Tibet wordt ook wel het ‘Dak van de Wereld’ genoemd. Al eeuwenlang heeft dit land een soort magnetische werking waardoor reizigers vanuit de hele wereld naar Tibet komen. En door de vele highlights Tibet is dat ook niet zo gek. Op zoek naar natuur? Het landschap is ontzagwekkend. Liefhebber van boeddhisme? De toewijding aan Boeddha is overweldigend. Op zoek naar gastvrije locals? De Tibetanen staan bekend om hun open en gastvrije houding. Er is weinig wat je tegen zou moeten houden om naar Tibet te komen. Op de aanwezigheid van China na misschien.

TIP – je kunt niet rechtstreeks naar Tibet vliegen. Je zult eerst naar China moeten reizen om vervolgens met de trein door te reizen. Check hier de tickets naar China.

Check deze highlights Tibet

Het unieke en mysterieuze land dat het ooit was is vandaag de dag een ondergeschikte kolonie van China. En hoewel de highlights Tibet nog steeds spectaculair zijn, heeft het toch een flinke klap gehad door de zware militaire aanwezigheid en autoritaire beperkingen, van China. De groeiende aanwezigheid van Chinese immigranten, toeristen, de bouw van huizen en fabrieken naast traditionele Tibetaanse huizen en kloosters is schrijnend. Maar, zoals de Dalai Lama zelf ook zegt, blijf niet weg uit Tibet. Bezoek juist het land en de highlights zodat wij toeristen alles van het land leren kennen.

Wat is er te zien?

De highlights Tibet lijken oneindig, net als het land zelf. Aangezien je alleen met een gids het land in mag zul je niet alleen erop uit kunnen trekken om dingen te zien Veel reizigers komen daarom in en rondom Lhasa, Shigatse en Gyantse. Hier vind je de meest toegankelijke kloosters en tempels. Denk aan de Jokhang, Tashilunpo en Kumbum tempels. Het Potala Paleis in Lhasa is waarschijnlijk de meest bekende highlight van Tibet.

Verder heb je nog de Yarlung- en Chongye-valleien in het zuidoosten of het oude ommuurde Samye klooster. De route langs de “Friendship Highway” tussen Zhangmu aan de Nepalese grens en Lhasa is daarnaast erg populair. Hier maak je nog stops in het Mongoolse klooster in Sakya.

Travel Permit

Je kunt Tibet alleen bezoeken als je, naast een visum voor China, een Tibet Travel Permit hebt. Deze die je aan te vragen bij een reisbureau, gevestigd in Tibet en erkend door China. Dat betekent dat je het land alleen kunt bereizen met een gids/tour.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Het is een cliché om te zeggen dat Tibet alles heeft, maar Tibet heeft echt alles! De highlights Tibet zijn stuk voor stuk indrukwekkend.

4.8