Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Jeju-Do

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 20 november, 2019

Jeju-do is de naam van de kleinste provincie van Zuid-Korea. De provincie ligt helemaal in het zuiden van het land, ten zuidwesten van de provincie Jeollanam-do. Jeju-do omvat het eiland Jeju, maar ook enkele omliggende eilandjes. Het eiland Jeju is het grootste eiland van Zuid-Korea. Meer weten over deze vakantiebestemming? Lees dan verder op deze pagina.

Het ongerepte Jeju-do

Jeju-do wordt ook wel Quelpaardseiland of het eiland Quelpaard genoemd. De hoofdstad van het eiland is de stad Jeju. Naast deze stad en enkele kleinere steden in de omgeving, is het grootste deel van het eiland ongerept. Voor liefhebbers van ongerepte natuur is het dan ook een prima vakantiebestemming.

TIP ♥ – sta vroeg op (voor zonsopgang) en volg het pad naar de top van Seongsan Ilchul-bong, Een slapende vulkaan op de oostkust van Jeju.

Deze vulkaan is overigens ook het hoogste punt van heel Zuid-Korea, met een flinke hoogte van 1950 meter. Sinds het jaar 2007 staat het gehele eiland Jeju op de Werelderfgoedlijst van Unesco, voornamelijk door de aanwezigheid van de grote vulkaan Hallasan.

Jeju-do

De Jeju-do Oedolgae Rock op Jeju Island.

4x leuke dingen om te doen op Jeju-do

Jeju-do is best een groot eiland en het kan lastig zijn om te bepalen wat nu de mooiste bezienswaardigheden zijn. Daarom hebben wij er een paar op een rij gezet.

#1 Ga naar het hoogste punt van Zuid-Korea; Hallasan National Park

Dit nationale park staat helemaal in het teken van de slapende vulkaan Hallasan, die het hele eiland Jeju beslaat. Je kunt het nationale park het beste bezoeken met een gids, waarbij je een georganiseerde wandeltocht maakt met diverse (letterlijke) hoogtepunten. De meeste tochten eindigen op het topje van de Hallasan vulkaan: het hoogste punt van Zuid-Korea.

#2 Lekker chillen op Hamdeok Beach

Wil je ontspannen tijdens je bezoek? Bezoek dan Hamdeok Beach. Dit strand is niet alleen prachtig, maar je kunt hier ook heerlijk ontspannen. Heb je een lange wandeling gemaakt om op de top van de Hallasan vulkaan te komen of ben je moe na een lange rondreis door Zuid-Korea, dan is dit een prima plek om lekker tot rust te komen.

TIP ♥ – ga in de zomer naar Hamdeok Beach. In de winter kan het best koud zijn.

#3 Bezoek de lavagrot

Jeju eiland is een mooi eiland. Je vindt er allemaal bijzondere natuurverschijnselen. Een daarvan zijn de lavagrotten.

Op het eiland zijn meerdere lavagrotten te vinden, die je eventueel met een gids kunt bekijken om het werk van vulkaan Hallasan in ‘real life’ te zien.

#4 Vaar naar U-do

U-do, op 15 minuten varen met de veerboot, is een kleiner eiland gezegend met spectaculaire kustlijnen en lekkere lokale gerechten. De meeste reizigers komen voor een dagtocht om de rotsachtige kust te verkennen, maar een overnachting zorgt voor meer tijd om de verborgen plekjes te ontdekken. Je hebt er heerlijke pindakaas ijs, gezonde zeewier soep en de oh-zo-sappige hamburgers.

Jeju-Do

De natuur op het eiland

Hoe kom je er?

Om naar Jeju-do te reizen, kun je het beste naar het eiland Jeju vliegen. Vanuit dit eiland kun je ook naar de omringende eilanden reizen, maar de meeste toeristen bezoeken enkel het eiland Jeju. Eventueel kun je ook een vlucht boeken naar Jeju vanuit China of Japan, mocht je hier op vakantie zijn en het eiland willen bezoeken.

Beste reistijd

Je kunt deze regio het beste bezoeken in de maanden september en oktober. In deze periode vermijd je namelijk de relatief koude winterperiode van het gebied, maar ook de regenachtige periode van de zomer. Ook is er in deze maanden minder kans op tyfonen, wat het bezoeken veiliger en prettiger maakt.

Locatie Jeju-Do

Wat wij vinden:
  • 8.5/10
    Azië Expert - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

Jeju-do is de naam van de kleinste provincie van Zuid-Korea. De provincie ligt helemaal in het zuiden van het land, ten zuidwesten van de provincie Jeollanam-do. Jeju-do omvat het eiland Jeju, maar ook enkele omliggende eilandjes. Het eiland Jeju is het grootste eiland van Zuid-Korea. Meer weten over deze vakantiebestemming? Lees dan verder op deze pagina.

Meer lezen over Zuid-Korea?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder