Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Guesthouses Thailand

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Wat is nu het verschil tussen een hostel en een guesthouse? Vaak wordt met beide het zelfde bedoeld. Toch zit er een verschil tussen een hostel en een guesthouse. Een hostel Thailand is eigenlijk niet meer dan een low-budget versie van een hotel Thailand. Een guesthouse is echt een huis waar jij mag slapen.

Locals die kamers over hebben verhuren die kamer. De prijzen van guesthouses Thailand liggen daarom erg laag waardoor het een populaire accommodatie is onder backpackers. Het grootste voordeel van slapen in guesthouses Thailand is het contact met de locals. Zij kunnen je vaak meer vertellen over een land of regio dan de beste reisgids!

Kosten guesthouses Thailand

De kosten van guesthouses Thailand kunnen heel erg variëren. Waar je in Bangkok al snel richting de €10-€15 gaat betaal je op een minder bekende locatie nog geen €4. Daarnaast ligt het ook aan het seizoen waarin je reist. Gemiddeld zal de prijs van een kamer rond de €5 liggen.

Een hostel is vaak net iets duurder maar hier heb je vaak ook wat meer faciliteiten (denk bijv. aan WIFI). Voor €5 bij een guesthouse hoef je natuurlijk geen wonderen te verwachten. Als je goed kan onderhandelen kan je altijd wat van de prijs halen en meerdere nachten blijven doet sowieso wonderen.

Guesthouse thailand

Guesthouses Thailand zoeken

Het vinden of zoeken van guesthouses Thailand is niet zo heel lastig. Vooral bij de populaire bestemmingen zitten ontzettend veel guesthouses op elke hoek van de straat. Dit scheelt ten eerste in het zoeken maar ook in het eindeloos rondlopen met een zware tas op je rug.

Wees niet bang dat je niks kan vinden of dat alles vol zit. Ook al lijkt het soms tegen te zitten na een lange dag reizen is er altijd een eigenaar van een guesthouses die zijn of haar deuren opent voor je.

Voordat je akkoord gaat met de kamer die je wil raden we wel aan om die kamer eerst te bekijken. Controleer bijv. of je warm water hebt (als ze dat beloven), of de stopcontacten werken en of de bedden een beetje schoon zijn. Daarnaast kan het schelen in prijs of je wel of geen airco nodig hebt, bedenk dit dus goed van te voren.

Guesthouses boeken

Op internet zijn er ontelbaar veel aanbieders waar je een hostel Thailand kan boeken. Wij hebben zelf goede ervaring met Booking.com. Het grote voordeel van Booking.com is dat je kunt reserveren zonder dat je hoeft te betalen. Daarnaast kun je tot 24 uur van te voren gratis annuleren.

Je kan hier ook op guesthouses en hostels zoeken en zoeken op stad. Zelf boeken wij alleen onze eerste nacht na aankomst omdat er altijd wel wat vrij is. Ben je liever zeker van een kamer of wil je per se in dat leuke hostel slapen? Dan is het aan te raden om van te voren te boeken.

Naast de bekende reisgidsen hebben wij onze eigen reisgids gemaakt. De Azië-Expert Reisgids is gemaakt op basis van eigen ervaringen en die van andere reizigers. Het is in het Nederlands geschreven en staat boordenvol handige tips over bijvoorbeeld de beste route van A naar B, plekken om te overnachten, de leukste highlights en accommodatie. In totaal hebben meer dan 16 routes en je krijgt er nog een aantal gratis e-Guides bij!

Reisgids Thailand

Zoek jij hulp bij het voorbereiden van jouw backpack reis? Check dan onze eigen Reisgids Thailand. Deze staat vol met handige tips voor onderweg en 4 zeer uitgebreide routes.

De reisgids is zowel digitaal als hardcopy verkrijgbaar! Ideaal voor onderweg dus.

En deze bundel van routes, eBook en e-Guides is nu in de aanbieding voor maar €9,95!

Wat wij vinden:
  • 7/10
    Azië Expert - 7/10
7/10

Samenvatting

Wat is nu het verschil tussen een hostel en een guesthouse? Vaak wordt met beide het zelfde bedoeld. Toch zit er een verschil tussen een hostel en een guesthouse. Een hostel Thailand is eigenlijk niet meer dan een low-budget versie van een hotel Thailand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.