligt net buiten de Kathmanduvallei op 20 kilometer van de hoofdstad en is een must voor iedereen die naar Nepal reist.

Annapurna Circuit

Het Annapurna Circuit is, in tegenstelling tot ed Mount Everest, wel door onervaren klimmers te doen. Veel reizigers kiezen er ook voor om deze hike te doen. En dat is niet voor niets want je loopt in een adembenemende omgeving.

Mount Everest

De Mount Everest is niet alleen de hoogste berg ter wereld, het is ook de bekendste. Bij een reis door Nepal is deze reus niet te missen. Weinig zullen de berg beklimmen, maar alleen het uitzicht is al spectaculair.

Kathmandu Vallei

Het hart van Nepal. De Kathmandu Vallei kun je het culturele centrum van het land noemen met honderden tempels, kloosters, oude koningssteden en pleinen. Er is zo veel te zien en te doen dat je hier weken kunt blijven.

Durbar Square

Het Durbar Square is het belangrijke plein in Kathmandu. Het is na de aardbeving in 2015 behoorlijk beschadigd, maar nog steeds de belangrijke plek in Kathmandu. Zeker een bezoek waard.

Lumbini

Lumbini is DE plek voor boeddhisten. Het is namelijk de geboorteplaats van boeddha. In deze stad draait dan ook alles om het boeddhisme. Zo vind je er veel kloosters, tempels pelgrims en mediterende monniken. Het is een schitterende plek.

Sagarmatha Nationaal Park

Het Sagarmatha National Park is eigenlijk direct verbonden aan de hoogste berg ter wereld; de Mount Everest. Het park ligt in het oosten van Nepal in het Himalayagebergte. De Mount Everest wordt in Nepal ook wel Mount Sagarmatha genoemd.

Mountainbiken in Nepal

Of je nu de Himalaya wil bedwingen, wil parachutespringen of wil mountainbiken in de bergen. Ook voor wie wil mountainbiken is Nepal een waar paradijs. Met hoge bergen, dichte bossen en diepe ravijnen is het een terrein waar iedere mountainbiker terecht kan.

Raften in Nepal

Nepal is één van de beste landen in Azië voor een actieve vakantie. Het heeft niet alleen de grootste bergen ter wereld maar ook enkele van de wildste en beste rivieren om te raften. Nepal heeft zelfs vier van de tien beste raft rivieren ter wereld.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

De highlights van Nepal zijn ontzettend veelzijdig. Zowel de natuurliefhebbers als cultuursnuivers kunnen hier het beste uit hun reis halen. Bezoek de ene dag de indrukwekkende tempels en beklim de volgende dag een van de gigantische bergen.

4.0

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.