Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Cultuur Thailand

Bijgewerkt op 21 januari, 2020

Hou je er van om door steden en dorpen te dwalen en vriendelijke mensen te ontmoeten, kleine of juist immense tempels te bezoeken? Dan ben je in het ‘Land van de Glimlach’ aan het juiste adres. Het geloof en de tradities spelen een belangrijke rol binnen de cultuur Thailand. Overal vindt je tempeltjes en Boeddhabeelden.

Cultuur Thailand

Steden als Ayutthaya, Sukhothai maar ook Bangkok en tempelcomplexen als Phimai staan vol met schitterende tempels en beelden. Met een geschiedenis die ver terug gaat is het niet verwonderlijk dat de cultuur Thailand overal aanwezig is. Niet alleen boeddhistische tempels zijn hier een voorbeeld vaan maar ook de schokkende verhalen achter bijvoorbeeld River Kwai is zeer indrukwekkend. Elke regio en elke stad kent zijn eigen culturele bezienswaardigheden.

Eén van de redenen dat veel reizigers naar Azië vertrekken is de vele culturele bezienswaardigheden. Met een geschiedenis die ver terug gaat is het niet verwonderlijk dat ook Thailand ontzettend veel culturele bezienswaardigheden heeft. Niet alleen tempels als de Wat Arun zijn hier een voorbeeld van, maar ook de schokkende verhalen achter bijvoorbeeld River Kwai is zeer indrukwekkend. Kijk snel verder voor alle culturele hoogtepunten van Thailand.

Wat Arun

De Wat Arun is een indrukwekkende tempel aan de Chao Phraya rivier in Bangkok. De tempel dankt zijn naam aan de Indiase god Aruna, de god van de dageraad. Ze noemen de Wat Arun dan ook wel de ‘Tempel van de Dageraad’. Zeker met zonsondergang is het een indrukwekkend plaatje.

Ayutthaya

Slechts 80 kilometer ten noorden van Bangkok vindt je het Historisch Park van Ayutthaya. Ayutthaya wordt gekenmerkt door de enorme hoeveelheid oude tempels en paleizen. Ooit was dit één van ’s werelds rijkste en meest indrukwekkende steden. Het stond vol met tempels, schatten en indrukwekkende paleizen.

Sukhothai

In het noorden van het land bevinden zich de ruïnes van de historische stad van Sukhothai. Dit park herbergt ruines van de stad Sukhothai wat vroeger de hoofdstad was van het Sukhothai Koninkrijk. Sukhothai betekent Rising of Happiness en kan gezien worden als de belangrijkste historische plaats van Thailand.

Wat Pho

De Wat Pho, ook wel de Liggende Boeddha genoemd, is een tempel in Bangkok. De tempel is in 1788 op een bijzondere manier gebouwd. Namelijk door een restauratie aan de Wat Phodharam die op dezelfde locatie stond. Deze tempel werd gerenoveerd en uitgebreid in tijde van koning Rama III. Het is nog een keer gerenoveerd in het jaar 1982.

River Kwai

Misschien wel één van de bekendste gebieden van Thailand is het gebied rond de River Kwai, ten westen van Bangkok. In de tweede wereldoorlog werkten duizenden krijgsgevangenen hier aan de Japanse ‘dodenspoorlijn’ om de invasie van Thailand naar Birma voort te zetten.

Grand Palace Bangkok

Het Koninklijk Paleis is de meest bekende trekpleister van Bangkok. Onder de Thaise bewoners heet het ook wel Phra Borom Maha Ratcha Wang. Een woord wat bij scrabble waarschijnlijk driedubbele woordwaarde oplevert. Gelukkig spreken de meeste TukTuk drivers Engels en wordt het overal aangeduid als Grand Palace.

Phimai

Phimai is in feite een stad die om één van de best bewaarde Khmer tempelcomplexen is gebouwd. Ooit was Phimai verbonden met de Angkor Wat uit de Khmer tijd die in het huidige Cambodja staat. Degene die het voorrecht hebben gehad de Angkor Wat te bezoeken zal de stijl zeker herkennen.

Wat Rong Khun

De Wat Rong Khun, ook wel bekend als de White Temple ligt even ten zuiden van Chiang Rai, vlak bij Chiang Mai. De White Temple is nog een vrij nieuwe tempel en hoewel de tempel jaarlijks steeds meer bezoekers trekt is het onder de toeristen nog redelijk onbekend. In Thailand zelf is de tempel echter uitgeroeid tot een nationaal museum.

Wat wij vinden:
  • 8.9/10
    Azië Expert - 8.9/10
8.9/10

Samenvatting

Hou je er van om door steden en dorpen te dwalen en vriendelijke mensen te ontmoeten, kleine of juist immense tempels te bezoeken? Dan ben je in het ‘Land van de Glimlach’ aan het juiste adres. Het geloof en de tradities spelen een belangrijke rol binnen de cultuur Thailand. Overal vindt je tempeltjes en Boeddhabeelden.

Meer lezen over Thailand?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder