Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Chiang Mai

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 4

Bijgewerkt op 8 juli, 2019

Chiang Mai is na Bangkok de bekendste stad in Thailand. Het herbergt alles van het unieke en klassieke Thailand. De omgeving is adembenemend en het wordt ook niet voor niets ‘De Roos van het Noorden’ genoemd. Naast de schitterende natuur vind je honderden heilige tempels, verschillende nationale parken, traditionele dorpen en bergstammen.

Onze ervaring in Chiang Mai

Chiang Mai ligt aan de oever van de Ping rivier in een groene vallei aan de voet van de bergen in noord Thailand. Toen wij in Chiang Mai aan kwamen was de eerste indruk meteen fijn. Het is er relaxt, je hebt leuke straatjes, gezellig bars, er is een hoop te doen en er is altijd wat gaande.

En voor een stad waar zo’n 200.000 mensen wonen is Chiang Mai een relaxte, laid-back stad. Het is een van de leukste steden in Thailand. Wij plande hier maar 2 dagen, maar bleven er uiteindelijk twee keer zo lang omdat we het zo leuk vonden.

We love it!

Het is een stad met grote contrasten; het heeft een levendig centrum met veel kunst en live muziek, maar ook een modern karakter. Deze stad is niet de metropool die Bangkok is. Bangkok is ‘you hate it or you love it‘, Chiang Mai was voor ons; ‘we love it!’. De stad heeft een eigen karakter en tradities wat de stad een heerlijke sfeer geeft. Het herbergt enorm veel kunst en cultuur en architectuur.

Chiang Mai

Rijstvelden in de omgeving van Chiang Mai

Reserveer hier je 2-daagse Jungle Trekking

Wij hebben in Chiang Mai een hele leuke tour gedaan. Een prachtige trekking door de Jungle. Wij waren zo enthousiast dat we een samenwerking hebben opgezet met deze touraanbieder. Sinds kort kunnen wij deze tour dus aanbieden tegen dezelfde prijs als in Thailand.

Een 2-daagse tour kost maar €60 per persoon. Dat is incl. transfer van en terug naar jouw hotel in Chiang Mai, 1 overnachtingen in de jungle, maaltijden én een Engelssprekende gids.

 • je reserveert de tour via ons;
 • je betaalt dezelfde prijs als in Thailand;
 • de tour is met een Engelstalige gids (kan ook zonder);
 • je betaalt slechts 10% aan (€6,-). De rest betaal je bij onze partner.

11x doen in Chiang Mai

Chiang Mai heeft ruim 300 tempels waarvan de meeste gebouwd zijn tussen 1300 en 1550. De bekendste tempels zijn de Wat Prathat Doi Suthep, Wat Phra Singh, Wat Chedi Luang en Wat Chiang Man. Naast tempels is er natuurlijk nog genoeg te doen in de stad. hieronder een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

#1 Bezoek de Wat Chedi Luang

In Chiang Mai is dit een van de meest bezochte tempels. De Wat Chedi Luang dateert uit 1441. Het is beschadig geraakt door aardbevingen en beschietingen. Restauratie door UNESCO is eens stop gelegd omdat ze niet precies wisten hoe het origineel er uit zag. De chedi (pagode) is een bekende bezienswaardigheid in Chiang Mai.

Op zijn hoogtepunt herbergde deze tempel zelfs de Emerald Buddha, de meest heilige religieuze relikwie van Thailand. ‘Vroeger’ was het complex 60 bij 80 meter, maar vandaag de dag is het slechts de helft door beschadigingen. Het is nooit helemaal afgemaakt waardoor de Wat Chedi Luang er zo uit ziet als het nu doet.

TIP ♥ – entree is gratis

Chiang Mai

Rijstvelden in de omgeving van Chiang Mai

#2 Ga naar de Night Bazaar

De Night Bazaar, of Night Market, is een van de bekendste highlights in Chiang Mai. Deze markt wordt elke avond gehouden. Het is er gigantisch druk, maar erg gezellig. Je kunt er van alles kopen. Van tassen tot lampen. Je kunt er ook lekker eten!

De Night Bazaar wordt gehouden aan de Chang Klan Road. Het is eigenlijk niet te missen als je in Chiang Mai bent. De Night Bazaar is een plek waar bijna alle reizigers komen om souvenirs te scoren voor het thuisfront. Verwacht zeker geen praktijken zoals bij de Weekend Market in Bangkok, maar je kunt hier alles kopen wat je zoekt.

TIP ♥ – de markt is elke avond van 18:00 tot 24:00

#3 Bezoek de Doi Suthep

De bekendste en meest heilige tempel van het noorden. Het ligt niet in Chiang Mai zelf, maar 16 kilometer erbuiten in Doi Suthep National Park. 306 treden leiden je naar de tempel. In combinatie met het nationaal park kun je hier makkelijk een dag blijven.

Naar Chiang Mai gaan en niet de Doi Suthep bezoeken is not-done. Locals zeggen ook; “Als je Doi Suthep niet hebt gezien, ben je niet naar Chiang Mai geweest”. De berg kijkt uit over de stad. Er zijn verschillende tours te boeken naar de tempel en het national park. Zo kost een Full Day Bike Tour zo’n 2.000 baht p.p.

TIP ♥ – de entree is 30 Baht per persoon

Chiang Mai

De Night Bazaar

Wat Doi Suthep

De Wat Doi Suthep

#4 Ontdek de Sunday Walking street

De Sunday Walking Street (Ratchadamnoen Rd) is populair bij zowel de Thai zelf als bij toeristen. De hele straat is gevuld met kleurrijke kraampjes die van alles verkopen. Van traditionele hill-tribe doeken tot glimmende oorbellen. Deze markt wordt elke zondag gehouden in het centrum van de stad bij Ratchadamnoen Road.

In tegenstelling tot de Night Bazaar, die gevuld is met imitatie, is de Sunday Walking Street een tentoonstelling van de kunst en vakmanschap van de Noord-Thaise locals. Veel van de verkopers maken en verkopen hun eigen producten en de kwaliteit van hun vakmanschap is uitstekend. Je vindt hier vooral veel stoffen, glas, keramiek etc.

TIP ♥ – de markt begint rond 16:00 en eindigt rond middernacht.

#5 Ga naar de meest bezochte boeddhistische tempel; Wat Phra Singh

Dit is de meest bezochte boeddhistische tempel van Chiang Mai. Het is geen grote tempel, maar wel een indrukwekkende. De tempel huisvest het heiligste boeddhabeeld van de stad; de Phra Singh (Lion Buddha). Dit is een typische noord-Thaise tempel. De tempel staat daarom ook wel bekent als The Monastery of the Lion Buddha.

TIP ♥ – entree is gratis. Let op je kleding (dek knieën en schouders af)

#6 Bezoek nog een tempel; de Wat Chiang Man

De Wat Chiang Man is de oudste tempel van de stad. Wat Chiang dateert uit 1296 en er worden twee belangrijke boeddhabeelden bewaard in de tempel; de Phra Sila en de Phra Satang Man die ook even in Laos heeft gestaan. Het is een tempel die het bezoeken waard is!

TIP ♥ – entree is gratis.

Chiang Mai

De Wat Phra Singh

Wat Chiang Man

De Wat Chiang Man

#7 Bezoek de oude stad; Wiang Kum Kam

Niet heel veel toeristen maken de tocht naar Wiang Kum Kam, ook wel de Underground Ancient City. Het ligt op ongeveer vijf kilometer ten zuiden van Chiang Mai langs de Ping River, en is een oude stad die dateert uit de achtste eeuwse uit het Haripunchai Rijk.

Ooit was het een hoofdstad van een rijk, vandaag de dag vind je hier vooral ruines van boeddhistische beeldhouwwerken, architectuur, aardewerk en aardewerk. Het is een leuke manier om je middag door te brengen. Niet zo spectaculair als Ayutthaya of Sukhothai, maar wel leuk!

#8 Ga een dagje naar Doi Inthanon National Park

Doi Inthanon is de hoogste berg in Thailand. Als je aan de top staat, sta je zo’n 2.565 meter boven zeeniveau. Dit is een populaire dagtocht vanuit Chiang Mai. Het ligt op zo’n 2 uur rijden van de stad. Dit park staat bekend om de vele diersoorten die hier leven. Het is vooral populair bij vogelspotters omdat het een van de beste plekken is om bijzondere vogels te zien (362 verschillende soorten).

Het is voor locals de beste manier om even te ontsnappen aan de hitte van de lager gelegen gebieden. Ook reizigers trekken veel naar de top om te ontkomen aan de hitte, hoewel die er meestal minder dik aangekleed uit zien dan de locals. Mocht je helemaal tot de top komen kom je onderweg nog een tempel tegen die gebouwd is voor één van de laatste Lanna koningen, koning Inthawichayanon

TIP ♥ – meer info lees je op de pagina Doi Inthanon

Doi Inthanon

De tempel op de top van Doi Inthanon Park

#9 Ga onder de grond bij de Chiang Dao grotten

De Chiang Dao Cave is een bekende bezienswaardigheid in de buurt van Chiang Mai. Volgens de legende heeft is de grot verbonden met een aantal andere grotten en loopt het zelfs door tot aan de grens van Myanmar. De techniek van tegenwoordig laat echter zien dat de grotten ‘slechts’ 12 kilometer lang zijn waarvan je maar een klein deel kunt zien.

TIP ♥ – entree is 40 baht p.p.

#10 Bezoek het pittoreske Doi Pui Village

Het dorpje Doi Pui ligt op ruim 1.500 meter hoogte in het Doi Suthep-Pui National Park. Het staat bekend om de prachtige watervallen die gemakkelijk bereikbaar zijn. Maar dat is niet de reden dat reizigers hier komen. Die komen namelijk voor het oude dorpje. Een bezoek aan dit dorp is een geweldige ervaring.

Het is een compleet andere wereld dan die in Chiang Mai. Hier wandel je tussen de bergen en zie je oude, traditionele houten huisjes staan en locals die hun werk doen dat ze al eeuwen lang doen in hun traditionele kleding.Hun eenvoudige manier van leven, de huizen en oude ambachten is een hoogtepunt voor velen. Door het koele klimaat hier is alles heel vruchtbaar en groen.

TIP ♥ – het dorp is alleen open voor toeristen van 8:30 tot 16:15 uur. Een dagtour kost je zo’n 600 baht p.p

Chiang Mai

Een traditioneel huisje in Doi Pui

#11 Bezoek de rijstvelden van Pa Pong Piang

Weggestopt in de bergen rondom Doi Inthanon  vind je de prachtige rijstvelden van Pa Pong Piang. Gek genoeg zijn er maar weinig reizigers die hier komen. Bijna iedereen kent de rijstvelden op Bali of die van Sapa, maar Pa Pong Piang blijft een groot mysterie. Bijzonder, want de foto zegt toch genoeg.

De rijstvelden van Pa Pong Piang liggen in de Mae Chaem district en het is de ideale dagtrip vanuit Chiang Mai. Deze rijstvelden liggen verdwaald in de bergen van het Doi Inthanon National Park en zijn ongetwijfeld een van de mooiste rijstterrassen van Thailand, zo niet de mooiste.

De kans is vrij groot dat je een van de weinige toeristen bent als je hier komt, en dat maakt de hele ervaring nog iets bijzonderder. Daarnaast leeft hier het Karen volk nog steeds in traditionele huisjes en van de oogst van de rijst.

Hoe kom je er?

Het beste is om hier minimaal 1 nacht te overnachten, maar het is ook te doen in één dag vanuit Chiang Mai. De reis met het openbaar vervoer is het goedkoopst, maar dit duurt ook 3 tot 4 uur. Je kunt daarom beter een auto met chauffeur huren (of minivan en de kosten delen). Dat kost je zo’n €50 per dag, maar je bent er dan wel binnen 1,5 uur. Dan heb je meer tijd om de regio te ontdekken.

TIP ♥ – je vindt weinig accommodatie in Pa Pong Piang. De accommodatie die er is, is erg basic en kosten allemaal 500 baht p.p. per nacht.

Chiang Mai

Leuke activiteiten in Chiang Mai

Naast de schitterende omgeving heeft de stad een goed uitgaansleven. Je kan kiezen voor de clubs maar ook voor rustige bars met live muziek. Daar komt nog eens dat je in Chiang Mai heerlijk kunt eten. Het kent bijna alle internationale keukens maar de eetstalletjes zijn misschien nog wel het beste.

1. Bezoek een van de festivals

Hou je van een leuk feestje? Zorg dan dat je een festival mee maakt in Chiang Mai. In Chiang Mai worden heel veel festivals gevierd. De bekendste is de Songkhran, het Thaise Nieuwjaar, in April. Tijdens dit festival lopen mensen met waterballonnen en waterpistolen op straat om elkaar nat te spuiten. Het is een unieke ervaring!

TIP ♥ – Het Loy Krathong festival is tijdens de volle maan in November. Hier worden duizenden kaarsen op de Ping River losgelaten. Een indrukwekkend gezicht.

2. Boek een kookcursus

Als je van lekker eten houdt ben je in Chiang Mai aan het juiste adres. Je hebt hier honderden restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Maar nog leuker is om het eten zelf te maken. Je kunt een cooking class volgen. Chiang Mai is een van de beste steden om een kookcursus te volgen.

TIP ♥ – Kookcursussen kun je overal in de stad boeken. Als je niks vindt vraag het dan bij je accommodatie.

3. Leer mediteren

Wil je eens een keer heel wat anders? Overweeg dan een meditatiecursus. Super leuk en erg leerzaam. Je hebt verschillende cursussen variërend van een paar uur tot een paar dagen.

TIP ♥ – een tweedaagse meditatiecursus kost je 500 Baht.

Chiang Mai

Chiang Mai wordt niet voor niets de ‘Roos van het Noorden’ genoemd

Hoe kom je er?

Chiang Mai is heel goed te bereiken en je hebt letterlijk honderden manieren om er te komen. De meeste reizigers komen hier met de bus, de trein of het vliegtuig. Het vervoer is efficiënt geregeld en je kunt op elk gewenst moment van de dag van en naar Chiang Mai reizen. Hieronder opties;

Met de bus

De bus is veruit de populairste optie om in de stad te komen. De meeste bussen zijn in goede staat. Zeker de langeafstandsbussen. Vaak hebben ze WC aan boord. Er gaan elke dag een paar bussen van en naar Bangkok.

Een kaartje Bangkok-Chiang Mai kost je zo’n 400 tot 900 Baht, afhankelijk van de maatschappij, klasse etc. De reis duurt ongeveer 10 uur en bussen rijden meestal tussen 7:00 en 21:00 uur hoewel je ook genoeg nachtbussen hebt.

TIP ♥ – prijzen veranderen constant. Check in de stad voor touroperators of bij je accommodatie voor de meest actuele routes en prijzen.

Met de trein

Treinen van Bangkok naar Chiang Mai vertrekken van het Hualamphong Station in Bangkok. Voor de meest actuele tijden en prijzen kun je het beste kijken bij State Railways of Thailand.

Je hebt verschillende treinen, van express treinen, sneltreinen tot sprinters. Daarnaast heb je ook nog verschillende klassen die je kunt boeken (1ste, 2de en 3de). Prijzen verschillen van 250 tot 1.200 Baht. Prijzen kun je het beste bij bovenstaande site controleren en anders bij Hualamphong Station in Bangkok of je accommodatie navragen.

TIP ♥ – er rijden dagelijks 6 treinen tussen Bangkok en Chiang Mai waarvan 2 nachttreinen. Die gaan om 18:10 uur en 19:35 uur. Tickets kun je lopen bij Thailandtrainticket.com. Zij bezorgen je ticket bij je accommodatie. Informeer je accommodatie hier over.

Met het vliegtuig

Er gaan meerdere vluchten per dag naar Chiang Mai. Vliegtickets bij Skyscanner van Bangkok naar Chiang Mai kosten nog geen €20. Je kunt naar bijna elke stad in Thailand vliegen. Kijk bij vliegtickets Thailand voor meer informatie!

Online boeken

Sinds kort kun je je hele reis ook online plannen via 12GoAsia. Een super handige website waar je alle prijzen en mogelijke routes makkelijk online kunt checken. Gebruik de onderstaanden zoekbox om de actuele prijzen en opties te bekijken.

Chiang Mai

Rijstvelden rondom Chiang Mai

Leuke plekken om te overnachten

Chiang Mai wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Thailand en herbergt niet alleen talloze bezienswaardigheden, maar ook ontelbaar veel accommodatie in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar fancy resorts, low-budget hostels of gewoon gezellige hotels. Je vindt het hier allemaal. Wij hebben er een aantal op een rij gezet.

Voor backpackers

Chiang Mai is een populaire plek onder backpackers en je vindt hier ook heel veel backpackerhostels. Van rustig toevluchtsoord tot de bekende partyhostels. Je hoeft nooit ver te zoeken. Bekijk zeker eens deze opties;

Hotels 

Als je niet in een budget hostel wil overnachten zijn er gelukkig nog veel meer opties. Het heeft niet zo veel zin om alle opties te benoemen want dat zijn er duizenden. Wij hadden zelf goede ervaringen met Mandala House. Andere goede opties zijn;

Beste reistijd

De beste tijd om Chiang Mai te bezoeken is afhankelijk van je eigen wensen. Als je bijvoorbeeld het Songkhran festival wil bijwonen moet je hier in April zijn. Als je van bloeiende natuur houdt kun je het beste net na het regenseizoen (oktober en november) reizen en als je van lekker weer houdt zijn onze wintermaanden weer het beste.

Over het algemeen worden de maanden oktober tot en met maart gezien als de beste maanden om naar Chiang Mai te reizen. Dan heb je minder regen en lekkere temperaturen.

Chiang Mai

Locatie Chiang Mai

Bouwstenen

Ben jij ook benieuwd naar wat er nog meer te zien is in het prachtige achterland van Chiang Mai. Deze prachtige lokatie mag je eigenlijk niet overslaan. Met de bouwenstenen van VanVerre reizen haal je het maximale uit je reis. Bekijk daarom eens deze Bouwstenen naar het achterland van Chiang Mai.

Wat wij vinden:
 • 9/10
  Azië Expert - 9/10
9/10

Samenvatting

Chiang Mai is na Bangkok de bekendste plaats in Thailand. Het herbergt alles van het unieke en klassieke Thailand. De omgeving is adembenemend en het wordt ook niet voor niets ‘De Roos van het Noorden’ genoemd. Naast de schitterende natuur vind je honderden heilige tempels, verschillende nationale parken, traditionele dorpen en bergstammen.

4 comments

 1. jos

  hoe is dit te doen voor rolstoelgebruikers?

 2. Linda

  Hallo,

  Wij willen volgend jaar april (20 tm 27 april 2019) naar chiang mai.
  Maar nu krijg ik van veel mensen te horen dat dit geen geschikte periode is, ivm the smokey season.
  Ik en mijn zoon hebben astma en ik vraag me af of we niet beter een andere bestemming moeten kiezen? Hebben jullie wat meer info voor mij?

  1. Sjoerd

   Hoi Linda,

   Ik denk dat het verstandiger is om met een medisch deskundige hierover contact op te nemen. Het is voor ons niet in te schatten of je hier wel of niet last van zal hebben.
   Het zo genoemde smokey season loopt inderdaad wel tot en met April. Eind april zal het wel een stuk minder zijn denk ik.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tour Boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.