Je kan een reis of vakantie in Thailand zo luxe of sober maken als je zelf wilt. Omdat iedereen andere wensen heeft is het moeilijk om een vast bedrag te noemen als richtpunt voor budget Thailand. Zoals zo veel landen in Azië is ook het leven in Thailand goedkoper dan het leven in Nederland. Met €30-35 per dag kun je redelijk goed rondkomen in Thailand. Dan hebben we het over; een overnachting in ho(s)tels (privé kamer), eten buiten de deur in normale restaurants, een highlight Thailand bezoeken en wat boodschappen.

Als je wil weten wat je uit gaat geven in Thailand en aan wat voor budget Thailand je ongeveer moet denken lees dan snel verder op deze pagina. Hier vertellen we je alles over onder andere:

Budget Thailand

Er is nog al wat te vinden op internet over wat mensen uit geven. Het ligt er ook aan wat voor soort reiziger je zelf bent. Een backpacker kan voor €20 per dag wel rondkomen. Maar als je wat meer luxe wil onderweg ben je zomaar €40 per dag kwijt. Hou er daarnaast ook rekening mee dat populaire bestemmingen als Bangkok, Phuket en Phi Phi, duurder zijn dan minder bekende bestemmingen.

TIP – reken op minimaal €30 tot €35 per dag per persoon

Het kan natuurlijk ook duurder of goedkoper. Wij geven zelf altijd zo’n €40 per dag uit. Wij slapen niet (meer) in dorms en reizen af en toe met het vliegtuig of VIP-bus in plaats van de lokale bus. Dat gooit je budget Thailand wel iets omhoog. We eten wel goedkoop bij eet kraampjes (street food), maar als je dit niet wil kun je ook wat luxer eten in verschillende restaurants.

Het ligt er dus een beetje aan wat je wil. Wat je ook doet in Thailand of hoe je ook reist, €30 per dag ben je zeker kwijt.

Realistisch

Je hoort nog wel eens van mensen die als budget Thailand €15 per dag aanhouden. Als je rekent op €15 per dag slaap je altijd in dormitories, eet je altijd op straat en reis je alleen met lokaal vervoer.

Dit kan, maar is niet realistisch. Iedereen neemt een keer de minivan i.p.v de lokale bus en we eten allemaal een keer in restaurants i.p.v. op straat.

Kosten per persoon per dag

Budget Thailand

Thaise Baht

In Thailand betalen ze met de Thaise baht (THB). Op dit moment is 100 baht zo’n €2,55. Er zijn biljetten van 20B, 50B, 100B, 500B en 1.000B. Muntjes komen van 1B tot 10B. Als je wilt betalen in kleinere winkeltjes op minder bekende plekken zorg dan voor klein geld/biljetten. Vaak hebben de kleinre winkeltjes niet terug van ‘groot geld’.

Let er daarnaast op dat je voor elke pintransactie 150 baht betaald (€3,85).

Creditcard

Een creditcard lijkt misschien niet nodig als je in alle delen van kunt pinnen. Toch is een creditcard wel handig. Wij raden aan om een creditcard aan te vragen voor vertrek. Je kunt dan altijd geld opnemen. Daarnaast zijn aankopen vaak verzekerd. En mocht je pinpas om wat voor reden dan ook niet werken kun je in ieder geval met je creditcard uit de voeten.

TIP – het kan voorkomen dat je zonder geld komt te zitten of dat je pinpas niet werkt/gestolen wordt. Neem daarom wat cash mee. Bij voorkeur Amerikaanse Dollars of Euro’s.

PINNEN

In Thailand kun je in elke grote stad met Nederlandse en Belgische pinpassen betalen.

Bekende banken zijn Bank of Thailand en Siam Commercial Bank. Let er wel op dat je je pinpas instelt op ‘Pinnen Wereldwijd’.Als je dat niet doet, kun je namelijk niet pinnen.

Elke pintransactie die je in Thailand doet, kost je 150 baht. Een pinautomaat wordt aangegeven als ATM.

Wat kost het reizen door Thailand?

Thailand kan een zeer goedkope plek zijn om te reizen. Als je niet te veel eisen stelt kun je rond reizen voor zo’n 800 baht (€20) per dag. Dan ben je wel genoodzaakt te kiezen voor eenvoudige accommodatie, eten, drinken en reizen zoals de locals. En dure resorts in Phuket, Koh Samui en Koh Phi Phi zijn niet aan je besteed. Hieronder een idee wat je ongeveer uit zal geven.

Accommodatie

Het meeste geld geef je uit aan je accommodatie. En dan kan heel veel zijn, of juist heel weinig. De kosten voor het overnachten variëren tussen de €5 (200 baht) en de €25 (1.000 baht) per nacht.

Slapen in een dorm, een gedeelde slaapkamer in een hostel, is al mogelijk voor 200 baht per nacht. Al wil ben je op zoek naar een privé kamer in hostel ben je al snel 800 tot 1.000 baht per nacht kwijt. Ga je voor super luxe? Verwacht dan minimaal 3.000 baht per nacht.

Budget Thailand

Een resort als dit op Koh Phi Phi kost je wel een paar duizen baht per nacht. Dat heeft wel invloed op je budget Thailand

Eten en drinken

Het eten is in Thailand niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens goedkoop. Voor 200 baht kun je drie maaltijden per dag halen. Vooral de night markets en eet kraampjes (street food) zijn spot goedkoop. En het eten is ook nog eens heel lekker.

Wil je liever in restaurants eten? Dat kan ook. Je bent dan wel iets duurder uit. Reken op zo’n 400 baht voor een maaltijd en een biertje in een toeristisch gebied.

Budget Thailand

Als je het bij street food houdt kun je een lager budget Thailand aanhouden

Vervoer

Het vervoer kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Je kunt de belangrijkste highlights bezoeken door er met de minivan, trein, bus of TukTuk heen te gaan. Van stad naar stad ga je meestal met de bus. Een tourbus, met airco en luxere stoelen, van Bangkok naar Phuket kost al snel 500 baht. Een lokale bus is al snel de helft goedkoper, maar ook langzamer.

Als je in de stad bent, of op eilanden kun je een TukTuk te nemen. TukTuk’s rijden je al va A naar B voor een paar baht. Afhankelijk van de afstand en de plek waar je bent. Een brommer huren in Thailand kost je zo’n zo’n 150 tot 250 baht per dag.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.7/10
    8.7/10

Samenvatting

Je kan een reis of vakantie in Thailand zo luxe of sober maken als je zelf wilt. Omdat iedereen andere wensen heeft is het moeilijk om een vast bedrag te noemen als richtpunt voor budget Thailand. Zoals zo veel landen in Azië is ook het leven in Thailand goedkoper dan het leven in Nederland. Met €30-35 per dag kun je redelijk goed rondkomen in Thailand. Dan hebben we het over; een overnachting in ho(s)tels (privé kamer), eten buiten de deur in normale restaurants, een highlight Thailand bezoeken en wat boodschappen.

8.7/10

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.