Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Visum Sri Lanka

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 48

Bijgewerkt op 21 januari, 2020

Wat heb je allemaal nodig voor jouw vakantie of reis naar Sri Lanka? Je hebt je inentingen geregeld, de tickets zijn geboekt en je tas zo goed als ingepakt. Dan is het tijd om je visum te regelen. Gelukkig is een visum voor Sri Lanka eenvoudig te regelen.

Visum voor Sri Lanka

Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig om Sri Lanka binnen te komen. Uiteraard dien je altijd te beschikken over een geldig paspoort. Voor een reis naar het buitenland geldt bijna altijd dat je paspoort na terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig dient te zijn.

Dit is ook voor Sri Lanka het geval, hou dit dus goed in de gaten. Je kunt het op de volgende manieren regelen:

ETA aanvragen

Op de website www.eta.gov.lk kun je een online een ETA aanvragen. Een ETA (Electronic Travel Authorization) aanvragen is de makkelijkste manier om een visum Sri Lanka te regelen.

LET OP – een ETA is geen visum, het is een reistoestemming.

Aanvragen worden vaak binnen een paar uur goedgekeurd. Om stress te voorkomen raden we aan de ETA een paar dagen van te voren aan te vragen. Een ETA kost $35. Je betaalt het met je creditcard en krijgt daarna een visum dat 30 dagen geldig is. Het werkt als volgt;

 1. Ga naar de website en doorloop alle stappen;
 2. Betaal de $35;
 3. Wacht op het mailtje met daarin je ETA approval;
 4. Neem de ETA approval notice uitgeprint mee richting Sri Lanka. Dit wordt aangeraden maar is niet per se noodzakelijk.


TIP ♥ – je visum Sri Lanka gaat in op het moment dat je Sri Lanka binnen komt (bij aankomst dus)

Visum Sri Lanka online aanvragen

Wil je specifiekere informatie over het aanvragen van jouw visum voor Sri Lanka kijk dan eens bij e-Visums.nl. Je kunt daar gemakkelijk je visum bestellen, betalen via Ideal en je visum voor Sri Lanka wordt super snel geleverd.

TIP ♥ – lees hier meer over het aanvragen van je visum Sri Lanka.

Visum voor Sri LankaVisa Upon Arrival

Iedereen die kiest voor bovenstaande methode, kiest voor een visum van 30 dagen. Je kan ook een 30 dagen visum regelen in Sri Lanka zelf (vrij gemakkelijk zelfs). Op het vliegveld van Colombo kan je een Visa Upon Arrival halen. Let wel op, dit kost je $5 extra en er staat vaak een lange wachtrij.

Vaak zit je na een lange reis niet te wachten op een hoop gedoe. Ons advies is dan ook om je visum Sri Lanka van te voren alvast te regelen.

Visum verlengen

Je kunt het visum voor Sri Lanka verlengen. In totaal mag je het visum twee keer verlengen. De eerste keer met 90 dagen (3 maanden) en de tweede keer ook met 90 dagen (3 maanden). Dat zou genoeg moeten zijn om 6 maanden in Sri Lanka te kunnen reizen.

Hou er rekening mee dat ze bij de tweede keer meer navraag doen over waarom je het verlengt. Je zal dus een goede regen moeten hebben. Wat een goede reden is laten ze helaas in het midden.
Hoe verleng je het visum

Als je het visum voor Sri Lanka wilt verlengen, moet je naar het Department of Immigration and Emigration in Colombo. Hier kun je het twee keer laten verlengen. Je zult daarvoor wel naar Colombo moeten want het kan alleen in deze stad.

TIP ♥ – de Department of Immigration and Emigration is van maandag tot vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur geopend. Ze hebben wel pauze tussen 12:00 en 13:00 uur :)

Zorg dat je het volgende regelt of bij je hebt;

 • Je pasport;
 • Ingevuld Extension Form (klik hier om te downloaden);
 • Cash of creditcard. Je moet US$49 betalen;
 • Een pasfoto;
 • Retour- of doorreisticket (hoewel dat zelden gevraagd wordt).
Wat wij vinden:
 • 8.6/10
  Azië-Expert - 8.6/10
8.6/10

Samenvatting

Wat heb je allemaal nodig voor jouw vakantie of reis naar Sri Lanka? Je hebt je inentingen geregeld, de tickets zijn geboekt en je tas zo goed als ingepakt. Dan is het tijd om je visum Sri Lanka te regelen. Gelukkig is een visum voor Sri Lanka eenvoudig te regelen.

