Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Overnachten in Vietnam

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

In Vietnam vindt je veel mogelijkheden qua accommodatie. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je qua overnachten in Vietnam geen mogelijkheden hebt. Accommodatie vindt je hier werkelijk in alle soorten en maten. Of je nu in Hanoi slaapt, in Mai Chau rond trekt of in het zuiden verschillende eilanden bezoekt; overal zijn ontelbaar veel guesthouses, hostels en hotels te vinden.

Overnachten in Vietnam

De keuze qua overnachten in Vietnam is reuze; guesthouse, hotel of hostel. Maar wat is nu de beste optie? Dan ligt deels aan je budget en je voorkeur voor accommodatie. Hieronder geven we je wat tips over overnachten in Vietnam.

TIP ♥ – check hier alle accommodatie in Vietnam

Hoi An

Kosten overnachten in Vietnam

Overnachten in Vietnam kan je zo gek maken als je zelf wil. Je kan voor €3 in een guesthouse slapen maar ook kiezen om jezelf de luxe te gunnen van een 5 sterren hotel. Het is daarom ook moeilijk om aan te geven wat het overnachten in Vietnam kost.

Als je lowbudget reist en slaapt in hostels kan je in principe overnachten voor €5 voor een privé kamer. Dan heb je uiteraard geen bruidssuite. Slaap je liever in een zacht bed met alle luxe die daar bij hoort dan kan je zo maar €500 betalen per nacht. Hotels in Vietnam zijn er werkelijk in alle soorten en maten.

Mui Ne, Vietnam

Eerste nacht boeken?

Waarschijnlijk de meeste gestelde vraag bij het plannen van je reis; ga je de eerste nacht wel of niet boeken?  Wij boeken eigenlijk altijd de eerste nacht van te voren. De enige reden hier voor is dat we weinig zin hebben om na een lange reis met backpack op zoek te moeten naar een geschikte verblijfplaats.

Bijna alle accommodaties in Vietnam kan je de eerste nacht gewoon on the spot regelen. In praktijk is het echter wel lekker om niet naar accommodatie te hoeven zoeken. Wat ook nog wel kan helpen is om de eerste nacht een wat luxer hostel of hotel te boeken. Na een lange reis is een zacht bed en warm water wel lekker.

Door de komst van internet is alles steeds makkelijker van te voren te boeken. Een guesthouse, hotel of hostel is daardoor steeds makkelijker te vinden steeds. Zeker als je op zoek bent naar een specifieke slaapplek of zeker wil zijn van je eerste nacht is het handig om van te voren al te boeken.

Hostel Vietnam

De favoriete optie qua overnachten voor backpackers is bijna altijd het hostel. Een hostel is een goedkopere, en meestal, kleinere versie van een hotel. Het grootste voordeel van een hostel is dat je makkelijk andere reizigers ontmoet.Lees meer

Hotel Vietnam

Niet altijd de goedkoopste optie maar wel een veel gebruikte optie onder reizigers is het hotel. Toch kan een hotel vaak een uitkomst zijn. Denk bijvoorbeeld aan je eerste nacht of een weekje in een hotel na vier maanden in budget accommodatie!Lees meer

Guesthouse Vietnam

Wat is nu het verschil tussen een hostel en een guesthouse? Vaak wordt met beide het zelfde bedoeld. Toch zit er een verschil tussen een hostel en een guesthouse. Een guesthouse is echt een huis waar jij mag slapen. Locals die kamers over hebben verhuren die kamer.Lees meer
Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

In Vietnam vindt je veel mogelijkheden qua accommodatie. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je qua overnachten in Vietnam geen mogelijkheden hebt. Accommodatie vindt je hier werkelijk in alle soorten en maten. De beste optie is afhankelijk van je budget en voorkeuren.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Meer lezen over Vietnam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder