Taiwan is een onontdekt stukje paradijs in oost Azië. Het land wordt nog weinig bezocht door de internationale reiswereld maar heeft ontzettend veel te bieden. Natuur, cultuur en de mensen zijn in Taiwan stuk voor stuk bijzonder. Een rondreis Taiwan is niet voor iedereen weggelegd maar degene die het avontuur aan gaan worden beloond met een onvergetelijke ervaring!

TIP – bij CheapTickets boek je voor €412 een retourtje Taiwan

Rondreis Taiwan

Een rondreis Taiwan maken is een van de mooiste manieren om het land te ontdekken. Tijdens een rondreis door Taiwan ontdek je de veelzijdige cultuur, het heerlijke eten en de bijzondere festivals. En als je dat allemaal hebt gezien staat de grootste verrassing je nog te wachten. De oogverblindende natuur. De gigantische bergen (de hoogste in Oost Azië), , prachtige eilanden, acht nationale parken en talrijke warmwaterbronnen maken Taiwan een fascinerende bestemming.

Waar je ook bent. Of je nu een biertje drinkt in de bruisende hoofdstad; Taipei, de heilige tempels zoals de Longhsan en de Guandu bezoekt of de Yushan beklimt, de hoogste berg van het land. In Taiwan kan het! Waar je ook gaat, wat je ook zoekt, de levendige Taiwanese cultuur en de vriendelijke mensen zullen je rondreis Taiwan opfleuren.

Travelbird

Ben je op zoek naar leuke Azië Deals? Check dan eens de website van Travelbird. Zij hebben vaak scherpe aanbiedingen voor reizen naar Azië, soms ook voor Taiwan.

Er zijn verschillende websites waar je rondreizen kunt boeken. Veruit de voordeligste partij is TravelBird. Je kunt hier makkelijk, veilig en snel online boeken.

Tijdens je rondreis Taiwan kom je ongetwijfeld bij Sun Moon Lake

Backpacken Taiwan

Rondreizen is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Bij een rondreis Taiwan zit je toch ‘vast’ aan een bepaald schema. Als je liever wat meer vrijheid hebt en wat avontuurlijker op reis wil is het backpacken Taiwan een goed alternatief. En ‘backpacken’ is nogal een hippe term tegenwoordig, maar het heeft voor iedereen een andere betekenis. Of je nu met een rugtas om reist, met een koffer sleept, een groot of klein budget hebt. Het gaat om de vrijheid die je ervaart. En Taiwan mag dat niet bekend staan als het beste backpack land, het is zeker een aanrader voor de backpackers onder ons.

TIP – in Taipei kun je heel makkelijk je reis vervolgen naar allerlei bestemmingen. Van te voren boeken is eigenlijk niet nodig.

Highlights

Ga je binnenkort backpacken door Taiwan maar weet je nog niet precies wat je wil zien? Check dan onze pagina met bezienswaardigheden Taiwan. Hier staan de leukste en mooiste bezienswaardigheden.

Het backpacken Taiwan wordt door iedereen anders ingevuld. De een komt graag voor de stranden waar de ander liever cultuur op zoekt. Het feit dat je bij backpacken weinig vast plant betekent niet dat je helemaal geen voorbereiding hoeft te doen. Het is namelijk wel handig om het een en ander te weten voordat je je ticket aanschaft.

Budget Taiwan

Een budget Taiwan van €40 tot €45 per dag is redelijk budget maar wel mogelijk. Dan hebben we het over eten in lokale tentjes en reizen met openbaar vervoer. Als je iets luxer wilt reizen en overnacht in hotels, eet in duurdere restaurants en met minivans reist kom je al snel op zo’n €50 tot €60 per dag uit.

Visum Taiwan

Zodra je landt in Taiwan (waarschijnlijk in Taipei) krijg je op het vliegveld een gratis visum voor een verblijf van 90 dagen. Langer in Taiwan blijven vaak niet nodig maar mocht je wel langer dan 90 dagen in Taiwan willen blijven neem dan contact op met de ambassade (Taipei Representative Office) in Den Haag.

Beste reistijd Taiwan

De beste reistijd Taiwan is dan ook begin van de zomer en de herfst.  Voor meer info over het weer kun je kijken op de pagina beste reistijd Taiwan. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 20°C, terwijl de in de zomer temperaturen van 30°C vaak voorkomen.