Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Binnenlandse vluchten Thailand

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 5 maart, 2020

Thailand is één van de bekendste vakantie landen voor Nederlanders. Niet alleen vanwege de prachtige natuur, de aardige mensen of de unieke cultuur. Het reizen in het ‘Land van de Glimlach’ is ook bijzonder makkelijk. Het reizen tussen de verschillende highlights gaat steeds makkelijker.

Waar je een aantal jaren geleden nog je halve budget kwijt was aan een binnenlandse vlucht kan je tegenwoordig voor €20 tot €50 het land door vliegen. Het is daarom een grote ‘concurrent’ geworden van de (mini)bus en de trein. Uiteraard zie je met de bus of trein meer van het lokale landschap maar het vliegtuig heeft als grote voordeel dat je veel sneller op locatie bent.

Binnenlandse vluchten Thailand

Oneindig zoeken naar prijsverschillen voor binnenlandse vluchten in Thailand heeft weinig zin. Vaak zijn het prijzen die bij de verschillende ticket websites dicht bij elkaar liggen. Uiteraard scheelt het wel als je naar Bangkok of Phuket vliegt of een kleiner vliegveld in Thailand. Populaire plaatsen of highlights zijn vaak net iets goedkoper omdat hier meer vluchten op vliegen.

Wij hebben goede ervaringen met AirAsia, een van de beste budget airlines van Azië

Voor het boeken van binnenlandse vluchten Thailand kan je kiezen tussen de lokale vliegmaatschappijen zoals Thai Airways, BKK Airways, Thai Lion Air of AirAsia. Je kan binnenlandse vluchten Thailand echter ook prima boeken bij ticket sites als Skyscanner.nl.

Onze ervaring is dat je de beste prijzen vindt bij Skyscanner.nl! Zij bieden de tickets van Bangkok Airways of Thai Airways tegen zeer scherpe prijzen.

Hoe boek je een binnenlandse vlucht Thailand?

Binnenlandse vluchten boek je vrij eenvoudig via internet. Er zijn genoeg websites die overzichtelijk de beste en voordeligste tickets op een rijtje zetten. Wat ons betreft is Skyscanner de beste ticketwebsite voor het boeken van binnenlandse vluchten Thailand. Deze website neemt namelijk alle luchtvaartmaatschappijnen mee in de zoekresultaten en niet alleen de grote partijen. Zo betaal je voor een ticket van Bangkok naar Chiang Mai maar €26.

Voorbeeld binnenlandse vlucht Thailand – Skyscanner

Een ticket naar Chiang Mai kost in deze periode maar €26!

Beste zoekwebsites

Er zijn tientallen websites waar je binnenlandse vluchten binnen Thailand kunt boeken. Er zijn er echter maar een paar die ook de beste en voordeligste vliegtickets laten zien. Wij hebben de beste ervaring met Skyscanner omdat deze alle luchtvaartmaatschappijen laten zien. Hieronder nog enkele andere.

Skyscanner

Skyscanner logo

Vliegtickets.nl

Veel gestelde vragen over het boeken van binnenlandse vluchten!

Moet ik binnenlandse vluchten al van te voren boeken?

Over het algemeen niet. Reis je tijdens nationale feestdagen of in de Thaise vakanties dan is het handig om van te voren te boeken maar 9 van de 10 keer kan je een ticket gewoon een paar dagen van te  voren boeken.

Zijn lokale vliegmaatschappijen veilig?

Onze ervaring is van wel maar het ligt er natuurlijk  aan aan wie je het vraagt. Over het algemeen zijn de vliegtuigen goed uitgerust en het personeel goed opgeleid. Het zijn vaak kleinere vliegtuigen die voor binnenlandse vluchten gebruikt worden waardoor je turbulentie bijvoorbeeld sneller voelt. Dit wil niet zeggen dat het onveiliger is.

Kan ik online boeken of is het beter om bij een reisbureau in Thailand te boeken?

Beide opties werken prima. Onze ervaring is dat het online boeken (vaak wel met creditcard) geen enkel probleem oplevert. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om bij een reisbureau te boeken, bijvoorbeeld omdat je geen creditcard hebt. Hou er wel rekening mee dat je ticket dan iets duurder kan uitvallen vanwege provisie voor het reisbureau.

Voordelige vliegtickets naar Thailand

Of je 100% zeker het goedkoopste ticket binnen Thailand hebt weet je natuurlijk nooit. Maar tussen tickets NAAR Thailand kan wel een groot verschil zitten. Vliegtickets naar Thailand kunnen in de maand januari in de aanbieding zijn met vroegboekkorting of tegen de zomer goedkoper worden omdat ze het vliegtuig nog vol willen boeken. Vroeg boeken of lang wachten kan dus de moeite waard zijn. Echter is lang wachten wel een risico omdat je de kans loopt dat alle vluchten in een bepaalde week gewoon volgeboekt zijn. Lees meer op de pagina goedkope vliegtickets Thailand!

Meer lezen over Thailand?

2 comments

 1. Ties Post author

  Hoi David,

  Tickets naar Thailand kosten buiten het seizoen vaak niet meer dan €450 maar als je in drukkere periodes reist ontkom je niet aan prijsverhogingen. Zo zijn de prijzen van tickets in onze zomermaanden hoger. Tussen kerst en oud en nieuw zijn de prijzen altijd hoger, met welke maatschappij je ook vliegt. Vaak zijn de prijzen een week voor kerst nog niet zo hoog. Na 3 dagen voor kerst stijgen de prijzen behoorlijk!
  Onze ervaring is dat Skyscanner en CheapTickets de goedkoopste tickets aanbieden. Zij scannen alle maatschappijen op goedkope tickets. Je zou ook eens bij Matrix Airfare kunnen kijken. Zij zetten alle prijzen overzichtelijk naast elkaar. Je kan hier alleen niks boeken. Je kan dan het vluchtnummer opschrijven en deze opzoeken op Skyscanner of CheapTickets.

  Succes en fijne vakantie alvast!

  Groeten,
  Ties

 2. David

  Hoi ik wil eind dit jaar naar Thailand toe met vrienden om daar oud en niew te vieren. maar als ik op tickets sites kijk zie ik dat de prijzen rond die tijd best hoog zijn. weten jullie een goede site waar ik in die tijd goedkope tickets kan boeken? alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder