Een vliegticket is meestal het beginpunt van je reis naar Azië. Maar hoe boek je het goedkoopste ticket? Er zijn een hoop theorieën en tips die los worden gelaten om het goedkoopste ticket te vinden. Niet in het weekend vliegen, boeken om 1:00 uur ’s nachts, op reis gaan in januari… Zo kunnen we nog wel even door gaan. Hoe je het ook went of keert; iedereen is op zoek naar de goedkope vliegtickets Azië.

10x tips voor het boeken van vliegtickets Azië

Na jarenlang reizen, en dus het boeken van tickets, kunnen wij onderhand wel zeggen dat we heel wat ervaring hebben met het boeken van vliegtickets. En deze tips en ervaringen willen we graag met jullie delen. Vandaag delen we 10 gouden tips voor het boeken van goedkope vliegtickets.

1. Zoek met flexibele data

Als je niet vast zit aan een vaste dag kun je er voor kiezen om vliegtickets te zoeken met flexibele data. Prijzen voor tickets kunnen namelijk heel erg verschillen per dag. Zoeken met flexibele data voor je heen- en terugreis kan behoorlijk wat geld schelen.

Vaak zitten we vast aan een datum in verband met werk of andere omstandigheden. Dat verkleint je zoekopdracht heel erg. Als je niet vast zit zoek dan met een paar dagen, een week of een maand. Als je een vliegticket van Amsterdam naar Bangkok zoekt, en je hebt geen voorkeur voor een vertrekdag, stel dan in dat je met flexibele reisdagen wil zoeken. Bij CheapTickets kun je rechts bij de zoekresultaten op ‘± 3 dagen’ klikken. Hij laadt dan automatisch andere data zien.

Flexibele data CheapTickets

Vliegtickets Azië

2. Wat is de beste tijd om te boeken?

Laten we voorop stellen dat er niet één bepaalde tijd, maand of dag is om de goedkoopste vliegtickets Azië te boeken. Als dat zo had geweest hadden we nu allemaal in Azië gezeten. Het gaat er om dat je de ticketprijzen goed in gaten moet houden. Je kunt er bijvoorbeeld van uit gaan dat je in onze zomermaanden minimaal €600 kwijt bent voor een ticket, omdat veel mensen dan richting Azië vertrekken en de vliegtuigen dus wel vol komen.

Toch zijn er wel een paar tips die we je mee willen geven;

 • Dinsdagmiddag publiceren veel luchtvaartmaatschappijen hun beste weekenddeals. Daarnaast laten de statistieken zien dat tarieven dalen op dinsdagmiddag;
 • Vlieg bij voorkeur niet in het weekend. Deze vluchten zijn bijna altijd het duurst (er zijn uitzonderingen);
 • Van tevoren boeken? Moeilijk. Te ver van tevoren heeft geen zin. Prijzen zijn pas 10 tot 12 maanden van tevoren bekend. Men zegt dat 2 tot 6 maanden van tevoren de beste tijd is;
 • Volgens onderzoek is januari de beste maand op te reizen omdat de vliegtickets dan het goedkoopst zijn. Juli is de duurste maand;
 • Wil je in de zomermaanden weg? Boek dan in januari. Dan heb je nog kans op vroegboekkortingen;
 • Volgens onderzoek is de beste tijd om te boeken tussen 18:00 uur en 24:00 uur.

3. Het alarm van Skyscanner

Dat klinkt spannender dan het is 🙂 Maar het is wel een hele handige feature van Skyscanner. Je kunt op de website namelijk een prijsalarm instellen voor een bepaalde bestemming. Stel jij wil naar Manilla vliegen maar wil niet de hele dag de website in de gaten houden. Tijdens het zoeken naar een ticket kun je de optie ‘Stel prijsalarm in’ kiezen. Zodra je daar je e-mail adres invult wordt je op de hoogte gehouden van prijsveranderingen van het ticket. Er worden best vaak vliegtickets Azië in prijs verlaagd.

Prijsalarm Skyscanner

Vliegtickets Azie

4. De akelige nieuwsbrieven; het werkt (soms)

Wij zijn er ook geen fan van. Zeker niet als ze 10x per week en nieuwsbrief sturen, maar hoe vervelend het soms ook is, vaak worden er wel goede deals in vermeld. Er zijn niet alleen ‘ticket websites’ die nieuwbrieven hebben. Ook de luchtvaartmaatschappijen promoten op deze manier hun deals. Zo heb je bijvoorbeeld nieuwbrieven van KLM of Qatar Airways die vaak vliegtickets Azië aanbieden.

Je hoeft natuurlijk niet het hele jaar ingeschreven te staan. Wij schrijven ons vaak in als we weten dat we op reis gaan, of als we aan het plannen zijn. Soms zit er niks tussen, maar soms kom je best aardige deals tegen. Je kijkt niet elke dag op de ticket websites en een nieuwbrief is dan een goede mogelijkheid om goedkopere tickets Azië te vinden.

TIP ♥ –  wij staan ingeschreven voor de nieuwsbrief van CheapTickets. Zij hebben vaak de goedkoopste tickets!

5. Vlieg met budget airlines

Met de concurrerende luchtvaartmaatschappijen in Azië worden prijzen voor vliegtickets binnen Azië steeds goedkoper. Zo kost de reis van Jakarta naar Denpasar je niet alleen veel tijd, het is met bussen en boten ook duurder dan een ticket. Als je daar de tijd voor hebt is dat geen probleem, maar als je minder lang de tijd hebt kun je beter vliegen. En een ticket Jakarta naar Denpasar kost nog geen €35 per persoon.

