Wat heb je allemaal nodig voor jouw vakantie of reis naar Sri Lanka? Je hebt je inentingen geregeld, de tickets zijn geboekt en je tas zo goed als ingepakt. Dan is het tijd om je visum Sri Lanka te regelen. Gelukkig is een visum voor Sri Lanka eenvoudig te regelen.

Visum Sri Lanka

Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig om Sri Lanka binnen te komen. Uiteraard dien je altijd te beschikken over een geldig paspoort. Voor een reis naar het buitenland geldt bijna altijd dat je paspoort na terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig dient te zijn.

Dit is ook voor Sri Lanka het geval, hou dit dus goed in de gaten. Naast een geldig paspoort heb ik in Sri Lanka ook een visum nodig. Dit kun je op de volgende manieren regelen:

ETA aanvragen

Op de website www.eta.gov.lk kun je een online een ETA aanvragen. Een ETA (Electronic Travel Authorization) aanvragen is de makkelijkste manier om een visum Sri Lanka te regelen.

LET OP – een ETA is geen visum, het is een reistoestemming.

Aanvragen worden vaak binnen een paar uur goedgekeurd. Om stress te voorkomen raden we aan de ETA een paar dagen van te voren aan te vragen. Je betaald $35 voor een ETA. Je betaald het met je creditcard en krijgt daarna een visum dat 30 dagen geldig is. Het werkt als volgt;

 1. Ga naar de website en doorloop alle stappen;
 2. Betaal de $35;
 3. Wacht op het mailtje met daarin je ETA approval;
 4. Neem de ETA approval notice uitgeprint mee richting Sri Lanka. Dit wordt aangeraden maar is niet per se noodzakelijk.

TIP ♥ – je visum Sri Lanka gaat in op het moment dat je Sri Lanka binnen komt (bij aankomst dus)

Visum Sri Lanka online aanvragen

Wil je specifiekere informatie over het aanvragen van jouw visum voor Sri Lanka kijk dan eens bij e-Visums.nl. Je kunt daar gemakkelijk je visum bestellen, betalen via Ideal en je visum wordt super snel geleverd.

TIP ♥ – lees hier meer over het aanvragen van je visum Sri Lanka.

Visum Sri Lanka

Visa Upon Arrival

Iedereen die kiest voor bovenstaande methode kiest voor een visum van 30 dagen. Je kan ook een 30 dagen visum regelen in Sri Lanka zelf (vrij gemakkelijk zelfs). Op het vliegveld van Colombo kan je een Visa Upon Arrival halen. Let wel op, dit kost je $5 extra en er staat vaak een lange wachtrij.

Vaak zit je na een lange reis niet te wachten op een hoop gedoe. Ons advies is dan ook om je visum Sri Lanka van te voren alvast te regelen.

Visum verlengen

Je kunt het visum verlengen. In totaal mag je het visum twee keer verlengen. De eerste keer met 90 dagen (3 maanden) en de tweede keer ook met 90 dagen (3 maanden). Dat zou genoeg moeten zijn om 6 maanden in Sri Lanka te kunnen reizen.

Hou er rekening mee dat ze bij de tweede keer meer navraag doen over waarom je je visum verlengt. Je zal dus een goede regen moeten hebben. Wat een goede reden is laten ze helaas in het midden.
Hoe verleng je het visum

Als je het visum wilt verlengen, moet je naar het Department of Immigration and Emigration in Colombo. Hier kun je je visum twee keer laten verlengen. Je zult daarvoor wel naar Colombo moeten want het kan alleen in deze stad.

TIP ♥ – de Department of Immigration and Emigration is van maandag tot vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur geopend. Ze hebben wel pauze tussen 12:00 en 13:00 uur :)

Zorg dat je het volgende regelt of bij je hebt;

 • Je pasport;
 • Ingevuld Extension Form (klik hier om te downloaden);
 • Cash of creditcard. Je moet US$49 betalen;
 • Een pasfoto;
 • Retour- of doorreisticket (hoewel dat zelden gevraagd wordt).
Wat wij vinden:
 • 8.6/10
  Azië-Expert - 8.6/10
8.6/10

Samenvatting

Wat heb je allemaal nodig voor jouw vakantie of reis naar Sri Lanka? Je hebt je inentingen geregeld, de tickets zijn geboekt en je tas zo goed als ingepakt. Dan is het tijd om je visum Sri Lanka te regelen. Gelukkig is een visum voor Sri Lanka eenvoudig te regelen.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

41
 1. Melissa

  Hoi! We vliegen begin mei naar Sri Lanka met ons gezin en zullen ons visum online regelen. Ik begrijp dat je visum 30 dagen geldig is, maar dat je wel kunt verlengen in het land zelf. Tegelijkertijd zie ik dat een uitreisbewijs een voorwaarde is om het land in te komen. Weten jullie of dit strikt wordt nageleefd of dat we ook met een enkeltje het land in kunnen en ter plaatse een ticket naar een volgende bestemming kunnen regelen?

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Melissa,

   officieel heb je een uitreisticket nodig. Je kunt het risico nemen en het niet doen, maar dat is op eigen risico :) Het zijn vaak de luchtvaartmaatschappijen die om een uitreisticket vragen, niet zozeer de douane. De kans is dus groot dat je een uitreisticket al op Schiphol of bij je tussenstop moet laten zien.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 2. Melissa

  Hi Ties, dank voor je snelle reactie. We hebben een retour Bangkok (we gaan 5 maanden reizen). Maar binnen ZO Azie boeken we losse tickets. We vliegen in dit geval van Singapore naar Colombo met Air Asia. Ik ga met twee kleine kinderen geen risico’s nemen, dus als we een ticket nodig hebben, gaan we die boeken. Dank voor je advies :-)

  Beantwoorden
 3. Sietske

  Het visum voor Sri Lanka is 30 dagen geldig, maar wij blijven 31 dagen. Is het echt noodzakelijk om voor 1 dag een verlenging aan te vragen? Krijg je anders een boete? En zo ja, hoeveel zou dat zijn?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Sietske,

   Persoonlijk geen ervaring met het verlengen van mijn viusm. Wij zijn nooit langer dan 30 dagen gebleven. Je kan je visum verlengen via het immigratie kantoor, dat kan ook online.
   Zie HIER. Ik denk dat dit de meest veilige optie is.
   De gevolgen van een visum dat verlopen is durf ik zo niet te noemen uit mijn hoofd. Dit kan je beter bij de ambassade zelf navragen.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 4. Peter

  Hoi!

  Ik lees : ‘LET OP – een ETA is geen visum, het is een reistoestemming.’. Echter, er staat ook: ‘na het aanvragen van je ETA, krijg je dan een visum voor 30 dagen’.
  Krijg je automatisch een visum na het aanvragen en betalen van een ETA? En zo ja, wordt het dan thuis gestuurd of electronisch?

  Groeten,
  Peter

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Peter,

   dat klopt. Een ETA is niet meer dan toestemming dat je het land in mag reizen. Met een goedgekeurde ETA krijg je bij de Douane op de luchthaven een visum d.m.v een stempel in je paspoort. Het is aan te raden om de goedkeuring dus uitgeprint mee te nemen. Je krijgt niks fysiek thuis gestuurd.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 5. Cindy

  Ik vlieg van Amsterdam naar Dubai en van Dubai naar Colombo.
  Wat vul ik dan in bij port of departure? Amsterdam of Dubai

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Cindy,

   Amsterdam! Het maakt ook niet zoveel uit. Maar als je het ticket als één vlucht geboekt hebt is je port of departure Amsterdam.

   Reisgroet,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 6. Kristy

  Hoi Sjoerd,

  Mijn vriend en ik verblijven de eerste nacht in Sri Lanka, om vervolgens voor 4 nachten naar de Malediven te gaan en daarna weer terug te komen naar Sri Lanka voor 2 weken. Is het retourtje naar de Malediven genoeg als doorvlucht of moeten we ook al echt een terugticket naar Amsterdam boeken?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Kristy,

   Dank voor je bericht. In principe is het ticket naar de Malediven voldoende, je hebt dan een uitreisticket. Maar ik neem aan dat je na deze twee weken in Sri Lanka het land ook weer verlaat dus dan heb je als het goed is wederom een uitreis ticket. Heb je een ETA aangevraagd of willen jullie een Visa upon arrival aanvragen?

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 7. Heleen Witte

  Jullie schrijven: “Een ETA is niet meer dan toestemming dat je het land in mag reizen. Met een goedgekeurde ETA krijg je bij de Douane op de luchthaven een visum d.m.v een stempel in je paspoort. Het is aan te raden om de goedkeuring dus uitgeprint mee te nemen. Je krijgt niks fysiek thuis gestuurd.”
  Wat zijn de kosten van dat visum als je dat in Sri Lanka in je paspoort krijgt? Kan je de kosten pinnen of i Euro’s betalen? En duurt de afhandeling op Colombo doorgaans lang?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Heleen,

   Normaal gesproken zijn er geen extra kosten bij aankomst in Sri Lanka. Of het lang duurt is helemaal afhankelijk van de drukte op het vliegveld als jullie vliegtuig land. Soms vlieg je door de douane, als het tegenzit staan er lange rijen. Ik kan dat helaas niet precies aangeven.

