Danang is een stad aan de Vietnamese kust in het midden van het land. Danang is een populaire trekpleister in Vietnam. Deze populariteit is mede te danken aan het prachtige landschap en de parelwitte zandstranden rond de stad. Het toonaangevende tijdschrift Forbes schreef ooit zelfs dat de stranden bij Danang tot de mooiste en beste ter wereld behoren.

Danang

Danang is al honderden jaren een erg belangrijke stad voor Vietnam. Het heeft lang gediend als belangrijke handelsstad en haven. De stad kende zijn hoogtepunt in midden 19e eeuw toen de keizer van Vietnam besloot dat schepen uit het westen alleen nog maar over de Han rivier mochten reizen. Zo kwamen al deze schepen automatisch uit in de stad Danang. De stad is altijd een belangrijk handelscentrum gebleven maar wordt nu ook steeds populairder onder toeristen.

Danang

Bezienswaardigheden Danang

Op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de stad liggen de Marble Mountains, deze vijf bergen zijn ieder verbonden met een bepaald element. De vijf elementen voor de Vietnamezen zijn Tho (aarde), Hoa (vuur), Moc (hout), Thuy (water) en Kim (metaal). Je vindt in deze bergen schitterende grotten en dorpjes waar nog op ambachtelijke wijze geleefd wordt. Er is voldoende te zien om er zeker een paar dagen te verblijven.

Natuurliefhebbers

Vooral voor de natuurliefhebbers is er veel moois te ontdekken. Een van de mooiste plekken van de stad is het schiereiland Son Tra. Op dit schiereiland vind je ontzettend veel unieke en zeldzame planten. Daarnaast kun je hier geweldig snorkelen en sportvissen. Naast deze stukjes indrukwekkende natuur is er ook veel te leren over de cultuur en geschiedenis van de stad. In het Cham museum kun je nog veel overblijfselen bekijken van de Cham beschaving. De Cham was een volk dat zich ongeveer 2000 jaar geleden in Vietnam vestigde. Daarnaast zijn er nog musea en overblijfselen te zien uit de Vietnam-Amerika oorlog.

Stranden

My Khe in Quang Ngai bestaat uit zeven een kilometer poederzacht zandstrand, omringd door palmbomen. Je kunt er door het rustige water erg goed om zwemmen. Hangmatjes die  langs het strand hangen en de vissersbootjes die op en af varen zorgen voor de rest. In het weekend kan het hier redelijk druk worden.

Non Nuoc is een stoffig dorpje. Maar volg de weg ten oosten van het dorp en je komt op Non Nuoc Beach, misschien wel het mooiste strand van Vietnam. Als je in Danang bent moet je absoluut een bezoek brengen aan dit oogstrelende strand met hagelwit zand en turquoise blauw water. Er zijn weinig stranden Vietnam zo mooi als Non Nuoc Beach, de verborgen parel van Vietnam.

Danang

Vervoer Danang

Een van de voordelen is dat de stad erg goed bereikbaar is. Het wordt ook wel de poort tot centraal Vietnam genoemd. De stad is via zowel de trein, de auto als het vliegtuig prima te bereiken. Er gaan directe vluchten wat de stad goed bereikbaar maakt. Vooral het treinverkeer is erg belangrijk voor de stad. De trein wordt in hier zo intensief gebruikt dat de stations op dit moment vaak erg druk zijn. Er zijn dan ook plannen om de stations te verplaatsen en moderniseren.

Wanneer je vanuit Nederland naar Danang wilt reizen zijn hier meerdere mogelijkheden voor. Je kunt vanaf Schiphol met meerdere vliegmaatschappijen naar deze stad reizen. Het is echter niet mogelijk om een rechtstreekste vlucht naar deze stad te boeken. Vaak zal je moeten overstappen in bijvoorbeeld Hong Kong, Singapore of een Vietnamese stad. Kijk bij vliegtickets Vietnam voor meer info over vliegen naar Vietnam.

Overnachten Danang

Qua overnachten Danang heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vind je hier werkelijk in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar fancy drie sterren hotels of lowbudget guesthouses, in Danang is alles aanwezig. Er zijn ontelbaar veel gusesthouses, hostels, bungalows etc. door heel Danang. Alles is online te boeken. Voor een overzicht van alle mogelijkheden kan je kijken bij overnachten Vietnam.

Locatie Danang

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.6

Samenvatting

Danang is een stad aan de Vietnamese kust in het midden van het land. Danang is een populaire trekpleister in Vietnam. Deze populariteit is mede te danken aan het prachtige landschap en de parelwitte zandstranden rond de stad.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.