De bekendste lowbudget maatschappij in Azië is zonder twijfel AirAsia. Tickets van en naar Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore, Bali en zelfs Manilla en Tokyo kosten hier bijna niks. Wij vlogen in 2016 van Kuala Lumpur naar de Malediven (retour) voor nog geen €150!

Andere budget airlines zijn Cebu Pacific, JetStar, Lion Air, Nok Air, TigerAir en Vanilla Air.

Vanilla Air

Amami-Oshima

6. Vergelijken, zoeken, nog een keer vergelijken en blijven zoeken

Als wij goedkope vliegtickets Azië zoeken zijn we soms dagen aan het zoeken en vergelijken. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Toch loont het echt om door te blijven zoeken naar het goedkoopste vliegticket. Wij hebben vaak op het punt gestaan om een duur ticket te boeken om vervolgens toch te wachten… een dag later vonden we een ticket dan €200 goedkoper was!

We checken niet alleen verschillende websites, maar ook andere data, vertrekopties, en bestemmingen.

TIP ♥ – vergelijk je tickets bij CheapTickets.

7. Naar Zuidoost-Azië? Dan is Bangkok je beste vriend

Voor veel reizigers die naar Zuidoost-Azië gaan is Bangkok het beginpunt. Ze noemen deze stad ook wel de ‘Toegangspoort tot Zuidoost-Azië’. De reden hiervoor is dat vliegtickets Amsterdam – Bangkok vele malen goedkoper zijn dan andere landen in Zuidoost-Azië. Vaak stunten ticketsites ook met prijzen naar Bangkok. Een andere voordelige bestemming is Kuala Lumpur in Maleisië.

Vanuit Bangkok of Maleisië kun je vervolgens vrij eenvoudig aansluitende tickets boeken naar andere landen in Azië. Zo vlogen wij eind 2015 naar Bangkok om vervolgens door te vliegen naar Yangon, Myanmar. In totaal kostte ons dit €495. Een ticket rechtstreeks naar Myanmar had ruim €700 gekost.

TIP ♥ – het is ook leuk om tijdens je reis op tickets in de buurt te zoeken. Zo eindige wij in maart 2016 in de Malediven terwijl we op zoek waren naar eens strand in Maleisië 😉

Zomaar ineens in de Malediven

Thulusdhoo

8. Kijk ook naar alternatieve luchthavens

Nederland is niet zo groot. Binnen een paar uur zit je in België of Duitsland, ongeacht waar je woont. Als je dus niet er se vanaf Schiphol hoeft te vliegen kun je ook eens kijken naar andere luchthavens. Dat scheelt soms best veel in de prijs voor je vliegticket Azië. Het heeft geen zin om vanaf Dusseldorf te vliegen als het €50 scheelt op je ticket. Wij vonden echter tickets vanuit Brussel die €175 goedkoper waren dan vanuit Schiphol.

TIP – hou als vertrekplaats ook Brussel Zuid Treinstation in de gaten. KLM heeft soms acties waarbij je met de trein van Brussel naar Amsterdam Schiphol moet reizen. Deze tickets zijn echt bizar goedkoop!

Andere goede vertrekplaatsen naar Schiphol zijn;

 • Dusseldorf
 • Frankfurt
 • Brussel

TIP ♥ – het klinkt gek, maar vanaf steden als Oslo en Kopenhagen vlieg je soms voor €150(!) naar Bangkok. Je moet dan wel naar Kopenhagen, maar die tickets zijn vaak niet zo duur.

Brussel treinstation

Vliegtickets Azie

9. Schrijf je in voor loyaliteitsprogramma’s

Als je veel vliegt is het handig om je in te schrijven voor de verschillende loyaliteitsprogramma’s van de luchtvaartmaatschappijen waarmee je vliegt. Hoe meer je vliegt hoe meer punten je spaart. Deze punten kun je inwisselen voor kortingen of zelfs upgrades naar Business Class.

Het is niet zo dat je de punten bij één luchtvaartmaatschappij kunt besteden. De meeste luchtvaartmaatschappijen werken namelijk samen zodat je de punten bij meerdere partijen kunt inwisselen.

10. Last minute… Ja of Nee?

Het mysterie van de last minutes. Is het wel of niet waar? Wij zijn er nog niet helemaal uit. Soms kom je ‘last minute deals’ tegen die absoluut niet goedkoper zijn dan het boeken van een los ticket en hotel. Maar er zijn ook zeker sites waar je goede deals kunt vinden. Het probleem is alleen dat allemaal verwachten dat je voor €100 vliegtickets Azië kunt boeken 🙂 En dat gaat niet gebeuren. Het verhaal dat je een dag van tevoren voor €400 een week naar Bangkok kunt boeken is pure onzin.

Last minute CheapTickets

Wat wij vinden:
 • Azië Expert - 8.8/10
  8.8/10

Samenvatting

Een vliegticket is meestal het beginpunt van je reis naar Azië. Maar hoe boek je het goedkoopste ticket? Er zijn een hoop theorieën en tips die los worden gelaten om het goedkoopste ticket te vinden. Niet in het weekend vliegen, boeken om 1:00 uur ’s nachts, op reis gaan in januari… Zo kunnen we nog wel even door gaan. Hoe je het ook went of keert; iedereen is op zoek naar de goedkope vliegtickets Azië.

8.8/10

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.