48 comments

 1. Bram

  Hallo,

  Ik heb een vraag. Ik heb een 90 dagen visum voor Sri Lanka, ik ben ondertussen een weekje naar de Maledives gegaan. Nu kom ik erachter dat mijn visum single entry is. Zaterdag vlieg ik terug naar Sri Lanka. Is dit een probleem en is er eventueel een nieuw visa aan te vragen. Je hebt immers recht op een gratis 30 dagen visa op dit moment.

  Bedankt

  Bram,

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Bram,

   wij zijn geen visumspecialist, maar als je visum een singe-entry visum is kun je daar niet twee keer een land binnen gaan.
   Je zou het voor de zekerheid even na kunnen vragen via de ambassade, maar ik denk dat je een nieuw visum aan moet vragen.

   Happy travels,
   Ties

 2. Freek

  Goedemiddag, ik heb een vraag waar ik heel erg mee zit. Het gaat om het volgende;

  Ik heb een probleem met mijn ETA aanvraag. Namelijk dat ik mijn roepnaam heb ingevuld ipv hoe het letterlijk op mijn paspoort staat. (ik snap nog altijd niet hoe ik die fout heb kunnen maken)
  Ik begreep van meerdere instanties dat er geen nieuwe ETA aangevraagd kan worden. Wel is het eventueel mogelijk om dit op de luchthaven te regelen.

  Kunnen jullie mij wellicht nog wat meer info geven, is het bijv. geen probleem dat ik een online ETA heb op mijn roepnaam ipv geboortenaam (Freek ipv Frederikus Wijnandes) als ik een nieuwe aan probeer te vragen op het vliegveld?

  Het levert mij in ieder geval heel veel stres op, wellicht kan iemand hier mij verder helpen.

 3. mieke

  als je met een cruiseschip om 8.00 uur aankomt in Colombo en om 17.00 weer weggaat heb je dan een visum nodig? En zo ja ……. als je niet van boord gaat?

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hoi Mieke,

   Misschien is het handiger om dit te vragen aan de cruise maatschappij waar je de cruise geboekt hebt?
   Veel reisplezier.

   Groeten,
   Sjoerd

 4. Michelle

  Hi, waarom zie ik mensen over een ETA om deze vervolgens in Sri Lanka nog in te moeten ruilen voor een visum, terwijl je ook aangeeft dat je direct een visum aan kun vragen via e-visums.nl? Dan is direct een visum aanvragen toch veel handiger of begrijp ik het verkeerd :) Groetjes Michelle

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Michelle,

   dat kan, maar een visum aanvragen in Nederland kost wat meer :) Daarnaast is het verkrijgen van een visum met een ETA niet zo heel lastig. Het maakt dus niet heel veel uit wat je doet, het is meer een persoonlijke voorkeur.

   Groeten,
   Ties

 5. Misty Mulder

  Hallo,

  Ik heb zojuist een ETA-aanvraag gedaan, maar kwam er tot mijn schrik achter dat ik het verkeerde vliegveld van vertrek heb ingevuld. Ik kwam er pas achter nadat ik de mail had verstuurd en heb ook al een bevestiging ontvangen van ETA. Is dit een groot probleem? Moet ik een nieuwe aanvraag sturen en dus weer 35dollar betalen?

  Hopelijk weten jullie het antwoord.

  Alvast bedankt. Groet,

  Misty Mulder

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hoi Mysty,

   Je kunt het beste even contact opnemen met de partij waar je de aanvraag gedaan hebt. Zij kunnen je hier het beste mee helpen.

   Groeten,
   Sjoerd

 6. Roland

  Hallo,
  Over 3 weken ga ik naar Sri Lanka. Ik regel alles voor mijn 30 dagen visa op de luchthaven. Moet ik ook pasfoto’s meenemen voor de visa on arrival?
  Gr.
  Roland

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hoi Roland,

   Als je persoonlijk advies van één van onze Reis-Experts wil kan je ons een kop koffie trakteren in de webshop. Daar kan je tevens je vraag kwijt en dan gaan wij gelijk voor je aan de slag.

   Alvast bedankt.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 7. Lisa

  Hallo,
  Ik vertrek in oktober naar Azië, waar ik na Vietnam en de Filipijnen waarschijnlijk 6 maanden in Sri Lanka verblijf. Nu zit ik een beetje met welk visum ik moet aanvragen. Kan ik gewoon een ETA aanvragen en deze dan in Sri Lanka zelf twee keer verlengen met een 90 dagen visum bij de ambassade? Of misschien 1 keer en daarna een visum run doen?

  Groet,
  Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder