Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Lang Son

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 februari, 2019

Lang Son is een stad aan de grens van China. Hoewel Lang Son niet meer dan een dorp is heeft het wel de stadsstatus. Het is een bloeiend dorp omring door karstgebergte. Meer dan 80% van het gebied is bedekt met bergen en dit spectaculaire terrein zorgt voor adembenemende uitzichten. Het gebied wordt voornamelijk bewoond door bevolkingsgroepen als Tho, Nung, Man en Dzao.

Het schitterende Lang Son

De stad werd in 1979 grotendeels verwoest door de Chinezen. De ruïnes van de stad, samen met die van het dichtbij gelegen Dong Dang zijn nog steeds te zien. Beide steden zijn gelukkig weer opgebouwd en ook de handel tussen Vietnam en China gaat hier weer in volle gang.

Veel reizigers doen Lang Son alleen aan tijdens hun doorreis van Vietnam naar China en zien weinig van de omgeving terwijl juist dat één van de mooiste punten is van Lang Son. Zeker sinds de komst van een snellere weg vanaf Hanoi verblijven hier minder mensen.

TIP  ♥ – vlak bij Lang Son ligt de populairste grensovergang tussen Vietnam en China. Verderop lees je daar meer over.

Lang Son

Wat is er te doen

De stad zelf heeft weinig bezienswaardigheden en de grootste reden dat reizigers hier komen is de schitterende omgeving. Mensen komen hier vooral om van de rijstvelden en de omliggende bergen te genieten. Zo kun je hier heel goed wandelen en fietsen. Iets wat ook veel gedaan wordt.

#1 Ga naar de markt van Lang Son

De bezienswaardigheden in de stad die een bezoek waard zijn, zijn onder andere de Ky Lua Nightmarkt. Je kunt hier heerlijk eten kopen voor weinig geld.  De markt van Lang Son strekt zich uit over ongeveer drie blokken, vlak bij P Tran Dang Ninh. Het is een kleurrijke en hectische plek vol met venters en kraampjes met producten en overvloedige eetstalletjes, zowel ’s ochtends als’ s nachts.

TIP ♥ – je koopt hier heerlijke street food voor maar 20.000 VND

#2 Verken de grotten

Vlak bij Lang Son liggen twee bekende grotten die je kunt bezoeken de Nhi Thanh Cave en de Tam Thanh Cave.

Nhi Thanh Cave

De Nhi Thanh grot ligt op zo’n 700 meter van de Tam Thanh grot. Bij de ingang vind je gedichten geschreven door de 18e-eeuwse ontdekker van de grot, een soldaat genaamd Ngo Thi San. Er is ook een gebeeldhouwde stenen plaquette ter nagedachtenis aan een vroege Franse inwoner van Lang Son.

Tam Thanh Cave

Tam Thanh Cave is enorm grot. Er is een binnenbad en een natuurlijk ‘raam’ met een prachtig uitzicht op de omliggende rijstvelden. Als je de stenen trap op loopt kom je bij de ruïnes van de Citadel van de Mac-dynastie. Het is een mooie, verlaten plek met een prachtig landelijk uitzicht.

TIP ♥ – een combi-ticket kost 20.000 VND

Lang Son

#3 Bezoek de bergstammen

In de regio van Lang Son verschillende bergstammen zoals Nung, Tay, Kinh, Dao, Hoa, San Chay, en H’mong. Al deze volkeren hebben hun eigen cultuur en tradities waardoor ze zich onderscheiden van de rest. Waar in Sapa de bergvolken al leven van toerisme is dat hier nog niet het geval.

Hier komt ook een stukje bewustzijn en duurzaam reizen van reizigers kijken. Ook hier zullen reizigers met hun komst een stempel drukken op de cultuur, natuur en tradities in de regio. Probeer je hier bewust van te zijn en respecteer cultuur en tradities zodat deze tradities ook voor de generaties na ons zichtbaar zijn.

#4 Verken het prachtige landschap

De grootste reden dat mensen hier vandaag de dag komen is het ruige berglandschap in de omgeving. Noord Vietnam wordt gekenmerkt door bergen en deze afgelegen gebieden zijn een must voor reizigers die niet alleen de bekende highlights willen zien. De hoogste berg in de regio van Lang Son is de Mau Son met zo’n 1.540 meter hoog.

TIP ♥ – check deze website voor mooie tours in de omgeving!

Lang Son

#5 Maak een dagtrip naar Cao Bang

Cao Bang ligt in het noordelijkste puntje van Vietnam tegen de grens van China aan. De omgeving wordt omringd door bergen en door het koele klimaat kunnen deze bergen zich verschuilen achter dichte mist. Iets wat een prachtig beeld oplevert.

Cao Bang zelf ligt aan de oever van de Bang Giang River.

Het ligt op de route tussen Ha Giang naar Lang Son, maar er zijn weinig mensen die het zo ver naar het noorden redden. Best vreemd want Cao Bang is een van de mooiste regio’s in Vietnam en absoluut een bezoek waard.

In de provincie liggen kleine dorpjes en indrukwekkende watervallen met als hoogtepunt de Ban Gioc Falls (zie foto hieronder).

TIP ♥ – meer info over over dit plaatsje lees je op de pagina Cao Bang 

Cao Bang

Hoe kom je er?

Lang Son heeft niet echt een busstation. Bussen komen aan en vertrekken rond het postkantoor. Het mooie an Lang Son is dat het op slechts 3 uur rijden van Hanoi ligt. Je kunt hier dus makkelijk een dag of twee heen. Je kunt met de bus van en naar de volgende plekken;

  • Cao Bang – 90.000 Dong, 4 uur
  • Hanoi – 100.000 Dong, 3 uur
  • Mong Cai – 100.000 Dong, 7 uur

Powered by 12Go Asia system

Grensovergang China

De Friendship Pass bij de Dong Dang-Pingxiang grens is de populairste grensovergang in het noorden van Vietnam. Er rijden regelmatig minivans tussen Dong Dang en Lang Son. Van Lang Son neem je voor 70.000 Dong een xe of voor 140.000 Dong een taxi naar Huu Nghi waar de grenspost ligt.

De grensovergang is elke dag tussen 7:00 en 19:00 uur open. Let er wel op dat je van te voren je visum voor China geregeld moet hebben.

Beste reistijd

In Lang Son, is er een duidelijk onderscheid tussen de seizoenen in Noord-Vietnam. Er heerst hier een sub-tropisch klimaat met een relatief koude winter die soms voor sneeuw zorgt op de bergtoppen van Mau Son.

De beste tijd om hier te komen zijn de maanden november tot en met februari. De temperatuur is aangenaam en er valt een stuk minder regen dan in de zomermaanden. Het kan wel behoorlijk koud worden.

Locatie Lang Son

Wat wij vinden:
  • 9.2/10
    Azië Expert - 9.2/10
9.2/10

Samenvatting

Lang Son is een stad aan de grens van China. Hoewel Lang Son niet meer dan een dorp is heeft het wel de stadsstatus. Het is een bloeiend dorp omring door karstgebergte. Meer dan 80% van het gebied is bedekt met bergen en dit spectaculaire terrein zorgt voor adembenemende uitzichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.