The Peak

The Peak is samen met de Symphony of Lights de meest bekende highlight in Hong Kong. Mocht je niet zo lang hebben in Hong Kong en maar één of twee highlights kunnen bezoeken raden wij als eerste The Peak aan, en dan met name ’s avonds. The Peak is met 552 meter het hoogste punt van het eiland. Al sinds de koloniale tijd is The Peak de meest exclusieve wijk van de stad.

The Peak

Hoewel het ‘vroeger’ het koelere klimaat was die de rijken hier heen trok, tegenwoordig is dat het spectaculaire uitzicht over deze wereldstad. Dit is wel te merken aan de grondprijzen hier, die behoren tot de hoogste ter wereld. Dit bizarre uitzicht is ook meteen de reden dat The Peak de meest populaire attractie is.

Overdag kijk je over de vele wolkenkrabbers, de Vicoriahaven en tot en met de groene heuvels van de New Territories maar ’s avonds veranderd het uitzicht in een feest voor de ogen. Alsof er een UFO geland is in Hong Kong, zoveel kleuren licht en lasers dat je je waant in een scene van Startrek. Om te genieten van het beste uitzicht kan je het beste naar de Peak Tower gaan. Op dit bijzonder ontworpen gebouw (het lijkt op een wokpan) vindt je een 360 graden panoramaterras. Je moet wel toegang betalen om hier van het uitzicht te genieten. Uiteraard vindt je hier ook een aantal winkels en restaurants. Voor mensen die van wandelen houden raden wij de 3,5 kilometer lange Peak Cirkelwandeling (Peak Circle Walk) aan. Hier kan je genieten van meerdere uitzichten!

The Peak Tram

De leukste manier om naar The Peak te gaan is met de Peak Tram. Met deze tram klim je 1.400 meter redelijk stijl naar de top en zie je de wolkenkrabbers steeds verder naar de achtergrond verdwijnen. De tram is al in gebruik sinds 1888! Je vindt bij het vertrekpunt ook de Peak Tram Historical Gallery waar je de geschiedenis van deze bijzondere tram kan bekijken.

Locatie The Peak