Dat zo’n klein eiland zo divers kan zijn is ongekend, zelfs in Azië. Een reis door Sri Lanka brengt je van tropische stranden naar 2000 jaar oude tempels. Het heerlijke eten en de scherpe prijzen maken van Sri Lanka daarom een ideaal vakantie land. Waar de afgelopen jaren veel surfers en backpackers het land wisten te vinden, weet tegenwoordig ook de reis van de reiswereld deze kleine parel in Azië te vinden. Bekijk onze tips voor het boeken van indrukwekkende Sri Lanka reizen.

Vakantie Sri Lanka

Een heerlijke vakantie aan één van de prachtige stranden van Sri Lanka, of gewoon twee weken genieten van al het moois op die eiland. Je kan het in Sri Lanka allemaal. Als backpacken of rondreizen niet jou ding is kan je er ook voor kiezen om een vakantie Sri Lanka te boeken. Een georganiseerde vakantie lijkt in grote zinnen op een rondreis.

Het grootste verschil is dat je met een vakantie Sri Lanka iets rustiger reist en meer op één plek zal blijven terwijl je met een rondreis het land door trekt. Een vakantie is dus echt even ‘niks’ doen. Ook hier is het een kwestie van boeken bij één van de gespecialiseerde reisbureaus en genieten. Voor het boeken van een vakantie Sri Lanka kan je bijna overal terecht. Het reisbureau op de hoek van de straat maar ook online.

Nuwara Eliya, vakantie Sri Lanka

Zonsondergang bij theeplantages in Sri Lanka

Reizen Sri Lanka

Sri Lanka is jarenlang overgeslagen door de internationale reiswereld. Door oorlogen, conflicten en natuurrampen heeft Sri Lanka een moeilijk periode achter de rug. Die tijd is echter geweest. De situatie in het land is stabiel en dit trekt meer en meer mensen aan. En terecht want het mag dan een klein land zijn, het heeft meer te bieden dan sommige grotere landen in Azië!

Er zijn verschillende reizen naar Sri Lanka te boeken. Of je nu wil genieten van een strandvakantie, twee maanden wil rondreizen of een gezellige groepsreis wil maken. Er is voor ieder type reiziger wel iets te vinden. Het is belangrijk om eerst uit te zoeken wat je precies zoekt in het reizen Sri Lanka. Als je dat weet kan je de verschillende aanbieders vergelijken.

TravelBird

Banner TravelBird Sri lanka

Bebsy

bebsy

Prijsvrij

prijsvrij

Duurzaam vakantie Sri Lanka

De natuur in Sri Lanka behoort tot de mooiste in Azië. Het land is niet groot maar het blinkt wel uit in schitterende stranden, groene vlaktes en indrukwekkende natuurparken. Dat het toerisme steeds meer aantrekt in Sri Lanka is goed voor de economie maar helaas wat minder goed voor de de natuur, cultuur en tradities. Wil jij genieten van de prachtige natuur en unieke cultuur in Sri Lanka maar geen negatieve invloed uitoefenen? Dan is een duurzame vakantie wellicht iets voor jou.

Duurzame vakantie Sri Lanka betekent voor iedereen wat anders. Wat jouw betekenis van duurzaam reizen ook is. We raden je aan om goed te kijken naar wat de reisorganisaties aanbieden. De één verstaat onder duurzaam reizen het reizen met lokaal transport terwijl andere juist weer bij locals thuis komen.

TIP – regel je het liever zelf? Check dan CheapTickets.nl voor de goedkoopste tickets.

Reisinspiratie Sri Lanka

Ben je op zoek naar een op maat gemaakte rondreis of vakantie door Sri Lanka? Kijk dan eens op de website van Evaneos! Zij bieden op maat gemaakte reizen aan welke door lokale organisatie georganiseerd worden. Geen standaard pakket dus maar helemaal voor jou op maat gemaakt.

Wat wij vinden:
  • Azië-Expert

Samenvatting

Dat zo'n klein eiland zo veel verschillende indrukken kan achterlaten. Een reis door Sri Lanka brengt je van tropische stranden naar 2000 jaar oude tempels. De vriendelijke locals ontvangen je met open armen na een lange busreis terwijl je onderweg naar een kudde wilde olifanten bent tegen gekomen.

4.5

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.