   Reisgroet,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 8. Tamara de Haard

  Hallo,

  Bij het aanvragen van een visum voor Sri Lanka wordt er gevraagd naar een adres waar we in Sri Lanka verblijven. Nu gaan we ter plekke kijken waar we gaan slapen en hotels boeken. Wat moet ik hier nu invullen? Het hotel van de eerste dag? Daarnaast vliegen we van Amsterdam via Doha naar Colombo, uit bovenstaande lees ik dat ik dan Amsterdam moet invullen bij port of departure, klopt dat? Het zijn namelijke verschillende vluchtnummers..

  Groetjes,
  Tamara

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Tamara,

   Je geeft gelukkig zelf al antwoord op je vragen :) Je kan inderdaad het adres van je eerste hotel invullen en port of departure is Amsterdam :)

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 9. Nadia

  Hallo,

  Ik vertek 1 januari naar Sri Lanka. Nu wilde ik vandaag alvast mijn ETA aanvragen, maar op jullie site staat dat je na het betalen 30 dagen in het land mag blijven. Als ik nu al mijn ETA aanvraag, betekent dat dan dat ik vanaf 19-12 30 dagen heb of kan ik de uitgeprinte ETA meenemen en starten de 30 dagen vanaf het moment dat het in een visum is omgezet?

  Groet,
  Nadia

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Nadia,

   je visum gaat pas in op de dag dat je Sri Lanka binnen gaat. Je kunt het dus aanvragen (het aanvragen duurt overigens maar 2 tot 5 dagen), je uitgeprinte ETA meenemen en daar om laten ruilen tot visum. Vanaf dat moment heb je 30 dagen.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 10. S

  Hoi,

  5 januari komen we aan in sri lanka. We hebben al een ETA aangevraagd. Ergens tussendoor willen we nog voor een dag of 3 naar de malediven en dan weer terug naar sri lanka. Mijn vraag: Mag je met je visum dat 30 dagen geldig is het land opnieuw weer in als je het dus eerst al een keer verlaten hebt?

  Beantwoorden
 11. Inge

  Beste Sietske, ik vroeg me af hoe jullie het hebben gedaan, ik zit namelijk met het zelfde. Ik kom om 23:45 uur aan en ben dus officieel 31 dagen in Sri Lanka….

  Beantwoorden
 12. maartje

  Hoi,

  ik probeerde zojuist mijn ETA aan te vragen via de website van de ambassade. Echter werd de betaling afgebroken en nu kan ik geen ETA meer aanvragen, want elke keer geeft de website een systeemfout aan op het moment dat ik met mijn creditcard wil betalen. heeft iemand hier ervaring mee? en wat is wijsheid om nu te doen?
  groetjes Maartje

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Maartje,

   Misschien even je browser cache legen. Het kan zijn dat die de eerste poging onthouden heeft en daarom de fout blijft herhalen.
   Anders zou ik aanraden even contact met de site op te nemen.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 13. Bert van den Heuvel

  Ik ga voor 3 maanden naar Sri lanka is het dan noodzakelijk of gewenst je aan te melden bij de Nederlands ambassade aldaar?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Bert,

   Dat is niet noodzakelijk. Je hebt WEL een visum nodig.
   Mocht je naar afgelegen waar geen telefoon bereik is of gevaarlijke gebieden wordt er aangeraden om dat bij het thuisfront en eventueel bij de ambassade te melden.
   Dan kunnen mensen het in de gaten houden.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 14. J.W. van Wel

  Op 6 april 2018 leggen we met een cruiseschip aan in de haven van Colombo. Hebben mijn man en ik voor dit bezoek ook een visum nodig? Volgens de rederij niet. Is dit juist of moeten we toch een ETA aanvragen of een visum on arrival? Colombo is de enige haven die we in Sri Lanka aandoen en we blijven één dag.

  Beantwoorden
  • Ties

   Beste van Wel,

   voor zover weten moet je dan een ETA hebben. Je hebt zelfs een ETA nodig voor een transit. Ik raad u aan om hierover contact op te nemen met de ambassade.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 15. Lisette

  Hallo =)!

