Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Thailand te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

Visum Thailand

Als je 30 dagen of korter in Thailand blijft krijg je gratis een visum op het vliegveld. Op het vliegveld krijg je de juiste formulieren die je in moet vullen. Vul dit gelijk in want dit scheelt lange wachtrijen. Als je over land Thailand binnen komt krijg je een visum van 30 dagen (sinds 1 januari 2017)!

TIP – alle Nederlanders en belgen krijgen een gratis 30-dagen-visum bij aankomst op het vliegveld

Als je langer dan 30 dagen moet je wel een visum hebben. Dit kunt je regelen bij de ambassade in Den Haag of Amsterdam, een online visumbureaus of door middel van een visa run. Op deze pagina vertellen we je onder andere over;

Visum Verlengen

Een gratis 30-dagen visum Thailand is gelukkig te verlengen. Je kunt je visum van 30 dagen verlengen met 15 dagen. Dit kost je 1.900 Bath. Dit is alleen voor een visum van 30 dagen! Als je over land binnenkomt, en een visum hebt voor 30 dagen (voorheen 14), kun je je verblijf met 7 dagen verlengen. In totaal heb je dan 22 dagen. Dit kost ook 1.900 Bath.

Visa Run

Een populaire en makkelijk manier om je visum te verlengen is een visa run. Als blijkt dat je langer wil blijven dan je dacht is dit erg makkelijk. Een visa run is een uitstapje naar een ander land. Dit doe zodat je, bij terugkomst in Thailand, weer een nieuw visum krijgt. Je kunt bijvoorbeeld naar Laos, Cambodja, Vietnam of Myanmar reizen. Dit kan met de bus of vliegtuig. Je kunt dit zelf regelen maar er zijn ook veel touroperators die deze service aanbieden, zeker in Bangkok.

TIP – een retourtje Bangkok – Vientiane kost nog geen €50

Visum over land gewijzigd!

LET OP! Sinds 1 januari 2017 zijn er nieuwe regels betreffende het visum dat je krijgt als je over land de grens over steekt. Als je over land Thailand binnen komt krijg je een visum voor 30 dagen. Dat was 14 dagen.

Daarnaast kan je sinds 1 januari 2017 nog maar twee keer per kalenderjaar Thailand binnen komen! Als je meer dan twee keer per kalenderjaar Thailand binnen komt over land hebben een visum nodig. Of je moet via de luchthaven binnen komen.

Benodigdheden Visum Thailand

Hoe lang je ook in Thailand blijft en welk visum je ook haalt, je moet altijd een aantal dingen in orde hebben wil je überhaupt je visum krijgen. Dit zijn onder andere;

  • een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst;
  • twee recente pasfoto’s in kleur;
  • een volledig ingevuld en ondertekend visumformulier;
  • een uitreisticket en een hotelbevestiging*

Heb je een uitreisticket nodig?

Net als veel andere landen in Azië heb je officieel een uitreisticket nodig om een visum te krijgen. Dit moet een vliegticket zijn. In de praktijk wordt dit echter nooit gevraagd. Veel reizigers leggen de route af Thailand, Laos, Cambodja of Vietnam. Zowel over land als door de lucht. Maar veel reizigers plannen dit niet.

Wij zijn heel wat keren in Thailand geweest en er is nooit om gevraagd. Maak je hier niet te veel zorgen om. Als ze vragen of je een uitreisticket heb leg dan uit dat je over land verder reist (en wanneer).

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.5

Samenvatting

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Thailand te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

1
  1. GOEMAERE

    Maar als ik 30 dagen blijf slapen in thailand en ik vertek de 31ste dag moet ik dan een visa hebben of niet maar ik blijf wel 30 dagen slapen?

    Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.