Lang Son is een stad aan de grens van China. Hoewel Lang Son niet meer dan een dorp is heeft het wel de stadsstatus. Het is een bloeiend dorp omring door karstgebergte. Meer dan 80% van het gebied is bedekt met bergen en dit spectaculaire terrein zorgt voor adembenemende uitzichten. Het gebied wordt voornamelijk bewoond door bergvolkeren als Tho, Nung, Man en Dzao.

Lang Son

De stad werd in 1979 grotendeels verwoest door de Chinezen. De ruïnes van de stad, samen met die van het dichtbij gelegen Dong Dang zijn nog steeds te zien. Beide steden zijn gelukkig weer opgebouwd en ook de handel tussen Vietnam en China gaat hier weer in volle gang. Veel reizigers doen Lang Son alleen aan tijdens hun doorreis van Vietnam naar China en zien weinig van de omgeving terwijl juist dat één van de mooiste punten is van Lang Son. Zeker sinds de komst van een snellere weg vanaf Hanoi verblijven hier minder mensen.

TIP – vlak bij Lang Son ligt de populairste grensovergang tussen Vietnam en China. Verderop lees je daar meer over.

De grootste reden dat mensen hier vandaag de dag komen is het ruige berglandschap in de omgeving. Noord Vietnam wordt gekenmerkt door bergen en deze afgelegen gebieden zijn een must voor reizigers die niet alleen de bekende highlights willen zien. De hoogste berg in de regio van Lang Son is de Mau Son met zo’n 1.540 meter hoog.

Bergstammen

In de regio van Lang Son verschillende bergstammen zoals Nung, Tay, Kinh, Dao, Hoa, San Chay, en H’mong. Al deze volkeren hebben hun eigen cultuur en tradities waardoor ze zich onderscheiden van de rest. Waar in Sapa de bergvolkeren al leven van toerisme is dat hier nog niet het geval. Hier komt ook een stukje bewustzijn en duurzaam reizen van reizigers kijken. Ook hier zullen reizigers met hun komst een stempel drukken op de cultuur, natuur en tradities in de regio. Probeer je hier bewust van te zijn en respecteer cultuur en tradities zodat deze tradities ook voor de generaties na ons zichtbaar zijn.

De laatste jaren wordt Lang Son en de regio gezien als één van de meest potentie rijke regio’s van Vietnam. De landbouw, natuurlijke bronnen, handel en de laatste jaren ook het toerisme zorgen er voor dat de economie een enorme boost heeft gehad. Dit zie je terug in de bouwactiviteit in de stad.

Bezienswaardigheden

De stad zelf heeft weinig bezienswaardigheden en de grootste reden dat reizigers hier komen is de schitterende omgeving. Mensen komen hier vooral om van de rijstvelden en de omliggende bergen te genieten. Zo kun je hier heel goed wandelen en fietsen. Iets wat ook veel gedaan wordt.

De bezienswaardigheden in de stad die een bezoek waard zijn, zijn onder andere de Ky Lua nightmarkt. Je kunt hier heerlijk eten kopen voor weinig geld. Verder heb je de grotten van Tam Thanh en Nhi Thanh waar je een schitterend uitzicht hebt over de rijstvelden. Een paar honderd meter verderop heb je nog de Mac Dynasty Citadel.

Cao Bang

Vlakbij Lang Son ligt de bergachtige provincie Cao Bang is een van de mooiste regio’s in Vietnam.

Cao Bang zelf is niet zo spectaculair, maar het stadje wordt omring wordt door prachtige natuur.

Hoe kom je er?

Lang Son heeft niet echt een busstation. Bussen komen aan en vertrekken rond het postkantoor. Je kunt met de bus van en naar de volgende plekken;

  • Cao Bang – 90.000 Dong, 4 uur
  • Hanoi – 100.000 Dong, 3 uur
  • Mong Cai – 100.000 Dong, 7 uur

Grensovergang China

De Friendship Pass bij de Dong Dang-Pingxiang grens is de populairste grensovergang in het noorden van Vietnam. Er rijden regelmatig minivans tussen Dong Dang en Lang Son. Van Lang Son neem je voor 70.000 Dong een xe of voor 140.000 Dong een taxi naar Huu Nghi waar de grenspost ligt.

De grensovergang is elke dag tussen 7:00 en 19:00 uur open. Let er wel op dat je van te voren je visum voor China geregeld moet hebben.

Beste reistijd

In Lang Son, is er een duidelijk onderscheid tussen de seizoenen in Noord-Vietnam. Er heerst hier een sub-tropisch klimaat met een relatief koude winter die soms voor sneeuw zorgt op de bergtoppen van Mau Son. De beste tijd om hier te komen zijn de maanden november tot en met februari. De temperatuur is aangenaam en er valt een stuk minder regen dan in de zomermaanden. Het kan wel behoorlijk koud worden.

Locatie Lang Son

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Lang Son is een stad aan de grens van China. Hoewel Lang Son niet meer dan een dorp is heeft het wel de stadsstatus. Het is een bloeiend dorp omring door karstgebergte. Meer dan 80% van het gebied is bedekt met bergen en dit spectaculaire terrein zorgt voor adembenemende uitzichten.

4.7

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.