  Mijn vriend en ik willen in september naar Sri Lanka toe. Misschien willen we vanuit Sri Lanka naar de Malediven reizen. Moeten we dan al van tevoren een doorreisticket naar de Malediven boeken? Losse tickets zijn namelijk veel goedkoper.

  Heb je tips/adviezen voor ons?

  Groetjes Lisette

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Lisette,

   Zelf gaan we waarschijnlijk in Juli/Augustus hetzelfde doen :) Grappig.
   Anyway.. ik denk niet dat dit nodig is. Als je een retourtje hebt voor Sri Lanka is dat voldoende voor je visum. Voor de Malediven heb je ook een retourtje nodig om een visum te krijgen bij aankomst.
   maar dit retourtje kan je ook pas in Sri Lanka online boeken, dat is geen probleem.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 16. Camilla

  Beste Azie expert,

  Enkele dagen geleden heb ik mijn visum voor Sri Lanka geregeld en hierbij als port of departure Kuala Lumpur gekozen, waar mijn tussenstop is (ik vlieg vanaf Ho Chi Minh city). Dit had ik gekozen omdat deze naar Sri Lanka gaat en de andere niet en dat de vluchtnummers verschillen. Ik lees nu dat ik toch Ho Chi Minh city had moeten opgeven. Zal dit een probleem zijn?

  Alvast dank en vriendelijke groetjes,
  Camilla

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Camilla,

   Ik denk dat dit wel goed zal komen. Wil ik wel bij aangeven dat wij geen officiele visum organisatie zijn en dus ook niet verantwoordelijk voor eventuele extra kosten mochten ze toch moeilijk in Sri Lanka.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 17. Wendy

  Goedemorgen,

  Ik ben van plan om op 16 oktober naar Colombo te vliegen en op 13 november weer terug. Zit ik dan goed met het visum van 30 dagen?

  Groetjes!

  Beantwoorden
 18. Ilona

  Hoi, mijn man en ik gaan ook in september naar Sri Lanka en aansluitend nog 4 dgn naar de Malediven. Is het goedkoper de tickets naar de malediven in sri Lanka te boeken of nu via skyscanner ( va 175 euro)?

  Beantwoorden
 19. Wietske

  ik heb een geprint formulier waar opstaat Visa Application Status ETA is approved is dat voldoende om bij de douane aan het juiste stempel te komen

  Beantwoorden
 20. Rianne Dijk

  Ik ben bezig met het aanvragen voor het ETA voor Sri Lanka en nu lees ik dat je middels een rekeningafschrift moet kunnen aantonen dat je ‘sufficient funds’ hebt. Klopt het dat je dus een rek. afschrift mee moet nemen? En hoeveel moet je dan kunnen aantonen dat je hebt? Iemand enig idee?

  Beantwoorden
  • Ties - Reis Expert

   Hoi Rianne,

   een bankafschrift is voldoende. Onze ervaring is dat ze hier niet heel streng op controleren. Ze zoeken niet naar een bepaald bedrag, mar ik zou wel zorgen dat je kunt aantonen dat je ‘makkelijk’ een maand door het land kan reizen. Denk aan €800 tot €1.000.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 21. Lisa

  Hallo,
  Ik vertrek in oktober naar Azië, waar ik na Vietnam en de Filipijnen waarschijnlijk 6 maanden in Sri Lanka verblijf. Nu zit ik een beetje met welk visum ik moet aanvragen. Kan ik gewoon een ETA aanvragen en deze dan in Sri Lanka zelf twee keer verlengen met een 90 dagen visum bij de ambassade? Of misschien 1 keer en daarna een visum run doen?

  Groet,
  Lisa

  Beantwoorden
 22. Roland

  Hallo,
  Over 3 weken ga ik naar Sri Lanka. Ik regel alles voor mijn 30 dagen visa op de luchthaven. Moet ik ook pasfoto’s meenemen voor de visa on arrival?
  Gr.
  Roland

  Beantwoorden
 23. Misty Mulder

  Hallo,

  Ik heb zojuist een ETA-aanvraag gedaan, maar kwam er tot mijn schrik achter dat ik het verkeerde vliegveld van vertrek heb ingevuld. Ik kwam er pas achter nadat ik de mail had verstuurd en heb ook al een bevestiging ontvangen van ETA. Is dit een groot probleem? Moet ik een nieuwe aanvraag sturen en dus weer 35dollar betalen?

  Hopelijk weten jullie het antwoord.

  Alvast bedankt. Groet,

  Misty Mulder

  Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.