Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Goedkope vliegtickets Thailand

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 36

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Als je naar Azië reist ontkom je bijna niet aan Thailand. Bijna alle vluchten richting Zuidoost-Azië gaan via Bangkok. En waar een vliegticket Thailand vroeger een groot gat sloeg in je budget kan je nu al goedkope vliegtickets boeken, als je goed zoekt, voor minder dan €550. Daarnaast is Bangkok een ideaal startpunt voor je reis door Thailand.

Wij hebben tips hoe jij de goedkoopste vliegtickets Thailand kunt boeken. Goedkope vliegtickets Thailand vinden is geen ingewikkeld proces, je moet alleen een aantal stappen volgen. Om je goed op weg te helpen hebben wij onze tips betreffende goedkope vliegtickets onder elkaar gezet.

Goedkope vliegtickets Thailand boeken

Waar moet je precies op letten tijdens het boeken van goedkope vliegtickets Thailand? Er zijn een hoop factoren van belang bij het boeken van je ticket. Zo is het verschil tussen hoog en laagseizoen of weekend en door de weeks vliegen bijzonder groot.

De beste manier om vliegtickets Thailand te boeken is om naar verschillende vergelijkingssites te gaan.

Zo kan je bijvoorbeeld kijken op Cheaptickets.nl. Zorg er altijd voor dat flexibel bent in de vliegdata. Vliegen op zaterdag of zondag is nou eenmaal duurder dan op een doordeweekse dag. Je ‘verliest’ dan misschien een dag van je vakantie maar bespaart een hoop geld.

Persoonlijk gebruiken wij Cheaptickets.nl voor goedkope tickets naar Thailand. Onze ervaring is dat zij niet alleen scherpe tickets aanbieden, ze hebben ook de beste service.

Stap 1 – Goedkope vliegtickets Thailand

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wanneer je vliegt. Wij gaan er vanuit dat je weet wanneer je wilt maar dat je nog wel flexibel bent in de precieze datum. Zit je echt vast aan een datum dan wordt het wat lastiger, niet onmogelijk maar wel lastiger om het goedkoopste ticket te vinden.

Wat wij altijd als eerste doen is een prijsalarm instellen op Skyscanner.nl. Je vult in wanneer je wilt vliegen, waarheen en wanneer je terug gaat. Er komt dan een pop-up van Skyscanner voor het prijs alarm. Vul hier je email adres in en je krijgt direct een email als de prijs voor deze vlucht omhoog of omlaag gaat.

Prijsalarm

Goedkope vliegtickets Thailand

Stap 2 Goedkope vliegtickets voor Thailand

Download daarna de app van Skyscanner.nl! (nee wij worden niet gesponsord door Skyscanner, was het maar zo’n feest;-))

In deze app zit namelijk een super handige tool. Je vult in dat je bijvoorbeeld wilt vliegen vanaf Amsterdam naar Tokio. Daarna kan je vervolgens kiezen in welke maand je wilt vliegen. Skyscanner geeft vervolgens alle prijzen per dag aan. Het enige wat jij hoeft te doen is te kijken wat de beste prijzen zijn op de dagen dat jij wilt gaan vliegen.

Wij vinden dit echt de ideale app en gebruiken hem iedere keer weer. Boeken wij dan al onze tickets via Skyscanner? Soms wel, soms niet.. wij gebruiken de app, het prijs alarm maar zoeken ons daarnaast ook gewoon suf op internet naar het vinden van de beste deals. De ene keer is dit op CheapTickets.nl de andere keer via Skyscanner.nl.

De laatste tip is dus om ALTIJD andere websites te checken voor dezelfde dagen en vertrek/aankomst plaatsen. Er wil wel eens een speciale actie of deal zijn op een andere website met NOG betere prijzen. Hieronder vind je een overzicht van de beste vliegwinkel websites.

Datum zoeken

Stap 3 voor Goedkope vliegtickets Thailand

De website Matrix Airfare Search is een handige tool om goedkope vliegtickets Thailand op te zoeken. Zij vergelijken verschillende dagen en plaatsen met elkaar. Je kan hier geen tickets boeken. Het enige wat jij dus nog hoeft te doen is het ticket wat er uit hun zoekmachine komt bij bijvoorbeeld CheapTickets.nl op te zoeken en te boeken. Let er hierbij op dat je de website waar je een ticket wil gaan boeken niet te vaak bezoekt. De kans is groot dat bij elk bezoek je ticket duurder is geworden.

Goedkope vliegtickets Thailand

Hoe boek je het goedkoopste vliegticket Thailand? Er zijn verschillende dingen bepalend voor de prijs van je ticket. Zo is het vliegen in het weekend altijd duurder. Het plannen van reis is dus wel belangrijk. Om je reis goed te plannen zou je ons eBook, Reisgids Thailand, kunnen aanschaffen. Hierin staan 4 super uitgebreide routes. Deze kan je goed gebruiken tijdens het voorbereiden van je trip door Thailand.

Daarnaast kan het heel erg schelen als je niet alleen vluchten vanaf Amsterdam bekijkt maar ook vanaf BrusselDüsseldorf en Frankfurt. Dit is vaak een stuk goedkoper vliegen. Mocht je in de gelegenheid zijn om vanaf een andere stad, buiten Nederland te vliegen, probeer dit dan ook eens. Wij vlogen vorig jaar vanaf Dusseldorf en dit scheelde ons €300 PER TICKET!

De beste vliegticket websites

Er zijn ontelbaar veel websites te vinden waar je goedkope vliegtickets Thailand kan boeken. Als je goed zoekt en op tijd boekt kan een ticket zomaar ineens €100 goedkoper zijn dan gepland! Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste websites voor het boeken van je ticket. Lokale vliegmaatschappijen als Thai Airways vind je ook bij een vergelijker als Skyscanner.nl!

Wat wij vinden:
 • 8.7/10
  Azië-Expert - 8.7/10
8.7/10

Samenvatting

Waar een vliegticket Thailand vroeger een groot gat sloeg in je budget kan je nu al goedkope vliegtickets boeken, als je goed zoekt, voor minder dan €500.

36 comments

 1. Janneke

  Hoi,
  Wij willen in de kerstvakantie naar thailand vliegen, wij zien nu enkel nog maar een paar tickets welke allemaal boven de 900-1000€.. Zouden dit nog gaan dalen of kan ik beter snel boeken?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Janneke,

   ik ben bang dat dat niet veel goedkoper gaat worden. Kerst en Nieuwjaar zijn ontzettend populaire en drukke weken en dus zijn de tickets vaak een stuk duurder. De kans dat de prijzen zakken schat ik niet zo heel hoog in. Het is uiteraard nooit 100% te voorspellen.

   Happy travels,
   Tues

 2. sylvie

  Hallo,

  Ik zou in de kerstvakantie 2018 naar Bangkok willen vliegen. De tickets kosten momenteel iets meer dan 900 euro vanuit Brussel (ik woon in België). Zouden de prijzen nog dalen of moet ik snel boeken denk je?

  Alvast bedankt.
  Groetjes,
  Sylvie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder