Azië is anders dan Europa. Dat mag duidelijk zijn. Je hebt daarom ook een andere voorbereiding op je vakantie in Thailand nodig dan wanneer je op vakantie gaat naar pak hem beet Frankrijk. Wat heb jij nodig en wat moet je weten als voorbereiding op jouw reis of vakantie naar Azië? Er zijn een aantal belangrijke punten zoals inentingen en visa maar ook een wereldstekker of het geven van tips zijn punten waar je over na moet denken.

Wat neem je mee als voorbereiding Azië?

Wat neem je wel en wat neem je niet mee? Dit is een beetje afhankelijk van waar je naar toe gaat en wat je precies wil gaan doen. Ga jij 3 weken aan het strand vertoeven in Zuid Thailand dan hoef je eigenlijk alleen maar badkleding, een strandhanddoek, wat korte broeken en een aantal T shirts mee te nemen! Wil je trekkings gaan lopen of bergen gaan beklimmen is het handig om goede loopschoenen mee te nemen en, in het geval van de bergen, goed thermo ondergoed. Zo heeft elk land maar ook elke reis andere benodigdheden. Het is aan te raden om niet teveel mee te nemen. Iedereen kan er over meepraten. Een koffer vol met kleding en uiteindelijk gebruik je maar de helft van de spullen. Kijk dus goed naar wat je echt nodig hebt. De volgende items zijn, wat ons betreft, absoluut nodig op een reis door Azië.

Mocht je toch teveel bagage hebben en dit per se mee willen nemen raden we je aan gebruik te maken van het Wordwide Bagage Services (WBS) in vertrek hal 3 van Schiphol. Hier kun je een extra tas of doos laten inchecken bij je vlucht maar wel veel goedkoper.

Tip; Ga voorbereid op weg!

Routeboek Stapel

Ga jij binnenkort (voor het eerst) richting Azië? Dan is onze Azië Expert Reisgids absoluut een must have voor jou.

In onze reisgids vind je meer dan 23 zeer uitgebreide routes verdeelt over bijna alle landen in Azië. En als BONUS krijg je 7 GRATIS eGuides om jou te helpen bij je voorbereiding, vol met tips en handige reisinformatie.

Lees meer op de Azië Expert Reisgids pagina.

Inentingen in Azie

Voor zowel de vakantiegangers als de mensen die langere tijd op reis gaan naar Azië is het aan te raden, en in sommige gevallen zelfs verplicht, om inentingen te halen voor dat je vertrekt. Er zijn in bepaalde gebieden en/of landen een aantal infectieziekte die vaak voorkomen en waarvoor je jezelf echt moet laten inenten om problemen te voorkomen. Om dat het per land anders is, is het lastig om een algemeen advies te geven. Kijk daarom per land wat ons advies is over de inentingen. Je vind het onder reisinformatie.

Reisverzekering Azië

Misschien niet direct iets waar je in jouw voorbereiding Azië aan wil denken maar wel iets wat belangrijk is om te hebben. Een reisverzekering heb je echt nodig. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je wilt niet achteraf voor een hoop extra kosten moeten betalen. Zorg dus dat je goed verzekerd op reis gaat. Kijk op onze pagina reisverzekering voor meer informatie.

Visum

Voor sommige landen in Azië heb je een visum nodig. Voor landen als Thailand en laos geldt dat je deze krijgt/koopt op het vliegveld of bij de grensovergang maar er zijn ook landen waar je hem van te voren moet hebben aangevraagd, denk aan landen als Myanmar, China of Vietnam.

Vragen, opmerkingen en antwoorden

2
 1. Sarah

  Hallo,
  Ik ben Sarah en ben 16 jaar oud, dit jaar rond ik als het goed is mijn vwo af. Daarna zou ik graag een tussenjaar nemen en in mn eentje door azië reizen, afgelopen zomer ben ik met mijn ouders een maand naar Sulawesie geweest. Verder ben ik nog nooit buiten Europa geweest en nog nooit alleen op vakantie.
  Is dit een beetje reeël of kan ik beter verder blijven dromen?
  Groetjes Sarah

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Sarah,

   Het is voor ons lastig in te schatten of het reëel is. Maar dromen zou ik altijd blijven doen 😉
   Ik ken je niet persoonlijk en kan ook moeilijk inschatten of het reëel is, zeker ook qua kosten. Wat is precies je plan, elke landen zou je bijvoorbeeld willen bezoeken? 16/17 jaar is erg jong maar ik ken ook mensen die op hun 18e voor een jaar naar Australië vertrokken. Je ontmoet zeker genoeg mensen en als het niet bevalt kan je altijd terug naar huis. Verder kunnen de mensen in je nabije omgeving beter inschatten of je er aan toe bent om een jaar lang weg te gaan. Of dit nu naar Azië, Australië of Amerika is maakt denk ik niet zoveel uit.

   Reisgroet,
   Sjoerd

   Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.