Vagator

Van alle stranden in India heeft dit strand de hipste naam. Vagator staat bekend om de ruige kliffen, landtongen, veel groen en het zandstrand. Het maakt Vagator, en het dichtbij gelegen Chapora, één van de mooiste strandgebieden in het noorden van Goa. Vagator staat daarom ook niet bekend als de mooiste stranden met het helderste water maar het zijn vooral de twee stadjes die deze plek op de kaart hebben gezet.

Vagator

Veel backpackers komen hier voor de outdoor feesten die Goa beroemd hebben gemaakt. Backpackers, en andere reizigers, blijven hier meestal langer dan gepland, soms wel maanden achter elkaar. Vagator ligt maar een paar kilometer van een ander bekend strand in Goa; Anjuna. Vagator is ondanks de populariteit onder backpackers nog niet zo ontwikkeld als andere bekende stranden.

Vagator mag dan niet het witte zandstrand hebben en het typische turquoise water, het heeft wel brede zandstranden waardoor Vagator ook wel bekend staat als Big Vagator. Hoewel Vagator een bekende badplaats is, is het geen plek om lekker ontspannen op het strand te liggen of een paar baantjes te zwemmen in zee. Er komen namelijk dagelijks bussen met toeristen en locals op zoek naar onvergetelijke feestjes. Dit betekend echter niet dat je hier niet kan relaxen. Er zijn namelijk in de buurt van Vagator genoeg stranden waar je wel in je hangmat kan genieten van de rust na een avondje feesten.

Orzan Vagator (Little Vagator) is een klein strand met mooie baaien. Het strand wordt geflankeerd door een steile wand met afbrokkelende palmbomen. Vraag aan de locals hier hoe je er kan komen. Vanaf de weg tussen Chapora–Anjuna kan je een klein zijpaadje nemen, meestal staan hier genoeg brommers en fietsen dus het is makkelijk te herkennen.

Een strand waar al jaren veel Italianen komen is Spaghetti Beach. Dit is het mooiste strand in de buurt met genoeg accommodatie in de vorm van hutjes aan het strand met uitzicht op de rotsen.

Locatie Vagator