Wat heb je allemaal nodig voor jouw vakantie of reis naar Sri Lanka? Je hebt je inentingen geregeld, de tickets zijn geboekt en je tas zo goed als ingepakt. Dan is het tijd om je visum Sri Lanka te regelen. Gelukkig is een visum voor Sri Lanka eenvoudig te regelen.

Visum Sri Lanka

Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig om Sri Lanka binnen te komen. Uiteraard dien je altijd te beschikken over een geldig paspoort. Voor een reis naar het buitenland geldt bijna altijd dat je paspoort na terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig dient te zijn. Dit is ook voor Sri Lanka het geval, hou dit dus goed in de gaten. Naast een geldig paspoort heb ik in Sri Lanka ook een visum nodig. Dit kun je op de volgende manieren regelen:

ETA aanvragen

Op de website www.eta.gov.lk kun je een online een ETA aanvragen. Een ETA (Electronic Travel Authorization) aanvragen is de makkelijkste manier om een visum Sri Lanka te regelen.

LET OP – een ETA is geen visum, het is een reistoestemming.

Aanvragen worden vaak binnen een paar uur goedgekeurd. Om stress te voorkomen raden we aan de ETA een paar dagen van te voren aan te vragen. Je betaald $35 voor een ETA. Je betaald het met je creditcard. Je krijgt daarna een visum dat 30 dagen geldig is. Het werkt als volgt;

 1. Ga naar de website en doorloop alle stappen
 2. Betaal de $35
 3. Wacht op het mailtje met daarin je ETA
 4. Neem de ETA uitgeprint mee richting Sri Lanka. Deze wordt bij de grens overgezet in een visum.
Visum Sri Lanka

Visa Upon Arrival

Iedereen die kiest voor bovenstaande methode kiest voor een visum van 30 dagen. Je kan ook een visum regelen in Sri Lanka zelf (vrij gemakkelijk). Op het vliegveld van Colombo kan je een Visa Upon Arrival halen. Let wel op, dit kost je $5 extra en vaak zit je na een lange reis niet te wachten op een hoop gedoe. Ons advies is dan ook om dit van te voren alvast te regelen.

Visum Sri Lanka online aanvragen

Wil je specifiekere informatie over het aanvragen van jouw visum voor Sri Lanka kijk dan eens bij e-Visums.nl. Je kunt daar gemakkelijk je visum bestellen, betalen via ideal en je visum wordt super snel geleverd. Lees meer over het aanvragen van je visum Sri Lanka. Ook de website visumvoor.com heeft veel handige informatie over een Sri Lanka Visum aanvragen.

Wat wij vinden:
 • Azië-Expert

Samenvatting

Wat heb je allemaal nodig voor jouw vakantie of reis naar Sri Lanka? Je hebt je inentingen geregeld, de tickets zijn geboekt en je tas zo goed als ingepakt. Dan is het tijd om je visum Sri Lanka te regelen. Gelukkig is een visum voor Sri Lanka eenvoudig te regelen.

4.6

Vragen, opmerkingen en antwoorden

11
 1. Melissa

  Hoi! We vliegen begin mei naar Sri Lanka met ons gezin en zullen ons visum online regelen. Ik begrijp dat je visum 30 dagen geldig is, maar dat je wel kunt verlengen in het land zelf. Tegelijkertijd zie ik dat een uitreisbewijs een voorwaarde is om het land in te komen. Weten jullie of dit strikt wordt nageleefd of dat we ook met een enkeltje het land in kunnen en ter plaatse een ticket naar een volgende bestemming kunnen regelen?

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Melissa,

   officieel heb je een uitreisticket nodig. Je kunt het risico nemen en het niet doen, maar dat is op eigen risico 🙂 Het zijn vaak de luchtvaartmaatschappijen die om een uitreisticket vragen, niet zozeer de douane. De kans is dus groot dat je een uitreisticket al op Schiphol of bij je tussenstop moet laten zien.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 2. Melissa

  Hi Ties, dank voor je snelle reactie. We hebben een retour Bangkok (we gaan 5 maanden reizen). Maar binnen ZO Azie boeken we losse tickets. We vliegen in dit geval van Singapore naar Colombo met Air Asia. Ik ga met twee kleine kinderen geen risico’s nemen, dus als we een ticket nodig hebben, gaan we die boeken. Dank voor je advies 🙂

  Beantwoorden
 3. Sietske

  Het visum voor Sri Lanka is 30 dagen geldig, maar wij blijven 31 dagen. Is het echt noodzakelijk om voor 1 dag een verlenging aan te vragen? Krijg je anders een boete? En zo ja, hoeveel zou dat zijn?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Sietske,

   Persoonlijk geen ervaring met het verlengen van mijn viusm. Wij zijn nooit langer dan 30 dagen gebleven. Je kan je visum verlengen via het immigratie kantoor, dat kan ook online.
   Zie HIER. Ik denk dat dit de meest veilige optie is.
   De gevolgen van een visum dat verlopen is durf ik zo niet te noemen uit mijn hoofd. Dit kan je beter bij de ambassade zelf navragen.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 4. Peter

  Hoi!

  Ik lees : ‘LET OP – een ETA is geen visum, het is een reistoestemming.’. Echter, er staat ook: ‘na het aanvragen van je ETA, krijg je dan een visum voor 30 dagen’.
  Krijg je automatisch een visum na het aanvragen en betalen van een ETA? En zo ja, wordt het dan thuis gestuurd of electronisch?

  Groeten,
  Peter

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Peter,

   dat klopt. Een ETA is niet meer dan toestemming dat je het land in mag reizen. Met een goedgekeurde ETA krijg je bij de Douane op de luchthaven een visum d.m.v een stempel in je paspoort. Het is aan te raden om de goedkeuring dus uitgeprint mee te nemen. Je krijgt niks fysiek thuis gestuurd.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 5. Cindy

  Ik vlieg van Amsterdam naar Dubai en van Dubai naar Colombo.
  Wat vul ik dan in bij port of departure? Amsterdam of Dubai

  Beantwoorden
 6. Kristy

  Hoi Sjoerd,

  Mijn vriend en ik verblijven de eerste nacht in Sri Lanka, om vervolgens voor 4 nachten naar de Malediven te gaan en daarna weer terug te komen naar Sri Lanka voor 2 weken. Is het retourtje naar de Malediven genoeg als doorvlucht of moeten we ook al echt een terugticket naar Amsterdam boeken?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Kristy,

   Dank voor je bericht. In principe is het ticket naar de Malediven voldoende, je hebt dan een uitreisticket. Maar ik neem aan dat je na deze twee weken in Sri Lanka het land ook weer verlaat dus dan heb je als het goed is wederom een uitreis ticket. Heb je een ETA aangevraagd of willen jullie een Visa upon arrival aanvragen?

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.