Hate it or love it, Singapore is bijna niet te ontlopen. Al is het alleen al omdat er veel tussenlandingen zijn in dit minilandje. Singapore is een klein staatje in het zuiden van het schiereiland van Maleisië. Singapore is een bijzondere mix van Chinese, Maleisische, Indische en Westerse culturen. Die samensmelten in een kleine, energieke regio. Wat ooit een klein, charmant stukje land was in getransformeerd tot een futuristische regio. Vol met neonverlichting, torenhoge wolkenkrabbers, een 24/7 economie en hipsters op elke hoek van de straat.

Zielloos

Zielloos noemde veel mensen het. En hoewel dat aardig klopt(e) is Singapore hard op weg een meer ontspannen en laid-back karakter te ontwikkelen. Waarbij je een betere balans vindt tussen de Westerse moderniteit en de traditionele cultuur die het ooit rijk was. Ga daarom NU want de stad ontwikkeld zich in een enorm snel tempo.

Singapore

Singapore.. wat is het nu eigenlijk? En stad, eiland of land? De stad wordt wereldwijd erkend als een onafhankelijke staat. Het ligt dan wel in Azië, het lijkt in niets op dat wat je in Thailand of Vietnam vindt. Saai is het allerminst. Maar openbaar vervoer is hier akelig op tijd. Ze spreken er vloeiend Engels. Iedereen ziet er verzorgd uit en de stad, of staat, is moderner dan welke Europese metropol dan ook.

Tussenstop

Bijna iedereen ‘gebruikt’ Singapore als tussenstop op weg naar andere landen in Azië. Door zijn goede verbindingen met de rest van de wereld en zijn eersteklas vluchtmaatschappij Singapore Airlines, is Singapore een populaire vliegbestemming. Als je tussenstop een paar uur duurt kan je je prima vermaken in het kleine staatje (het is slechts 700 vierkante kilometer groot).

Maar ook als je meerdere dagen in de stad verblijft biedt het staatje meer dan genoeg entertainment om iedere reiziger te enthousiasmeren. Zo kan je Aziatische sfeer proeven in Little India, Chinese cultuur ervaren in het Peranakan Museum of de kleurrijke Kuan Im Thong Hood Cho Temple bezoeken.

singapore

Wil je liever wat anders zien dan typisch Azië (je bent tenslotte in Singapore), ook dat kan! Wat dacht je van een Night Safari in een 40 hectare groot bos. Een wandeling door het groene Bukit Timah Nature Reserve. Of relaxen op het tropische eilandje Sentosa Island. De niet te missen Cloud Dome of.. (en dat is niet voor mensen met hoogtevrees) neem een duik op 200 meter hoogte in het zwembad van het Marina Bay Sands Hotel. Kortom, er is genoeg te doen!

Highlights Singapore

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.6/10
    8.6/10

Samenvatting

Hate it or love it, Singapore is bijna niet te ontlopen. Al is het alleen al omdat er veel tussenlandingen zijn in dit minilandje. Singapore is een klein staatje in het zuiden van het schiereiland van Maleisië.

8.6/10

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.