Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Danang

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 4 februari, 2019

Danang is een stad aan de Vietnamese kust in het midden van het land. Danang is een populaire trekpleister in Vietnam. Deze populariteit is mede te danken aan het prachtige landschap en de parelwitte zandstranden rond de stad. Het toonaangevende tijdschrift Forbes schreef ooit zelfs dat de stranden bij Danang tot de mooiste en beste ter wereld behoren.

Danang

Danang is al honderden jaren een erg belangrijke stad voor Vietnam. Het heeft lang gediend als belangrijke handelsstad en haven. De stad kende zijn hoogtepunt in midden 19e eeuw toen de keizer van Vietnam besloot dat schepen uit het westen alleen nog maar over de Han rivier mochten reizen.

Zo kwamen al deze schepen automatisch uit in de stad Danang. De stad is altijd een belangrijk handelscentrum gebleven maar wordt nu ook steeds populairder onder toeristen.

Danang

Bezienswaardigheden Danang

Op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de stad liggen de Marble Mountains, deze vijf bergen zijn ieder verbonden met een bepaald element. De vijf elementen voor de Vietnamezen zijn Tho (aarde), Hoa (vuur), Moc (hout), Thuy (water) en Kim (metaal).

Je vindt in deze bergen schitterende grotten en dorpjes waar nog op ambachtelijke wijze geleefd wordt. Er is voldoende te zien om er zeker een paar dagen te verblijven.

#1 Begeef je in de natuur

Vooral voor de natuurliefhebbers is er veel moois te ontdekken. Een van de mooiste plekken van de stad is het schiereiland Son Tra. Op dit schiereiland vind je ontzettend veel unieke en zeldzame planten. Daarnaast kun je hier geweldig snorkelen en sportvissen.

Naast deze stukjes indrukwekkende natuur is er ook veel te leren over de cultuur en geschiedenis van de stad. In het Cham museum kun je nog veel overblijfselen bekijken van de Cham beschaving. De Cham was een volk dat zich ongeveer 2000 jaar geleden in Vietnam vestigde.

Daarnaast zijn er nog musea en overblijfselen te zien uit de Vietnam-Amerika oorlog.

#2 Chillen op de stranden

My Khe in Quang Ngai bestaat uit zeven een kilometer poederzacht zandstrand, omringd door palmbomen. Je kunt er door het rustige water erg goed om zwemmen. Hangmatjes die  langs het strand hangen en de vissersbootjes die op en af varen zorgen voor de rest. In het weekend kan het hier redelijk druk worden.

Non Nuoc is een stoffig dorpje. Maar volg de weg ten oosten van het dorp en je komt op Non Nuoc Beach, misschien wel het mooiste strand van Vietnam. Als je in Danang bent moet je absoluut een bezoek brengen aan dit oogstrelende strand met hagelwit zand en turquoise blauw water.

Er zijn weinig stranden Vietnam zo mooi als Non Nuoc Beach, de verborgen parel van Vietnam.

Danang
Danang
Danang

Hoe kom je er

Een van de voordelen is dat de stad erg goed bereikbaar is. Het wordt ook wel de poort tot centraal Vietnam genoemd. De stad is via zowel de trein, de auto als het vliegtuig prima te bereiken. Er gaan directe vluchten wat de stad goed bereikbaar maakt. Vooral het treinverkeer is erg belangrijk voor de stad.

Powered by 12Go Asia system
Danang

Overnachten Danang

Qua overnachten Danang heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vind je hier werkelijk in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar fancy drie sterren hotels of lowbudget guesthouses, in Danang is alles aanwezig. Er zijn ontelbaar veel gusesthouses, hostels, bungalows etc. door heel Danang. Alles is online te boeken. Voor een overzicht van alle mogelijkheden kan je kijken bij overnachten Vietnam.

Locatie Danang

Wat wij vinden:
  • 7.6/10
    Azië Expert - 7.6/10
7.6/10

Samenvatting

Danang is een stad aan de Vietnamese kust in het midden van het land. Danang is een populaire trekpleister in Vietnam. Deze populariteit is mede te danken aan het prachtige landschap en de parelwitte zandstranden rond de stad.

1 comment

  1. lisanne

    hallo, ik zag dat jullie over deze stad onwijs enthousiast zijn, maar toch krijgt het een lager cijfer dan de overige plaatsjes waar jullie over schrijven. wat is hier de reden voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.