Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Visum Thailand

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 4

Bijgewerkt op 18 september, 2019

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Thailand te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

TIP ♥ – alle Nederlanders en belgen krijgen een gratis 30-dagen-visum bij aankomst op het vliegveld

Visum Thailand

Als je 30 dagen of korter in Thailand blijft krijg je gratis een visum op het vliegveld. Op het vliegveld krijg je de juiste formulieren die je in moet vullen. Vul dit gelijk in want dit scheelt lange wachtrijen. Als je over land Thailand binnen komt krijg je een visum van 30 dagen (sinds 1 januari 2017)!

Als je langer dan 30 dagen moet je wel een visum hebben. Dit kunt je regelen bij de ambassade in Den Haag of Amsterdam, een online visumbureaus of door middel van een visa run. Op deze pagina vertellen we je onder andere over;

Hua Hin

Visum Verlengen

Een gratis 30-dagen visum Thailand is gelukkig te verlengen. Je kunt je visum van 30 dagen verlengen met 15 dagen. Dit kost je 1.900 Bath. Dit is alleen voor een visum van 30 dagen! Als je over land binnenkomt, en een visum hebt voor 30 dagen (voorheen 14), kun je je verblijf met 7 dagen verlengen. In totaal heb je dan 22 dagen. Dit kost ook 1.900 Bath.

Visa Run

Een populaire en makkelijk manier om je visum te verlengen is een visa run. Als blijkt dat je langer wil blijven dan je dacht is dit erg makkelijk. Een visa run is een uitstapje naar een ander land. Dit doe zodat je, bij terugkomst in Thailand, weer een nieuw visum krijgt.

Je kunt bijvoorbeeld naar Laos, Cambodja, Vietnam of Myanmar reizen. Dit kan met de bus of vliegtuig. Je kunt dit zelf regelen maar er zijn ook veel touroperators die deze service aanbieden, zeker in Bangkok.

Visum over land gewijzigd!

LET OP! Sinds 1 januari 2017 zijn er nieuwe regels betreffende het visum dat je krijgt als je over land de grens over steekt. Als je over land Thailand binnen komt krijg je een visum voor 30 dagen. Dat was 14 dagen.

Daarnaast kan je sinds 1 januari 2017 nog maar twee keer per kalenderjaar Thailand binnen komen! Als je meer dan twee keer per kalenderjaar Thailand binnen komt over land hebben een visum nodig. Of je moet via de luchthaven binnen komen.

Benodigdheden Visum Thailand

Hoe lang je ook in Thailand blijft en welk visum je ook haalt, je moet altijd een aantal dingen in orde hebben wil je überhaupt je visum krijgen. Dit zijn onder andere;

 • een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst;
 • twee recente pasfoto’s in kleur;
 • een volledig ingevuld en ondertekend visumformulier;
 • een uitreisticket en een hotelbevestiging*

Heb je een uitreisticket nodig?

Net als veel andere landen in Azië heb je officieel een uitreisticket nodig om een visum te krijgen. Dit moet een vliegticket zijn. In de praktijk wordt dit echter nooit gevraagd. Veel reizigers leggen de route af Thailand, Laos, Cambodja of Vietnam. Zowel over land als door de lucht. Maar veel reizigers plannen dit niet.

Wij zijn heel wat keren in Thailand geweest en er is nooit om gevraagd. Maak je hier niet te veel zorgen om. Als ze vragen of je een uitreisticket heb leg dan uit dat je over land verder reist (en wanneer).

Je visum laten aanvragen

Je kunt je visum voor Thailand ook bij een visumbureau regelen. Wij werken graag samen met  eVisums en Visumbuitenland.

Wat wij vinden:
 • 8.5/10
  Azië Expert - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Thailand te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

4 comments

 1. Jan

  Waar vraag ik een visum aan als ik als nederlander in het buitenland woon?
  Bij de thaise ambassade in nederland of bij de ambassade in mijn woonland?

 2. Puck rozendaal

  Hi! Ik ga 1 juni naar Thailand en vlieg 14 juni naar Myanmar. Ik blijf 3 weken in myanmar en ga dan terug naar Thailand voor 3,5 weken (misschien in de tussentijd nog Cambodja in). Raden jullie aan om van te voren een visum te regelen?

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Puck,

   bedoel je een visum voor Thailand? Die heb je namelijk niet als je 3,5 week blijft. Je hebt pas een visum nodig als je langer dan 30 dagen blijft.

   Groeten,
   Ties

 3. GOEMAERE

  Maar als ik 30 dagen blijf slapen in thailand en ik vertek de 31ste dag moet ik dan een visa hebben of niet maar ik blijf wel 30 dagen slapen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.