Reizen in Azië is een ongelooflijk mooi avontuur! Of je nu op zoek gaat naar de meest prachtige tempels, de hoogste bergen wilt beklimmen, wil duiken in kristal helder water, de ontzettend vriendelijke bevolking wilt leren kennen of juist wilt leren van het geloof en de tradities in Azië. Het kan hier allemaal! Ook wij hebben prachtige herinneringen aan dit geweldige continent! We willen niet alleen onze mooiste highlights of verhalen delen maar juist ook de tips meegaven die wij zelf hebben ervaren of van andere hebben gekregen! We hebben daarom onze reistips Azië op een rijtje gezet en een onderscheid gemaakt tussen algemene reistips Azie en Reistips voor vrouwen. 

Handige Reistips Azie

Reisorganisaties Azië

do don't icon

Op reis naar een nieuw, onbekend continent is leuk en spannend! Toch kan je meestal wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld bij het uitvogelen van de leukste trip. Reisorganisaties kunnen je daar perfect bij helpen.

Waar boek ik tickets?

Icon ticket reistops

Er zijn tientallen sites waar je vliegtickets naar Azië (of ergens anders heen) kan boeken. Maar waar vindt je de goedkoopste vliegtickets? Garanties kunnen we je natuurlijk niet geven, tips wel! Lees daarom snel verder.

De perfecte backpack

icon backpack reistips

Een backpack kopen klinkt makkelijker dan het is. Je hebt heel veel soorten. Moet je een backpack passen? Kan je ze online kopen of is een winkel beter? En welk merk verkoopt de beste backpacks? Er zijn nogal wat vragen!

Handige inpaklijst

icon inpaklijst reistips

Voordat je daadwerkelijk op vakantie op reis gaat is wel zo handig om te weten wat je mee moet nemen. Uiteraard spreken de meeste dingen voor zich maar toch zijn er altijd dingen die je vergeet. Zelfs als je al jaren naar Azië gaat! Check hier onze inpaklijst!

Geld besparen onderweg

icon geld besparen reistips

Het grootste probleem waar reizigers, en met name backpackers, tegenaan lopen is geldgebrek. Negen van de tien keer geef je meer uit dan gepland of wil je langer blijven dan gepland. Als je niet wil werken onderweg zal je geld moeten besparen.

Alleen reizen?! Onze tips..

icon alleen reizen reistips

Reizen is een spannend avontuur, zeker als je dat alleen gaat doen. Weet je niet zo goed wat je moet verwachten onderweg? Check dan deze tip. We helpen je graag op weg naar en door Azië als je alleen reist. Het is minder eng dan je denkt!

Algemene tips

reistips icon

Er zijn op internet honderden tips te vinden voor de voorbereiding van je reis of tijdens het reizen. Met dit lijstje tips hopen we je nog wat meer tips te geven waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht. De tips zijn opgesteld door ons en andere reizigers.

Tips voor het boeken

reistips tickets boeken

Urenlang speuren op internet, prijzen die niet kloppen, stoelen die nog maar twee dagen beschikbaar zijn of aanbiedingen die niet blijken te bestaan. Het is een hele onderneming voordat je eindelijk het vliegticket hebt gevonden.

Where to go?

Icon Highlight Reistips

Er zijn nogal wat landen in Azië! Maar hoe weet je nu welk land het leukste is of dat land wel past bij wat jij zoekt?! Dat is een veel gehoorde vraag bij (beginnend) reizigers. Lees hier hoe je het makkelijkste een land kiest!

Azië Expert Routeboek

Routeboek Stapel

Zoek jij hulp bij het voorbereiden van jouw backpack reis? Check dan ons Azië Expert Routeboek. Deze staat vol met routes, handige tips voor onderweg en 28 zeer uitgebreide routes door de populairste landen in Azië! Daarnaast krijg je nog eens extra 7 GRATIS e-Guidse vol leuke en handige tips over het reizen in Azië. En als top twee GRATIS eBooken vol tips ter voorbereiding van je reis. Onze reisgids is VANDAAG in de aanbieding!

Wel of niet inenten?

Inenten icon reistips

We krijgen regelmatig de vraag of mensen zich wel of  niet moeten inenten. Ook op internet wordt deze vraag vaak gesteld. Wel of geen inenting is geheel afhankelijk van waar je gaat reizen. Laat je altijd adviseren door een specialist!

Do's & Don'ts

do don't icon

Het leukste aan reizen is de vrijheid die je ervaart tijdens het reizen. Je komt in een ander land en leert ander culturen en mensen kennen. Toch zijn er wel een aantal dingen die je beter wel of niet kan doen tijdens het reizen en tijdens de voorbereiding.

6 redenen om te reizen

6 redenen om te reizen icon

Jaarlijks reizen er miljoenen mensen naar Azië. Sommige voor de eerste keer. Andere, zoals wij, reizen regelmatig terug naar Azië. Maar waarom reizen er zo veel mensen naar Azië? Wat is ‘dat’ of ‘het’ dat het reizen in Azië zo fantastisch maakt? Lees het hier!

Wat andere vinden;
 • Jan
 • Shenna
 • Anna
 • Nico
 • Roel
4.5

Vragen, opmerkingen en antwoorden

19
 1. Sjors

  Hoi. Ik ben van plan om te gaan backpacken in Azië voor 3 of 4 maanden. Ik ga waarschijnlijk alleen. Nu ben ik niet zo bang om alleen te reizen maar ik vind het ook wel leuk om andere mensen te ontmoeten. Ik heb verder nog nooit gereisd. Is het echt zo dat je overal mensen ontmoet en makkelijk contact hebt of ligt dat ook aan jezelf?

  Ciao
  Sjors

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Sjors,

   Het is echt zo:) haha. Kort antwoord maar op reis ontmoet je zo makkelijk mensen. Natuurlijk moet je er zelf voor open staan maar dat gaat eigenlijk van zelf.
   Niemand vind het leuk om dagen lang alleen door een stad te struinen. Dus komt er vanzelf een moment dat je jezelf er voor openstelt, ook als je verlegen bent.

   Mocht je nog andere vragen hebben laat het ons dan even weten!

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 2. Wilbert

  Hebben jullie nog tips wat betreft je gezondheid op reis in Azie? Ik wil een maand of 3 gaan rondreizen in zuid oost azie maar wil geen gekke infecties of dergelijken oplopen..
  Hoor graag va jullie

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Wilbert,

   er zijn zeker een aantal dingen die je kunt doen. Natuurlijk is het verstandig je inentingen te halen die nodig zijn voor de landen die je wil gaan bezoeken. En ik zou aanraden ook voor landen te kijken die niet op je lijstje staan. De kans is groot dat je onderweg je plannen gaat veranderen. Daarnaast zou ik niet direct de eerste dag op straat gaan eten. Laat je lijf even wennen aan het eten, de warmte, het reizen, enz. Daarna kan het geen kwaad (meestal). Verder is het belangrijk om voldoende te blijven drinken. Veel reizigers “vergeten” dit waardoor ze last kunnen krijgen van allerlei kwaaltjes. Neem een klein EHBO kitje mee met pleisters, paracetamol, enz. Komt altijd wel ergens van pas, zeker als je lange tijd op reis gaat. Koop lokaal muggenspray. Scheelt een hoop geld en vaak werkt het nog beter ook. Vergeet natuurlijk je zonnebrand niet ;). Als laatste zou ik zeggen gebruik je gezonde verstand. Probeer even over dingen na te denken voor dat je ze doet. Als je dan je gevoel volgt komt het meestal wel goed.

   Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Veel plezier.
   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 3. Geraldine

  Thanks voor deze tips mannen! Ga ik toch net even wat ‘geruster’ op reis 😉

  Beantwoorden
 4. Frank

  Hi Sjoerd! 🙂

  Mijn vriendin zit momenteel in new zeeland en ik in Nederland. Nu willen wij van de zomer vakantie (1 july – 1 september) elkaar weer zien in azie omdat dit toch relatief goedkoop is om samen te reizen alleen waar kan je het beste zijn in deze periode? Wij willen eigenlijk plaatsen vermijden waar het regenseizoen erg slecht is en/of veel geld kost om te verblijven maar realiseren ons ook dat azie toch wel groot is en het toch lastig is om wat te plannen 😉

  Hoop dat je wat tips voor ons hebt.

  groetjes, Frank

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Frank,

   Super cool dat jullie in Azië willen gaan reizen. Gezien de regenperiodes kun je het beste naar Indonesië of Maleisië gaan. China zou ook nog een optie zijn. In principe kan je in ieder land voor een klein budget rondreizen. Al denk ik wel dat Indonesië van deze 3 landen het goedkoopst is. Ik denk dat Indonesië en Maleisië goed te combineren zijn. Ik moet er wel bij zeggen dat wij zelf ook regelmatig in het regenseizoen in Thailand, Laos, Cambodja of Vietnam hebben gereisd. Dit is prima te doen. Het regent alleen wat vaker. Meestal aan het eind van de middag een uurtje. Dit is over het algemeen prima te overzien.

   Verder zou ik goed kijken naar wat je zelf wil gaan doen, zien of beleven als je op reis bent. Ook daarin verschillen de landen natuurlijk van elkaar.

   Groeten,
   SJoerd

   Beantwoorden
 5. masja

  hallo,
  wij gaan over een aantal weken naar Bali.
  Nu ben ik benieuwd welke inentingen je moet hebben buiten DKTP en Hepatitus A?
  Bedankt,
  Masja

  Beantwoorden
 6. Niek

  Hoi. Ik ga voor ongeveer 5 maanden alleen naar Azië en ben dan zelf nog 18, ik had dan ook de vraag of er bepaalde plekken of rondreizen zijn waar de meeste jongeren te vinden zijn?

  Alvast bedankt,
  Niek

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Niek,

   Super gaaf dat je 5 maanden naar Azië gaat! Weet je al een beetje wat je wil gaan doen?
   Het is lastig te bepalen waar de jongeren zitten omdat het heel erg gemixt is. Vaak kom je op de populaire plekken veel jongeren tegen maar ook reizende oudere. Ik denk dat je in Thailand, Vietnam, Cambodja en Laos de meeste jongeren tegen komt omdat dit een populaire backpackroute is. Vooral bij de bekendere highlights ontmoet je veel mensen.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 7. Renske van Leeuwen

  Hi Ties en Sjoerd,
  Van half oktober tot en met half december wil ik zo’n 10 weken gaan reizen door Azië. Het plan was in eerste instantie om in Vietnam te beginnen (Ho Chi Minh), dan richting Hanoi te reizen, en dan via Laos naar Thailand te gaan. Nu gaat mijn vriend ook 3,5 week (26 dagen) mee. We starten tegelijk en willen eigenlijk samen Vietnam en de Gibbon Experience in Laos doen. Is dit realistisch in 26 dagen (incl vlucht) en welke route raden jullie dan aan?

  Alvast bedankt!

  Groeten,
  Renske

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Renske,

   mooie reis hebben jullie voor de boeg!
   26 dagen voor Vietnam en de reis naar Huay Xai (Gibbon Experience) is wat kort. Als je Vietnam goed wilt zien kun je makkelijk 2 maanden uittrekken. Wij raden altijd aan om minimaal 3 tot 4 weken in Vietnam te blijven. Die tijd heb je niet dus zal je dingen moeten skippen in Vietnam. Zeker ook omdat Huay Xai tegen Thailand aan ligt. Dit is vanuit Vietnam (Hanoi) best nog een stuk reizen.

   Je zou ook op Hanoi kunnen vliegen en alleen het midden en noorden van Vietnam kunnen bezoeken. Dit is ook de regio waar met meeste te zien is. Wat betreft de route kun je eens kijken bij onze Reisgids Vietnam. Hierin hebben we meerdere routes uitgewerkt die je kunt volgen.

   Alvast veel reisplezier!

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 8. Renske

  Ha Ties,
  Dank voor de tips! Vliegen op Hanoi en alleen het noorden doen is inderdaad ook een optie. We hebben jullie routeboek al thuis liggen, dus die zal ik er vanavond nog eens bij pakken.
  Groetjes, Renske

  Beantwoorden
 9. charlotte

  Hoi,

  als ik langer wil gaan reizen is het dan goedkoper om in azie pas een vliegticket terug te boeken? of is een retour goedkoper?

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Charlotte,

   dat ligt er aan wanneer je terug vliegt en waar vandaan. Ik denk dat het voordeliger is om een retourtje te boeken aangezien 2 losse tickets vaak duurder zijn (uitzonderingen daargelaten). Je kunt eens kijken op Skyscanner wat goedkoper is.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 10. Sefan

  Hi Sjoerd en Ties, na krap een weekje terug te zijn van een maand vertoeven op Bali begint het alweer te kriebelen voor een volgend avontuur. Wat was Bali prachtig. Heerlijk weer, fantastisch eten en de meest vriendelijke mensen. We hebben zin om nog meer Azië te ontdekken. Wat zouden jullie aanraden voor een maand (half april – half mei) met 2 kinderen van 3 & 4?

  Groetjes, Stefan

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Stefan,

   Gaaf dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad op Bali. Ik denk dat je de rest van Azië dan ook wel gaat bevallen.
   Andere mooie landen waar relatief eenvoudig gereisd kan worden zijn Vietnam, Thailand en Maleisië. Maar ook de Filipijnen en Sri Lanka zijn bijzonder mooie bestemmingen voor een reis met kinderen.
   Afhankelijk van jullie budget en wensen zou je eens naar deze landen kunnen kijken?

   Reisgroet,
   Sjoerd

   Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.