Jeju-do is de naam van de kleinste provincie van Zuid-Korea. De provincie ligt helemaal in het zuiden van het land, ten zuidwesten van de provincie Jeollanam-do. Jeju-do omvat het eiland Jeju, maar ook enkele omliggende eilandjes. Het eiland Jeju is het grootste eiland van Zuid-Korea. Meer weten over deze vakantiebestemming? Lees dan verder op deze pagina.

Jeju-do; een korte intro

Jeju-do wordt ook wel Quelpaardseiland of het eiland Quelpaard genoemd. De hoofdstad van het eiland is de stad Jeju, op het gelijknamige eiland. Naast deze stad en enkele kleinere steden in de omgeving, is het grootste deel van het eiland en dus van de provincie Jeju-do ongerept. Voor liefhebbers van ongerepte natuur is het dan ook een prima vakantiebestemming.

TIP – sta vroeg op (voor zonsopgang) en volg het pad naar de top van Seongsan Ilchul-bong, Een slapende vulkaan op de oostkust van Jeju.

Deze vulkaan is overigens ook het hoogste punt van heel Zuid-Korea, met een flinke hoogte van 1950 meter. Sinds het jaar 2007 staat het gehele eiland Jeju op de Werelderfgoedlijst van Unesco, voornamelijk door de aanwezigheid van de grote vulkaan Hallasan.

Lavagrot!

Ben je op Jeju eiland, dan raden we je zeker aan om een lavagrot te bezoeken.

Op het eiland zijn meerdere lavagrotten te vinden, die je eventueel met een gids kunt bekijken om het werk van vulkaan Hallasan in ‘real life’ te zien.

Jeju-do

De Jeju-do Oedolgae Rock op Jeju Island.

Bezienswaardigheden in Jeju-do

De belangrijkste bezienswaardigheid is het Hallasan National Park. Dit nationale park staat helemaal in het teken van de slapende vulkaan Hallasan, die het hele eiland Jeju beslaat. Je kunt het nationale park het beste bezoeken met een gids, waarbij je een georganiseerde wandeltocht maakt met diverse (letterlijke) hoogtepunten. De meeste tochten eindigen op het topje van de Hallasan vulkaan: het hoogste punt van Zuid-Korea.

Wil je ontspannen tijdens je bezoek? Bezoek dan Hamdeok Beach. Dit strand is niet alleen prachtig, maar je kunt hier ook heerlijk ontspannen. Heb je een lange wandeling gemaakt om op de top van de Hallasan vulkaan te komen of ben je moe na een lange rondreis door Zuid-Korea, dan is dit een prima plek om lekker tot rust te komen.

U-do

U-do, op 15 minuten varen met de veerboot, is een kleiner eiland gezegend met spectaculaire kustlijnen en lekkere lokale gerechten. De meeste reizigers komen voor een dagtocht om de rotsachtige kust te verkennen, maar een overnachting zorgt voor meer tijd om de verborgen plekjes te ontdekken. Je hebt er heerlijke pindakaas ijs, gezonde zeewier soep en de oh-zo-sappige hamburgers.

De geschiedenis van Jeju-do

Jeju-do hoorde altijd bij de provincie Jeollanam-do, maar in het jaar 1946 werd de provincie van deze bestaande provincie afgescheiden. Sindsdien valt het eiland Jeju en enkele andere eilanden in de omgeving onder de provincie Jeju-do, in plaats van de provincie Jeollanam-do.

Jeju-do is nog niet zo lang echt bekend onder toeristen. Veel mensen wisten helemaal niet van het bestaan van het eiland af, maar hier is langzaam verandering in gekomen door de positieve verhalen van andere toeristen die de provincie wel bezocht hebben. De meeste mensen die Jeju-do bezoeken, doen dit tijdens een rondreis in Zuid-Korea.

Jeju-Do

Hoe kom je er?

Om naar Jeju-do te reizen, kun je het beste naar het eiland Jeju vliegen. Vanuit dit eiland kun je ook naar de omringende eilanden reizen, maar de meeste toeristen bezoeken enkel het eiland Jeju. Eventueel kun je ook een vlucht boeken naar Jeju vanuit China of Japan, mocht je hier op vakantie zijn en het eiland willen bezoeken.

Beste reistijd

Je kunt deze regio het beste bezoeken in de maanden september en oktober. In deze periode vermijd je namelijk de relatief koude winterperiode van het gebied, maar ook de regenachtige periode van de zomer. Ook is er in deze maanden minder kans op tyfonen, wat het bezoeken veiliger en prettiger maakt.

Locatie Jeju-Do

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.5

Samenvatting

Jeju-do is de naam van de kleinste provincie van Zuid-Korea. De provincie ligt helemaal in het zuiden van het land, ten zuidwesten van de provincie Jeollanam-do. Jeju-do omvat het eiland Jeju, maar ook enkele omliggende eilandjes. Het eiland Jeju is het grootste eiland van Zuid-Korea. Meer weten over deze vakantiebestemming? Lees dan verder op deze pagina.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.